Search Results for: "citrinos"

„Citrinos žievelės“ antidepresinis šokoladinis pyragas su rududu

„Citrinos žievelės“ antidepresinis šokoladinis pyragas su rududu

Šokoladą su sviestu ištirpinkite ant garų vonelės. Į ištirpusią masę suberkite cukrų, išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus ir vėl išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite smulkintus riešutus. Ir dar kartelį išmaišykite.

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Veido odos priežiūra ūkiniu muilu ir citrinos sultimis

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Veido odos priežiūra ūkiniu muilu ir citrinos sultimis

Ką manote apie probleminės veido odos plovimą ūkiniu muilu ir valymą citrinos sultymis? Man šiuos metodus siūlo močiutė, kuriai tai padėjo. Bet mano nuomone, tai kas padeda vienam, nebūtinai padės kitam. Ir iš viso, veidą prausti ūkiniu muilu skamba kraupiai…

„Citrinos žievelės“ trijų skonių sūrio pyragas

„Citrinos žievelės“ trijų skonių sūrio pyragas

Beje, kažkur skaičiau, kad neva maisto išdėliojimas šaldytuve gali turėti teigiamą poveikį svorio reguliavimui. Taigi atidariau šaldytuvą, o ten du jogurto indeliai, salota, kuri užima didžiąją dalį šaldytuvo lentynos, sūrio trys gabaliukai ( kita lentyna vien mėsinė, tai į ją net dėmesio nekreipiam šiaip ar taip), žodžiu nieko nuodėmingo. Padariau išvada, kad ta taisyklė man negalioja.

„Citrinos žievelė“ - maistu lepinančios Karolinos tinklaraštis (Interviu)

„Citrinos žievelė“ – maistu lepinančios Karolinos tinklaraštis (Interviu)

Ryte – paskaitas, vakare – darbas, laisvalaikiu savanoriavimas… Kada, Karolina, gamini?

Būna, kad maisto negaminu visą savaitę. Tpač egzaminų sesijos metu pamirštu, ką reiškia sukiotis virtuvėje. Tada mano gelbėtojai būna jogurtai, vaisiai ir kiti užkandžiai. Tačiau laisvomis dienomis būtinai gaminu kažką skanaus, todėl pietus man dažnai atstoja gabalėlis pyrago.

Troškinta plekšnė lenkiškai

Troškinta plekšnė lenkiškai

Sviestą įkaitinkite karščiui atspariame giliame inde, į jį sudėkite žuvies gabalėlius, susmulkintus pievagrybius ir į 4 dalis supjaustytus pomidorus. Viską apšlakstykite citrinos sultimis, apibarstykite druska, pipirais ir dar įpilkite vandens. Uždenkite indą dangčiu ir troškinkite 20 minučių. Nepamirškite išvirti bulvių. Prieš patiekdami ant stalo patiekalą apibarstykite salierais. Skanaukite su lapinėmis salotomis.

Triušiena su pomidorais

Triušiena su pomidorais

Jums reikės: 1 kg triušienos pusė stiklinės alyvų aliejaus 1 citrina 1 poras 1 morka 500 g pomidorų kmynų raudonųjų…

Salotos su tunu

Salotos su tunu

Jums reikės:

1 nedidelės raudonosios paprikos
1 pomidoro
Šiek tiek poro
5 valgomųjų šaukštų virtų pupelių
1 agurko
15 juodųjų alyvuogių
100 gr. konservuoto tuno
Šviežių krapų
1 kietai virto kiaušinio

Citrininis pyragas „Netyčiukas“

Citrininis pyragas „Netyčiukas“

Miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų sudėti į indą ir išmaišyti. Aliejų, kiaušinius, citrinos sultis ir vanilinį cukrų supilti į kitą ir gerai išplakti. Paskui vieno ir kito indo turinius sumaišyti kartu. Galima ir viską viename inde maišyti, bet vis tiek pirmiausia reikėtų aliejų, kiaušinius, citrinos sultis ir vanilinį cukrų išplakti. Paragauti tešlą, ar netrūksta cukraus. Man dažniausiai trūksta, tai dar stiklinę papildomai visada įdedu. Na, ir galiausiai, skardą ištepti sviestu, sudėti tešlą ir šauti į įkaitintą (180 laipsnių) orkaitę. Kepti kažkur apie valandą. Iškeptas pyragas būna gražios geltonos spalvos ir labai skaniai kvepia citrinomis.

Tiršta moliūgų ir saldžiųjų bulvių sriuba

Tiršta moliūgų ir saldžiųjų bulvių sriuba

Susmulkinkite svogūnus. Bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Nulupkite moliūgą, išimkite sėklas, minkštimą supjaustykite gabaliukais. Viską maždaug 3 minutes kepkite įkaitintame aliejuje. Suberkite maltą papriką. Supilkite pieną, daržovių sultinį ir 10 minučių virkite ant vidutinės ugnies. Iš sriubos išimkite maždaug pusę daržovių ir suplakite jas plaktuvu. Gautą masę supilkite atgal į puodą. Įdėkite druskos, pipirų, įpilkite šiek tiek citrinos sulčių. Susmulkinkite riešutus ir trumpai apkepinkite be riebalų. Susmulkinkite mėtas. Labai smulkiai supjaustykite salierų stiebus. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, pagardinkite jogurtu ir riešutų, mėtų bei salierų mišiniu.