Search Results for: "braškės"

Braškės lavaše

Braškės lavaše

Braškės – tikra vasaros puošmena. Galima apsvaigti nuo šių prabangių uogų kvapo ir skonio.
Tyrimais nustatyta, kad braškės dėl didelio jose esančio flavonoidų kiekio pasižymi stipriu antioksidantiniu poveikiu, apsaugo nuo trombų susidarymo, mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Kuo ryškesnė braškių spalva, tuo stipresnės jų gydomosios savybės (spalva rodo flavonoidų kiekį uogose). Braškės yra puikus antidepresantas.
5 vidutinio dydžio braškės turi: apie 18 kalorijų, apie 80 mg vitamino C, 20 mg kalcio, jose yra geležies, kalio, A ir B grupės vitaminų. Braškėse vitamino E daugiau negu vyšniose, trešnėse, raudonuose serbentuose, bananuose.
Geriausia valgyti šviežias, tik ką nuskintas braškes – juo ilgiau jos laikomos, tuo jų skonis ir maistinė vertė prastesnė. Plauti ir skinti braškių kotelius patariama tik prieš valgant arba ruošiant jų patiekalus.
Braškės lavaše
Reikės:
• 3 lavašų,
• 250 g braškių
• 200 g išgliaudytų pistacijų,
• 100 g cukraus pudros
• 25 g miltų,
• kiaušinio,
• 100 g juodojo šokolado,
• 25 g sviesto.

Paruošimas:
Pistacijas smulkintuvu smulkiname, kol pasidarys pudra. Tuomet įmušame kiaušinį, suberiame cukraus pudrą, miltus. Dar kartą suplakame; masė turėtų gautis tamsiai žalios spalvos.
Nuplaukite braškes, pašalinkite kotelius, uogas nusausinkite. Kiekvieną uogą perpjaukite pusiau.
Lavašo lapus supjaustykite į 4 dalis. Sutepkite juos sviestu. Ant kiekvieno gabalėlio dėkite pistacijų masės, ant jos 3-4 gabalėlius braškių. Lavašą susukite. Sudėkite suktinukus į kepimo indą ir ištepkite jų paviršių sviestu. Kepkite 15 min. iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patiekite su juodojo šokolado padažu. Mažame puode užvirkite 100 ml vandens. Sudėkite į puodą šokolado gabalėlius. Nuimkite nuo ugnies ir suplakite šluotele, kol gausis vientisa masė.
Braškių ir arbūzų limonadas
Reikės:
• 300 g arbūzo minkštimo,
• 50 g braškių,
• 30 ml citrinų sulčių,
• 50 g cukraus,
• 100 ml vandens.

Paruošimas:
Iš arbūzo minkštimo pašalinkite sėklytes, braškes supjaustykite per pusę. Visus ingredientus sudėkite į plaktuvą, supilkite vandenį. Plakite iki vientisos masės. Prieš patiekiant atšaldykite.
Skanaus!

Braškės: lietuviškos geriau

Braškės: lietuviškos geriau, bet nėra ko bijoti ir atvežtinių

Kokias braškes rinktis: lietuviškas ar importuotas iš užsienio – klausimas, jau daug metų neduodantis ramybės daugeliui lietuvių. Braškių augintojai ir prekybininkai sako, kad pirkėjai, vis tik labiau vertina lietuviškas uogas, o mitybos specialistė paaiškina, kuo realiai gali skirtis vietinių ir atvežtinių braškių savybės.

„Biplan“ albumu „Braškės“ internete prekiaujama nelegaliai

„Biplan“ albumu „Braškės“ internete prekiaujama nelegaliai

Grupės „Biplan“ albumai „Chuligans“ ir „Nuodai P.S. Lyg paskutinį kartą“ jau nuo praėjusio rudens yra didžiausių pasaulio skaitmeninių parduotuvių „Amazon“, „iTunes“, „Napster“ ir kitų lentynose. Liepą prie jų prisijungė naujasis grupės EP „Meilė“. Tačiau visai neseniai skaitmeninėse parduotuvėse neteisėtai atsirado vienas pirmųjų „Biplan“ albumų – „Braškės“.

Braškės – jaunatviškumo ir sveikatos variklis

Braškės – jaunatviškumo ir sveikatos variklis

Nustatyta, kad braškės gali sulėtinti senėjimo procesą ir apsaugoti organizmą nuo vėžio. Šiose uogose esančios medžiagos padidina antioksidantų kiekį kraujyje.

Pagrindinis ingredientas – šviežios braškės

Pagrindinis ingredientas – šviežios braškės

Populiariausia uoga pasaulyje – braškė. Vasara – laikas, kai gali mėgautis šviežiomis braškėmis. Žinoma, skaniausia jas valgyti, skinant nuo krūmelio ir dedant tiesiai į burną. Tačiau yra keletas receptų nuostabių patiekalų būtent su šia uoga. Juk taip smagu pasirodyti išradingam.

1. Braškiu ir arugulos salotos.

Jums reikės: acto, medaus, alyvų aliejaus, druskos, pipirų, braškių, raudonojo svogūnų, kumpio, arugulos, fetos arba ožkos sūrio.

Kalorijos: 155.

Namuose gaminti braškiniai ledai

Namuose gaminti braškiniai ledai

Jums reikės:

400 g šviežių braškių
100 g cukraus
200 ml 35% riebumo grietinėlės
2 valgomųjų šaukštų cukraus pudros
1 pakelio desertinės varškės
Kaip gaminti:

Braškes sutrinkite ir sumaišykite su cukrumi. Grietinėlę sumaišykite su cukraus pudra ir plakite iki standžių putų. Įmaišykite desertinę varškę. Į masę supilkite sutrintas braškes ir viską atsargiai išmaišykite. Masę supilkite į nedidelius indelius ir šaldykite apie 6 valandas.

Skanaus!

Blynų tortas

Blynų tortas

Na, visų pirma, pasidarykite blynų tešlą. Turbūt visi moka: į dubenį įmuškite kiaušinius, įpilkite pieną, sudėkite miltus, įberkite drukos, cukraus ir gerai viską išplakite. Pabaigoje įpilkite truputį aliejaus bei vanilės esencijos ir dar kartą viską geria išplakite. Atkreipkite dėmesį į tai, kad šį kartą tešla turi būti šiek tiek skystesnė nei paprastų (mažų) blynų ir šiek tiek tirštesnė nei lietinių.

Braškių salotos su vafliais

Braškių salotos su vafliais

Braškes ir bananus supjaustykite. Sudėkite ant vaflių ir apliekite jogurtu. Ant viršaus užberkite džiovintų ananasų (galima ir abrikosų) ir anakardžių.

„Meilės virtiniai“ su muskato riešutu

„Meilės virtiniai“ su muskato riešutu

Špinatus nuplaukite, nuspauskite vandenį, susmulkinkite. Įkaitinkite keptuvėje riebalus ir apkepkite špinatus. Dubenyje sumaišykite rikotos sūrį su špinatais, paskaninkite druska, pipirais ir muškato riešutu.
Pabarstydami miltais iškočiokite tešlą, ant jos dėkite įdaro kauburėlius, ties sujungimo vietomis patepkite kiaušiniu. Tešlą lenkite, kruopščiai apspauskite aplink kiekvieną kauburėlį ir supjaustykite. Virtinukus dėkite į verdantį pasūdytą vandenį, virkite ~2-3 minutes nuo iškilimo.
Pašildykite grietinėlę, į ją sudėkite smulkiai supjaustytą pelėsinį sūrį ir maišykite, kol ištirps.
Išvirtus virtinukus nukoškite, sudėkite į lėkštę, apšlakstykite padažu.

„Mineralinių vandenų“ ekspertai rekomenduoja: „Lizard Pinot Grigio Pfalz Q.b.A.“ (Vokietija, 15,98 Lt)
Blyškios spalvos vynas turi ryškų gėlių bei kaulavaisių kvapą. Burnoje pojūtis gaivus, vaisių skonis sukuria puikų balansą.
Šį vyną galima vartoti kaip aperityvą skonio receptoriams sužadinti. Galima derinti su lapinėmis salotomis, jūros gėrybėmis, baltąja žuvimi, lengvo skonio vegetariškais patiekalais, sušiais, pica ir lengvais makaronų patiekalais. Tinka prie minkštų baltojo pelėsio ne itin intensyvaus skonio sūrių.

Skanaus!

Braškinė Margarita

Braškinė Margarita

Braškės, 200 gramų
Cukrus, 3 šaukštai
Balta tekila, 70 gramų