Search Results for: "blyneliai"

Bulviniai blyneliai su sojomis

Bulviniai blyneliai su sojomis

Užvirkite vandenį, į jį dėkite sojų faršą ir kelias minutes pakaitinkite. Tada nukelkite nuo ugnies ir palikite pusvalandį pabrinkti. Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Į karštą aliejų berkite svogūno gabalėlius, paskrudinkite, tada dėkite nuspaustą sojų faršą ir apkepkite. Bulves nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite. Į tarkius muškite kiaušinį, berkite miltus, gardinkite juodaisias pipirais ir sūdykite. Tuomet įmaišykite paruoštas sojas. Kepkite karštame aliejuje. Skanaus!

Morkų blyneliai

Morkų blyneliai

Pasiruoškite avižinius dribsnius. Morką išvirkite.
Sutrinkite su blenderiu avižinius dribsnius, morką, svogūną, česnakus. Įmaišykite Vorčesterio padažą, prieskonius, kiaušinį ir miltus. Formuokite blynelius.
Juos apvoliokite džiūvėsėliuose ir sezamo sėklose.
Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.

Kepti jautienos "blyneliai"

Kepti jautienos „blyneliai”

Supjaustykite jautienos nugarinę plonais blyneliais ( maždaug 3 – 4mm ). Ant alyvuogių aliejaus pakepinkite kapotus svogūnus ir česnaką. Sudėkite juos į atskirą dubenį ( bus kaip garnyras ). Ant to pačio aliejaus kepkite jautieną, kiekvieną „blynelio” pusę po 0,5 minutės, labai trumpai. Apibarstykite druska ir pipirais. Patiekite kartu su keptais svogūnais bei su įvairiais žalumynais. Labai lengvas ir greitas patiekalas. Užtruksite vos 10 minučių.

Varškės sūrio blyneliai

Varškės sūrio blyneliai

Varškės sūrį apkepinkite aliejuje iš abiejų pusių, apibarstykite baziliku, pasūdykite. Pomidorą supjaustykite griežinėliais, sudėkite į lėkštę kartu su keptu sūriu.

Skaniausi pasaulyje blyneliai su uogomis

Skaniausi pasaulyje blyneliai su uogomis

Jums reikės: 170 g miltų, 2 kiaušinių, stiklinės (250 ml) pieno, 5 šaukštų cukraus, 1,5 šaukštelio kepimo miltelių, šiek tiek druskos, 2 šaukštų lydyto sviesto, 8 šaukštų šviežių arba šaldytų uogų (spanguolių, mėlynių), cukraus pudros.

Ruošimas: miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei įberkite žiupsnelį druskos. Miltuose padarę skylutę į ją įmuškite kiaušinius ir supilkite pieną. Suberkite cukrų, trintas uogas, ir viską gerai išmaišykite. Kepkite keptuvėje be riebalų. Beje, ugnis turi būti maža, kitaip blyneliai prisvils. Patiekite su likusiomis uogomis ar apibarstę cukraus pudra.

Blyneliai su sūriu ir dešra

Blyneliai su sūriu ir dešra

Jums reikės:

20 šaukštų miltų
2 kiaušinių
300 ml pieno
1 šaukšto išlydyto sviesto
300 g fermentinio sūrio
200 g kumpio arba dešros
2 svogūnų
1 paprikos
Majonezo
Pomidorų padažo
Žiupsnelis druskos
Šiek tiek prieskonių
Kaip gaminti:

Į didelį dubenį suberkite miltus, juose padarykite skylutę kiaušiniams ir, maišydami, po truputį pilkite pieną. Įberkite žiupsnelį druskos ir įpilkite šaukštą lydyto sviesto. Maišykite, kol blynelių masė taps vientisa. Tada į įkaitintą keptuvę pilkite tešlą ir kepkite blynelius. Susmulkinkite ir sumaišykite sūrį, dešrą arba kumpį bei svogūną. Taip pat įdėkite majonezo, pomidorų padažo bei prieskonių. Įdarą dėkite ant blynelio, jį suvyniokite ir apkepkite įkaitintoje keptuvėje.

Skanaus!

Cukinijų blyneliai

Cukinijų blyneliai

Jums reikės:

Vidutinio dydžio cukinijos
2 kiaušinių
3 šaukštų grietomės
Skiltelės česnako
1/2 stiklinės kvietinių miltų
Žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų
Kaip gaminti:

Cukiniją nuplauname ir sutarkuojame stambia tarka. Tada į indą įmušame kiaušinius, įdedame grietinę, smulkiai supjaustytas česnako skilteles bei pabarstome druska su pipirais. Viską gerai išmaišome ir po truputį, maišant beriame persijotus miltus. Tešla turi gautis tiršta. Kepti įkaitintoje keptuvėje, kol abi pusės vienodai iškeps. Patiekti su grietine.

Skanaus!

Konservuotų kukurūzų blyneliai

Konservuotų kukurūzų blyneliai

Jums reikės:
1 indelio konservuotų kukurūzų,
2 kiaušinių,
1 didelio svogūno,
2 šaukštų miltų,
žiupsnelio druskos ir pipirų (galite naudoti ir savo mėgstamus prieskonius).
Kaip gaminame:
Kukurūzus į dubenį supilame su visu skysčiu. Sudedame susmulkintą svogūną, kiaušinių trynius, miltus ir viską sumaišome.
Atskirame inde gerai išplakame kiaušinių baltymus, įberiame druskos, pipirų ar kitų prieskonių ir įmaišome viską į prieš tai gautą masę.
Įkaitintoje keptuvėje iš gautos tešlos formuojame blynelius ir apkepame juos iš abiejų pusių. Patiekiame su grietine.
Skanaus!

Aštrūs indiški blyneliai

Aštrūs indiški blyneliai

Virtas bulves sutriname, svogūnus susmulkiname ir sumaišome su visais likusiais ingredientais (išskyrus aliejų).

Iš gautos masės drėgnomis rankomis formuojame mažus blynelius.

Blynelius kepame įkaitusioje keptuvėje su aliejumi, kol jie gražiai paruduoja.

Iškepusius blynelius sudedame ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius.

Patiekiame šiltus su smulkintu feta sūriu.

Varškės blyneliai su bananais

Varškės blyneliai su bananais

Jums reikės: 500 gr. varškės 1-2 kiaušinių 1 banano 6 šaukštų miltų Druskos, cukraus, vanilinio cukraus Aliejaus, grietinės Kaip gaminti:…