Paieška
Paieška skyriuje
Kivanas, pitaja, granadilja – daugeliui šie žodžiai skamba kaip rebusas, nors iš tiesų tai itin gurmanų mėgstami egzotiniai vaisiai. Šiuos ir kitus tropinius vaisius pamačius prekybos...
Sveikas gyvenimo būdas neįsivaizduojamas be tinkamos mitybos. Tačiau dėl to, kas yra sveika mityba, vis dar laužomos ietys ir intensyviai diskutuojama net tarp ekspertų. Žmonės vis dažniau...
Toms ir tiems, kurie tiesiog apsėsti dietų manijos, ši nuotraukų galerija turėtų suteikti vilties – populiarus internetinis puslapis „WiseGEEK“ fotografijose užfiksavo, kaip atrodo,...
Senovėje afrodiziakais būdavo laikomos medžiagos, kurios sužadina žmonių libido. Tokiomis medžiagomis laikyti įvairūs gėrimai, maisto produktai. Buvo manoma, kad net tam tikras elgesys...
Šiandien iš Marocmamos nusirašėme kvepiantį, gaivinantį, sotų ir, svarbiausia, skanų ir sveiką Migdolinio avokadų kokteilio receptą.
Avokadai. O kaip gi be jų? Juose gausu biotino, sergėjančio odą nuo išsausėjimo, plaukus ir nagus nuo skilinėjimo. Nors avokadas išties gardus salotų priedas ir užkandis savaime, tačiau...
Vakar, Tarptautinės dienos be dietų vakarą, išrinkta pirmoji Lietuvoje Prieskonių karalienė. Dėl šio titulo „Santa Maria“ inicijuotame konkurse rungėsi trys kulinarijos entuziastės,...
Po žiemos nuvargusius plaukus siūlome palepinti natūraliomis plaukų kaukėmis. Jūsų dėmesiui keturi nesudėtingi receptai atgaivinimui, blizgesiui, purumui bei lankstumui.
Susmulkiname mangą, avokadą ir krapus. Salotas sumaišome su padažu. Greita ir labai skanu.
Yra žmonių, kurie niekada nevartoja sintetinių vitaminų. Visa žmonija jų nevartojo iki vitaminų atsiradimo, bet giliausioj senovėj išminčiai ir žiniuoniai gyveno labai ilgai. Palyginti...
Nusausintus konservuotus kukurūzus sumaišome su kiaušinių plakiniu, prieskoniais, kalendra ir miltais. Įkaitiname aliejų ir dedame po 1-2 šaukštus tešlos. Apkepame blynelius po 2-3...
Nusilupam avokadą, supjaustome kubeliais, nuplauname porą ir supjaustome griežinėliais, česnaką suspaudžiame spaustuku. Į puodą, kuriame virsim sriubą, dedame šaukštą sviesto, beriame...
Riešutus bei avokadą susmulkinti, sumaišyti su varške bei sutirštintu pienu, apiberti prieskoniais. Valgyti su skrudinta duona.
Brokolius išvirkite. Virtus kiaušinius supjaustykite skiltelėmis, svogūną – žiedais, agurkus - griežinėliais. Viską sumaišykite. Pagardinkite prieskoniais. Avokadą sutrinkite, tyrę...
Prancūzijoje dietas renkasi ne tik nutukę ar problemų su riebalais turintys asmenys, tačiau visi norintys išlaikyti normalų kūno svorį. Vienas būdų – vakarienei valgyti tik tai, kad...
Dietologai pataria, kaip pasigaminti salotas, kurios padėtų kovoti su pavasariniu vitaminų trūkumu. 1. Kuo daugiau spalvų. Kuo daugiau jūsų lėkštėje spalvų, tuo daugiau jose vitaminų ir...
Vakaruose jau nuo XX a. pradžios, Lietuvoje – pastariasiais metais vis labiau populiarėjantis žaliasis maistas (angl. raw food) siūlo naują požiūrį į maistą ir jo ruošimo kultūrą.
Prieskoninės žolės, vaisiai, daržovės, vabzdžiai ir kiti maisto produktai ir gėrimai šimtmečiais naudojami lytiniam potraukiui skatinti. Kyla vienintelis klausimas... Ar gali šios gamtos...
Vynuoges perpjauname pusiau ir išimame sėklas. Avokadą nulupame, apšlakstome citrinos sultimis ir supjaustome. Krevetes pamarinuojame po to veriame vėrinukus:...
Ar tai būtų arbūzo riekė, patiekiama desertui, ar virto kukurūzo burbuolė, patiekta proamerikietiškai nusiteikusio draugo rengiamame piknike, džentelmenas niekada negali žinoti, su kokiais...