Search Results for: "avokadas"
Susmulkiname mangą, avokadą ir krapus. Salotas sumaišome su padažu. Greita ir labai skanu.
Vynuoges perpjauname pusiau ir išimame sėklas. Avokadą nulupame, apšlakstome citrinos sultimis ir supjaustome. Krevetes pamarinuojame po to veriame vėrinukus: spanguolė+krevetė+avokadas+vynuogė+paprika.
Nusausintus konservuotus kukurūzus sumaišome su kiaušinių plakiniu, prieskoniais, kalendra ir miltais.
Įkaitiname aliejų ir dedame po 1-2 šaukštus tešlos. Apkepame blynelius po 2-3 minutes kiekvieną pusę.
Patiekiame su padažu. Padažas: avokado minkštimą sutriname ir sumaišome su grietine, smulkintu čili, citrinos sultimis ir prieskoniais.
Riešutus bei avokadą susmulkinti, sumaišyti su varške bei sutirštintu pienu, apiberti prieskoniais. Valgyti su skrudinta duona.
Brokolius išvirkite. Virtus kiaušinius supjaustykite skiltelėmis, svogūną – žiedais, agurkus – griežinėliais. Viską sumaišykite. Pagardinkite prieskoniais.
Avokadą sutrinkite, tyrę sumaišykite su jogurtu.
Nusilupam avokadą, supjaustome kubeliais, nuplauname porą ir supjaustome griežinėliais, česnaką suspaudžiame spaustuku. Į puodą, kuriame virsim sriubą, dedame šaukštą sviesto, beriame porą ir česnaką. Apkepiname ir tuomet dedame avokadą, beriame prieskonius, šiek tiek pakaitiname ir beriame miltus, baltą vyną ir sultinį. Verdame maždaug 8 minutes. Išlukštentas krevetes dedame į keptuvėje išlydytą sviestą, išspaudžiame citrinos sultis ir kepiname, kol dings skystis keptuvėje. Išvirusią sriubą į dubenėlį, ant viršaus dedame šiek tiek krevečių.
Kivanas, pitaja, granadilja – daugeliui šie žodžiai skamba kaip rebusas, nors iš tiesų tai itin gurmanų mėgstami egzotiniai vaisiai. Šiuos ir kitus tropinius vaisius pamačius prekybos centre, daugeliui kyla begalė klausimų: kaip juos valgyti, su kuo derinti, kaip išsirinkti prinokusį vaisių, kur juos laikyti – šaldytuve ar kambario temperatūroje?
Sveikas gyvenimo būdas neįsivaizduojamas be tinkamos mitybos. Tačiau dėl to, kas yra sveika mityba, vis dar laužomos ietys ir intensyviai diskutuojama net tarp ekspertų. Žmonės vis dažniau raginami įdėmiau įsižiūrėti į savo lėkščių turinį bei mitybos įpročius, o esant būtinybei – juos koreguoti.
Toms ir tiems, kurie tiesiog apsėsti dietų manijos, ši nuotraukų galerija turėtų suteikti vilties – populiarus internetinis puslapis „WiseGEEK“ fotografijose užfiksavo, kaip atrodo, sakykime, tiek pat kalorijų turinti guminukų ir morkų porcija. Tiesą sakant, rezultatai tikrai nėra liūdinantys – juk kartais vietoje pilnos lėkštės salotų daug mieliau sušlamštume nuodėmingai skanią spurgytę… Žinoma, nauda sveikatai ir alkio pojūtis bus skirtingi, bet abu užkandžiai prilygs 200 kalorijų.
Senovėje afrodiziakais būdavo laikomos medžiagos, kurios sužadina žmonių libido. Tokiomis medžiagomis laikyti įvairūs gėrimai, maisto produktai. Buvo manoma, kad net tam tikras elgesys gali tapti afrodiziakišku. Daugeliui iš mūsų teko skaityti, kad čili pipirai yra afrodiziakas, nes juose randama medžiagos kapsaicino, kuris stimuliuoja nervines galūnėles ir spartina kraujo cirkuliaciją, todėl žmogus jaučiasi labai aktyvus. Šparagai ir avokadas taip pat vieni žinomiausių afrodiziakių, nes juose gausu vitamino E, kuris skatina organizme išsiskirti testosterono, estrogeno bei progesterono hormonams, kurie sužadina seksualinį potraukį.