Search Results for: "arbata"
Jums reikės: 1 l žaliosios arbatos 1 pakelis karšto vyno prieskonių (tinka SANTA MARIA ir kitokie) 4 šaukšteliai medaus (jei…
Ar žinote, jog britai yra didžiausi arbatos vartotojai pasaulyje pagal arbatos kiekį, tenkantį vienam žmogui? Vidutiniškai kiekvienas žmogus suvartoja 2,5 kg arbatos per metus. Arbata Jungtinėje Karalystėje dažniausiai patiekiama su pienu ir cukrumi. Kodėlgi ir mums nepradėjus dienos su šiuo lengvai pasisavinamu bei maistingu gėrimu.
Jums reikės: Juodosios arbatos su mėlynių gabaliukais, pieno.
Ruošimas: į pašildytą arbatinuką suberkite arbatžolės tokiu santykiu: 1 šaukštelis arbatžolių vienam puodeliui ir dar vienas šaukštelis arbatinukui. Arbatžoles užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 5 min. Tuo metu į pakaitintus puodelius įpilkite pieno (maždaug 1/6 puodelio) ir į jį pilkite arbatą. Atkreipkite dėmesį, kad arbata pilama į pieną, o ne priešingai, kaip mes esame įpratę.
Supjaustykite moliūgą ir melioną ir išimkite sėklas. Nuluptą minkštimą supjaustykite stambiais gabaliukais. Svieste apkepkite susmulkintą svogūną. Sudėkite moliūgą ir 5 minutes patroškinkite. Supilkite pieną ir sudėkite melioną. Viską virkite uždengtame puode ant mažos ugnies maždaug 25 minutes. Jazminų arbatą užpilkite 150 ml verdančio vandens. Palikite 15 minučių, kad pritrauktų. Kumpį supjaustykite siauromis juostelėmis. Sūrį sutarkuokite. Arbatą per sietelį supilkite į sriubą. Viską suplakite plaktuvu. Suberkite sūrį, įdėkite druskos. Patiekite į stalą papuoštą kumpio juostelėmis ir mėtų lapeliais.
Į verdantį vandenį sudedame minėtus prieskonius, verdame apie pusę valandos. Vandeniui užvirus įpilkite pieną ir suberkite juodąją arbatą, viską pagardinkite cukrumi arba medumi.
Jums reikės: 4 stiklinių karšto (virinto) vandens 10 pakelių juodos arbatos 2 citrinų 1 valgomojo šaukšto migdolų ekstrakto 2 valgomųjų…
Orui atšalus mielai pramogaujame lauke, kol žandukus iki rausvumo sužnaibo šaltukas, o tuomet rankos pačios tiesiasi link garuojančio puodelio kavos ar arbatos… „Nieko rimto“ kviečia dalyvauti konkurse ir laimėti pasirinktą kavą ar arbatą.
Raudonoji rooibos arbata – tai skanus ir aromatingas gėrimas, stimuliuojantis bei tonizuojantis mūsų organizmą ir aprūpinantis jį naudingais mikroelementais ir vitaminais. Ji itin mėgstama Pietų Afrikoje, tačiau populiarėja ir mūsų kraštuose. Pasižymi salsvu skoniu, medžio bei riešutų aromato natelėmis ir daugybe naudingų savybių.
Visai neseniai grupė „Arbata“ atšventė tryliktąjį savo gimtadienį, o jau šio mėnesio pabaigoje nemažą gerbėjų ratą turintys muzikantai dalyvaus festivalyje „Senamiesčio žiogas“. Apie linksmą praeitį, dabartį ir ateities planus kalbamės su grupės lyderiu Andriumi Zalieska.
Neseniai Lietuvoje viešėjusi dainininkė Lady Gaga įkvepia netikėtoms idėjoms. Bent jau taip nutiko vienai dizaino studentei, kuri sukūrė Lady Gagos arbatą.
Jeigu netyčia, o gal su svarbiu reikalu, pas Jus į svečius užsuktų koks nors superherojus, superveikėjas, o dar geriau – Supermenas, derėtų namuose turėti arbatos ir jam skirtą puodelį.