Search Results for: "alkoholiniai kokteiliai"

Šiurpą keliantys alkoholiniai kokteiliai Helovinui

Šiurpą keliantys alkoholiniai kokteiliai Helovinui

Nustebinkite savo draugus Helovino naktį kokteilias iš akies obuolių, raganų gleivių, pelėsių, pelkių dumblo ir t. t. Išsamūs receptai, kaip juos pasidaryti ir iš kur gauti neįprastų ingredientų.

Žinoma, kad planuojate švęsti Heloviną. Puiki proga padaryti vakarėlį namuose, pavyzdžiui, tema Raganų puota. Ruošiantis jam puikiai pravers žemiau pateikti vaiduoklių nakties kokteiliai – iš akies obuolių, raganų gleivių, pelėsių, pelkių dumblo ir t. t.
Saulėlydis

Ingredientai: baltasis romas – 50 ml, grenadino sirupas – 50 ml, mangų arba mandarinų sultys – 100 ml, ledo kubeliai.

Kaip gaminti: į stiklinę su ledukais įpilkite romo, sulčių ir tik ant viršaus grenadino. Sumaišius gėrimą, jis nusidažo ryškia oranžine spalva.

Kraujuojanti širdis

Ingredientai: sausas vermutas – 50 ml, džinas – 200 ml, ledo kubeliai, marinuoti burokėliai.

Kaip gaminti: atšaldykite taures (palaikykite jas šiek tiek šaldytuve arba šaltame vandenyje), įpilkite į jas atšaldytą vermutą. Džiną su ledukais išplakite kokteilių plaktuvėje. Tada supilsčius jį į taures, įdėkite ant kokteilių pagaliuko užmautą supjaustyto burokėlio gabaliuką ir nedelsiant gėrimus patiekite.
Kruvini dantys

Ingredientai: viskis – 50 ml, granatų sultys – 50 ml, bet koks sirupas – 50 ml, šviežios citrinų sultys – 50 ml, ledo kubeliai, granatų sėklos.

Kaip gaminti: viskį, granatų, citrinų sultis ir sirupą supilkite į plaktuvę su ledukais. Supilstykite į stiklines ir įdėkite granatų sėklų.

Nukirsta galva

Ingredientai: citrinų sultys – 2 stiklinės, rupi druska – 2 šaukštai, obuoliai – 8 vnt., gvazdikėliai – sauja, obuolių sidras – 4 l, limonadas – 2 skardinės atšaldyto limonado, romas – 2 stiklinės.

Kaip gaminti: nulupkite obuolius, perpjaukite juos pusiau, išimkite sėklas ir su aštriu peiliuku išskutinėkite ant apvaliosios pusės veidukus. Sumaišykite citrinų sultis su druska ir į mišinį vienai minutei įmerkite obuolių puseles. Ištraukę popieriniais rankšluosčiais jas nusausinkite ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Įkiškite ją į iki 250 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol obuoliai pradės ruduoti. Obuoliams į „akių“ vietas įstatykite gvazdikėlius. Sumaišykite sidrą su limonadu ir romu, įdėkite į gautą gėrimą obuolius veidukais į viršų.
Akies obuoliai

Ingredientai: vermutas – 100 ml, juodos ir žalios alyvuogės.

Nulupkite alyvuogių odelę iki pusės, išpjaukite vidurį ir į jį įdėkite mažesnę žalią alyvuogę. Užmaukite abi „akis“ ant kokteilių pagaliuko ir įdėkite į taurę su martiniu.

Juodoji lagūna

Ingredientai: degtinė – 100 ml, citrinų sirupas – 50 ml, šviežios citrinų sultys – 2 šaukšteliai, į ledo kubelius sušaldytos vynuogių arba juodųjų serbentų sultys.

Kaip gaminti:į kokteilių plaktuvę supilkite degtinę, citrinų sirupą ir sultis. Gautą mišinį išpilstykite į stiklines su tamsiais ledo kubeliais.
Pelkių gėrimas

Ingredientai: tekila – 50 ml, žaliųjų citrinų arba geriau žalių vaisių sultys (jų galima gauti sveiko maisto parduotuvėlėse) – 50 ml, žalioji arbata.

Kaip gaminti: sušlapintus stiklinės kraštus įdėkite į lėkštelę su žaliąja arbata. Tada į paruoštą stiklinę supilkite plaktuvėje gautą mišinį iš tekilos ir sulčių.

Šmėklų gėrimas

Ingredientai: juoda degtinė – 50 ml, kavos likeris – 50 ml, vaniliniai ledai – vienas kaušelis, tarkuotas muskatas – žiupsnelis.

Kaip gaminti: į stiklinę įdėkite ledų ir užpylę degtinės bei likerio mišinį, apibarstykite muskatu. Nedelsiant patiekite.
Raganų gleivės

Ingredientai: žaliosios vynuogės be kauliukų – 2 stiklinės, cukrus – 2 stiklinės, šviežios žaliųjų citrinų sultys – stiklinė, sodos vanduo – 2 stiklinės, džinas – stiklinė.

Kaip gaminti: valandą vynuoges palaikykite šaldymo kameroje. Cukrų ir citrinų sultis virkite puode, kol skystis taps panašus į sirupą. Jam atšalus, supilkite šaldytas vynuoges, sodos vandenį, sultis ir džiną. Patiekite nedelsiant.

Kruvina ašara

Ingredientai: kukurūzų sirupas – 3 šaukštai, raudoni maistiniai dažai – lašelis, apelsinų sultys – 2 stiklinės, kokosų kremas – 1 skardinė, grietinėlė – 1/2 stiklinės, apelsinų sultys – stiklinė, romas – stiklinė, ledukai.

Kaip gaminti: supilkite sirupą į negilų dubenį ir, dantų krapštuku pakabinę maistinių dažų, pamaišykite jį, kol nusidažys raudonai. Tada į jį įdėkite stiklinės kraštus ir pasukiokite, pastatykite stiklinę ant kojelės ir leiskite sirupui varvėti stiklinės kraštais. Sultis, kremą, grietinėlę ir romą suplakite kartu su ledukais. Supilstykite į taures.
Į sveikatą!
Laikas.lt

Alkoholiniai gėrimai pagal zodiako ženklą

Alkoholiniai gėrimai pagal zodiako ženklą

Zodiako ženklas gali padėti apsispręsti dėl daugelio dalykų – partnerio pasirinkimo, tinkamiausios kelionės ir net… patinkančio alkoholinio gėrimo.

2017-ųjų maisto tendencijos: daržovės

2017-ųjų maisto tendencijos: daržovės, kruopos ir jautiena

Lietuvių mitybos įpročiai vis dar atsilieka nuo pasaulinių tendencijų, tačiau specialistai pripažįsta, kad ir čia jau prigyja svetur paplitusios gastronominės mados – žmonės darosi drąsesni ir išrankesni, norima kokybiškų ir natūralių produktų.

Geriausiu nauju 2014 m. produktu pripažintas putojantis vynas „Alita Riesling“

Geriausiu nauju 2014 m. produktu pripažintas putojantis vynas „Alita Riesling“

Ką vartotojai pripažins populiariausiu gaminiu, kurį prekės ženklą išrinks žinomiausiu, kuris produktas bus paskelbtas metų naujiena? Prekių ženklų ir produktų rinkimai – tai ne tik intriguojanti naujiena, atskleidžianti populiariausius prekių ženklus. Tokiuose rinkimuose vartotojai apdovanoja ir patį produktą, ir komandą, kuri įdėjo daugiausia pastangų, kad jos gaminys būtų pripažintas ir pamėgtas.

Liūdnos žinios alaus mėgėjams

Liūdnos žinios alaus mėgėjams

Tiems, kurie neįsivaisiuoja poilsio gamtoje be šalto alaus ar sidro skardinės, liūdnos žinios – mokslininkai įvardijo pačius pavojingiausius alkoholinius gėrimus. Penketuko viršuje atsidūrė būtent alus, po jo seka sidras ir kiti silpnieji alkoholiniai gėrimai, kokteiliai, šampanas ir likeris.

10 priežasčių kodėl turėtume gerti vaisių kokteilius?

10 priežasčių kodėl turėtume gerti vaisių kokteilius?

Spalvingi ir skanūs trintų vaisių ir daržovių kokteiliai nepalieka abejingų. Kreminė tekstūra ir švelnus skonis – glotnučių vizitinė kortelė. Daugelio jau pamėgti vaisių kokteiliai ne tik labai gardūs, bet ir turi labai daug naudingų savybių žmogaus sveikatai.

5 glotnučiai imunitetui stiprinti

5 glotnučiai imunitetui stiprinti

Pirmosios šalnos ir darganotos dienos dažnai atneša ir pirmąsias ligas. Atrodo, jog peršalimas neišvengiamas. Tačiau tam turi didelės įtakos asmeninė imuninė sistema. Tai neįtikėtinas kūno apsaugos tinklas, kuris saugo nuo infekcijų, virusų ir bakterijų, patenkančių į organizmą. Kuo stipresnė yra jūsų imuninė sistema, tuo mažesnė yra galimybė susirgti. Sveika mityba, vaisių ir daržovių gausa, kurių sudėtyje yra imuninę sistemą stiprinančių antioksidantų ir vitaminų, padės jums sustiprinti imuninę sistemą vien natūraliais, augalinės kilmės ingredientais. Šie penkti glotnučiai padės jums sveikai stiprinti imunitetą ir išvengti peršalimo.

Patarimai

Patarimai, kaip sukurti įspūdingus rūko efektus Helovino vakarėlyje

Artėjant Helovino šventei, daugelis ruošiasi skaptuoti moliūgus ir suka galvas, kaip dar išradingai nustebinti draugus ar organizuojamo vakarėlio svečius. Sukurti paslaptingą šventės atmosferą nėra sudėtinga, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio, – tereikia kelių šiurpių Helovino akcentų ir tiršto rūko efekto. „Vaizdas tikrai bus tarsi iš siaubo filmo juostos“, – patikina „Gaschema“ atstovas Šarūnas Stankevičius, kuris dalinasi patarimais ir idėjomis, kaip originaliai pritaikyti dūmų efektus Helovino vakarėlyje panaudojant sausąjį ledą.

Kaip maitintis vasarą?

Kaip maitintis vasarą?

Vasarą mitybos ypatumai šiek tiek skiriasi nuo įprastinės mitybos, nors bendrosios sveikos mitybos rekomendacijos išlieka tos pačios ištisus metus. Vasara – palankus metas maitintis dar sveikiau. Esant aukštesnei aplinkos temperatūrai, natūraliai žmogus suvartoja mažesnį maisto kiekį, renkasi liesesnius maisto produktus, valgo daugiau šviežių vaisių, daržovių, uogų, geria daugiau skysčių, vandens. Taigi mityba tampa dar artimesnė sveikos mitybos rekomendacijoms. Tai būtų beveik idealus maitinimosi variantas, tačiau, deja, nemažai žmonių vasarą savo mitybą labai „sudarko“.

Mityba vasarą: specialistės patarimai

Mityba vasarą: specialistės patarimai

Šiltomis vasaros dienomis, ypač jei prasideda atostogos, daug laiko praleidžiama gamtoje. Atrodo, kad šiuo metų laiku suvalgoma įvairių daržovių ir vaisių, tačiau realybė rodo, kad šiuo metų laiku žmonės (ypač didmiesčiuose) nelinkę namuose gaminti maisto, tad pradeda vyrauti greitas ir nesveikas maistas iš užkandinių – o šis neturi jokios mitybinės reikšmės.