Search Results for: "aliejus"
Alyvuogių aliejus – puiki priemonė jūsų grožiui. Australijos mokslininkai įrodė, kad kuo daugiau žmonės vartoja šio aliejaus, tuo mažiau raukšlelių vagoja jų veidus. Todėl į savo kasdieninį racioną įtraukite alyvuoges ir jų aliejų.
Mama man patarė naudoti ricinų aliejų, kad blakstienos būtų stiprenės, tankesnės ir ilgesnės. Kol kas dar nebandžiau. Labai baisu, kad sudirgins akis. Ką jūs apie tai manote?
Kaip naudoti vynuogių kauliukų aliejų? Gavau dovanų nuo draugės ir tikrai gėda pasakyti, kad nežinau, kaip juo naudotis…
Mano veido oda yra problemiška – spuoguota, tačiau labai riebi taip pat nėra. Rytais ir vakarais veidą prausiu gasulo moliu, vietoj kremo naudoju arganų aliejų, o spuogus patepu arbatmadžio aliejumi, dekoratyvinės kosmetikos nenaudoju. Tačiau veido būklė pagerėjo nežymiai (gasulo molį naudoju apie metus, o abu aliejus – apie pusantro mėnesio). Galbūt galėtumėte patarti, kaip spręsti šią problemą? Taip pat esu skaičiusi, jog labai padeda garų vonelės su arbatmedžio aliejumi. Gal galėtumėte trumpai papasakoti kaip jas reikia daryti?
Norėjau sužinoti, ar galima kokosų aliejų naudoti veido odai? Girdėjau labai daug visokių nuomonių. Vienur teigiama kad tinka, kitur, kad ne… Jei šis aliejus netinkamas, ką tuomet patartumėte naudoti sausai, jaunai, šiek tiek spuoguotai odai?
Dabar labai populiari rankų darbo ekologiška kosmetika. Turiu netgi vieną draugę, kuri tuo visai rimtai užsiiminėja. Kaip suprantu, kosmetika gaminama iš įvairiausių aliejų, hidrolatų. sakykite, ar naudoti tokią produkciją nepavojinga? Galbūt netinkamai sumaišius, kad ir ekologiškus ingredientus, vis tiek galima pakenkti odai?
Svogūnus sukapoti, česnaką pertrinti, likusias daržoves stambiai sutarkuoti ir kartu ištroškinti aliejuje.
Baigiant troškinti suberti sutrupintas labai šviežias mieles ir šildyti, kol ištirps. Ataušinti.
Pupeles ir kruopas sumalti mėsmale, sudėti daržoves, avižinius dribsnius, kiaušinius, sukapotas petražoles.
Mėsą supjaustyti vieno kąsnio gabalėliais. Visas kitas sudedamąsias dalis, sudėti į dubenį ir sumaišyti su mėsos gabaliukais. Dubenį gerai uždengti ir palaikyti per naktį šaldytuve.
Išvirti grikius pasūdytame vandenyje. Supjaustyti griežinėliais pievagrybius, įpilti į keptuvę aliejaus ir apkepti pievagrybius, kol gražiai pagels. Į keptuvę su pievagrybiais suberti miltus ir išmaišius pakepti keletą sekundžių, maišant įpilti pieno, kol padažas bus norimos konsistencijos. Dar pakaitinti. Įberti druskos, pipirų, susmulkintą sultinio kubelį, dar kartą viską išmaišyti. Išvirtus grikius sudėti į lėkštę ir užpilti padažu.
Pusėje stiklinės šilto pieno ištirpiname mieles su cukrumi. Palaukiam 5min.
Į virtuvinį kombainą supilame miltus, druską, alyvuogių aliejų, ištirpintas mieles ir likusį pieną (arba vandenį). Plakame viską apie 15 min., greitu režimu. Tešla gausis lipni, tokia ir turi būti.
Pastatome gautą tešlą šiltai, kad pakiltų 30 min (aš statau į pašildytą ir atvėsusią orkaitę ~25ºC temperatūroje. Tešlą pridenkite rankšluosčiu.
Kepimo skardą patepame aliejumi ir pabarstome miltais, sudedame tešlą ir pabarstome ją sezamo sėklomis.
Kepti iki 230ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15–25 min.