Search Results for: "aštri sriuba"

Sekmadienio receptas -  aštri sriuba su krevetėmis ir kokoso pienu

Sekmadienio receptas – aštri sriuba su krevetėmis ir kokoso pienu

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme aštrios, gurmaniškos ir egzotiškos krevečių sriubos su kokoso pienu receptą.

Festivalio „In Latino“ organizatorė Agnesta Filatovė apie įkvepiančią sriubą (interviu)

Festivalio „In Latino“ organizatorė Agnesta Filatovė apie įkvepiančią sriubą (interviu)

Spalio 9–16 dienomis visų vilniečių ir jų miesto svečių laukia kelionė į Lotynų Ameriką, daugiausiai laiko praleidžiant Kolumbijoje. O tai reiškia, kad jau devintą kartą vyksiantis kraują kaitinantis festivalis „In Latino“ šiemet labiausiai akcentuos kolumbiečių kultūrą. Kalbiname pasiruošimo darbuose paskendusią renginio sielą – projekto vadovę Agnestą Filatovę.

Sekmadieninis Jurgos receptas: kepta meksikietiška sriuba

Sekmadieninis Jurgos receptas: kepta meksikietiška sriuba

Laikas.lt toliau džiaugiasi savo redakcijoje turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Šią savaitę pristatome Jurgos keptą meksikietišką sriubą. Skamba keistai ir viliojančiai, tiesa?

Skaitytojo pusryčiai. Trys aistros viename (receptas)

Skaitytojo pusryčiai. Trys aistros viename (receptas)

Sausis. Šis mėnuo turbūt daugumai išbrauktas iš kalendorių. Sunku atsigauti nuo praūžusių švenčių, studentams – sesija, paūmėjusios peršalimo ligos ir atslenkantys šalčiai. Prie daugumos prisidedu ir aš.

Kelios gudrybės

Kelios gudrybės, kaip pažaboti apetitą ir greičiau sulieknėti

Nekontroliuojamas apetitas kliudo pasiekti gerų rezultatų, todėl dalinamės keliomis gudrybėmis, kaip numesti svorio.

3 garstyčių panaudojimo būdai virtuvėje: dera ne tik su dešrelėmis (+receptas)

3 garstyčių panaudojimo būdai virtuvėje: dera ne tik su dešrelėmis (+receptas)

Pasak kulinarų, garstyčios – nuvertintas ir skurdžios virtuvės pagardo etiketę nepelnytai užsitarnavusęs prieskonis. Klaidingai manoma, kad garstyčios dera tik su pieniškomis dešrelėmis – jomis gardinama įvairi mėsa, sūriai, sriubos.

Helovyno užkandžiai pagal virtuvės šefą Ruslaną Bolgovą

Helovyno užkandžiai pagal virtuvės šefą Ruslaną Bolgovą

Artėja Helovyno šventė, ypač pamėgta aštraus pojūčių mėgėjų, tų, kurie mėgsta nustebinti ne tik save, bet ir kitus įvairiausiais pokštais, kostiumais, žaidimais, na ir žinoma – Helovyno patiekalais. Kuo nustebinti draugus? Į šį klausimą mums atsako virtuvės šefas Rusalnas Bolgovas, kuris visuomet vadovaujasi nuostata, kad „maistas turi būti apgaulingai paprastas, jaudinamai žavus ir nepriekaištingai sveikas…“.

5 būdai kaip paįvairinti greitai paruošiamus makaronus

5 būdai kaip paįvairinti greitai paruošiamus makaronus

Kažkas yra pasakęs, kad noras valgyti paverčia mus dievais virtuvėje. Šiuose žodžiuose yra daug tiesos, nes kartais net ir iš kirvio košę gebame išvirti arba netikėtai sukurti tokių kulinarijos šedevrų, kuriais liekame nustebinti patys. Vieną populiariausių pasaulyje patiekalų – sriubą iš greitai paruošiamų makaronų – ypač paprasta paruošti, tačiau kaip ją paįvairinti, kad ji virstų tobulo skonio patiekalu?

​Kulinarinis horoskopas

​Kulinarinis horoskopas

Einate į svečius, ir nežinote, ko tikėtis iš šeimininko? Arba laukiate svečių, ir nežinote, kuo juos pavaišinti? Žvaigždės atskleis, ką mėgsta valgyti ir kuo vaišina savo svečius skirtingi Zodiako ženklai.

Ch. Bukowski'o knygnešiai. Per skambus pavadinimas? (interviu)

Ch. Bukowski’o knygnešiai. Per skambus pavadinimas? (interviu)

„Knygų leidyba labai sunkus ir nepelningas verslas“, – su užuojauta balse studijuojantiesiems leidybą vis primena geraširdžiai dėstytojai. Jiems pritaria paskaitos vesti pakviesti praktikai. Žinoma, iš didžiųjų mūsų šalies leidyklų. Stulbinami faktai, bet mūsų šalyje leidėjų skaičius, veikiamas ekonominių įvykių, svyruoja tarp 400 ir 600.