Search Results for: "aštri sriuba"
Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme aštrios, gurmaniškos ir egzotiškos krevečių sriubos su kokoso pienu receptą.
Spalio 9–16 dienomis visų vilniečių ir jų miesto svečių laukia kelionė į Lotynų Ameriką, daugiausiai laiko praleidžiant Kolumbijoje. O tai reiškia, kad jau devintą kartą vyksiantis kraują kaitinantis festivalis „In Latino“ šiemet labiausiai akcentuos kolumbiečių kultūrą. Kalbiname pasiruošimo darbuose paskendusią renginio sielą – projekto vadovę Agnestą Filatovę.
Laikas.lt toliau džiaugiasi savo redakcijoje turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Šią savaitę pristatome Jurgos keptą meksikietišką sriubą. Skamba keistai ir viliojančiai, tiesa?
Sausis. Šis mėnuo turbūt daugumai išbrauktas iš kalendorių. Sunku atsigauti nuo praūžusių švenčių, studentams – sesija, paūmėjusios peršalimo ligos ir atslenkantys šalčiai. Prie daugumos prisidedu ir aš.
Nekontroliuojamas apetitas kliudo pasiekti gerų rezultatų, todėl dalinamės keliomis gudrybėmis, kaip numesti svorio.
Pasak kulinarų, garstyčios – nuvertintas ir skurdžios virtuvės pagardo etiketę nepelnytai užsitarnavusęs prieskonis. Klaidingai manoma, kad garstyčios dera tik su pieniškomis dešrelėmis – jomis gardinama įvairi mėsa, sūriai, sriubos.
Artėja Helovyno šventė, ypač pamėgta aštraus pojūčių mėgėjų, tų, kurie mėgsta nustebinti ne tik save, bet ir kitus įvairiausiais pokštais, kostiumais, žaidimais, na ir žinoma – Helovyno patiekalais. Kuo nustebinti draugus? Į šį klausimą mums atsako virtuvės šefas Rusalnas Bolgovas, kuris visuomet vadovaujasi nuostata, kad „maistas turi būti apgaulingai paprastas, jaudinamai žavus ir nepriekaištingai sveikas…“.
Kažkas yra pasakęs, kad noras valgyti paverčia mus dievais virtuvėje. Šiuose žodžiuose yra daug tiesos, nes kartais net ir iš kirvio košę gebame išvirti arba netikėtai sukurti tokių kulinarijos šedevrų, kuriais liekame nustebinti patys. Vieną populiariausių pasaulyje patiekalų – sriubą iš greitai paruošiamų makaronų – ypač paprasta paruošti, tačiau kaip ją paįvairinti, kad ji virstų tobulo skonio patiekalu?
Einate į svečius, ir nežinote, ko tikėtis iš šeimininko? Arba laukiate svečių, ir nežinote, kuo juos pavaišinti? Žvaigždės atskleis, ką mėgsta valgyti ir kuo vaišina savo svečius skirtingi Zodiako ženklai.