Search Results for: "Tas"

Pupelių ir kruopų paštetas

Pupelių ir kruopų paštetas

Svogūnus sukapoti, česnaką pertrinti, likusias daržoves stambiai sutarkuoti ir kartu ištroškinti aliejuje.
Baigiant troškinti suberti sutrupintas labai šviežias mieles ir šildyti, kol ištirps. Ataušinti.
Pupeles ir kruopas sumalti mėsmale, sudėti daržoves, avižinius dribsnius, kiaušinius, sukapotas petražoles.

Desertas su sezamu

Desertas su sezamu, medumi ir ledais

Jums reikės:

Pakelio sluoksniuotos tešlos
Pakelio ledų
5 šaukštų sezamo sėklų
2 šaukštų medaus
4 šaukštų sviesto
Šviežiai malto cinamono
Kaip gaminti:

Sluoksniuotą tešlą iškočiokite ir padalinkite į keturias lygias dalis. Tešlą iš abiejų pusių lengvai apkepinkite svieste ir palikite atvėsti. Tada sausoje keptuvėje paskrudinkite sezamo sėklas, įdėkite šviežiai sumalto cinamono bei 2 šaukštus medaus ir viską išmaišykite. Pertepkite sluoksniuotos tešlos paplotėlius sezamo sėklų ir medaus mase, ant viršaus uždėkite ledų rutuliukus ir pabarstykite cinamonu.

Skanaus!

Šaltas kavos kokteilis

Šaltas kavos kokteilis

stipri juoda kava (500 g)
konjakas (100 g)
likeris (100 g)
cukraus pudra (2 šaukštai)
citrinos sultys
ledo gabalėliai

Kiškučio tortas

Kiškučio tortas

Pagrindui: kiaušinius išplakti su cukrumi iki putų. Sumaišyti bulvių krakmolą, kvietinius miltus ir kepimo miltelius. Persijoti birius produktus į kiaušinių masę ir kruopščiai viską išmaišyti. Supilti tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 190 C temperatūros orkaitėje – 10-15 min. nerekomenduojama darinėti orkaitės durelių. Papuošimas: Apvalūs saldainiai akims, nosiai, šokolado juostelių ūsams. Torto pagrindus atvėsinus perpjauti per pusę ir apšlakstyti sirupu. Užtepti ant pagrindo abrikosų marmelado ir padėti ant didesnės lėkštės. Vienas pagrindas bus kiškučio kūnas. Kitą pagrindą, kiškučio , apipjaukite 2 cm. Šią nuopjovą supjaustyti į 4 gabaliukus: 2 kojelėms ir 2 ausytėms. Išmaišyti kremą ir sudėti ant torto. Apibarstyti tortą kokosų drožlėmis, iš saldainių sudėlioti akytes ir nosytę.

Tirštas žiemos kokteilis

Tirštas žiemos kokteilis

Tirštas žiemos kokteilis: daiginti grikiai, mirkytos čija sėklos, bananas, maca milteliai, vanduo.

Duonos ir žuvies tortas

Duonos ir žuvies tortas

arškę ištrinti su česnaku, druska, maltais pipirais, grietine ir majonezu. Duonos riekeles supjaustyti trikampėliais, juos sutepti varškės įdaru, uždėti žuvies, gautus sumuštinius sudėlioti į stačiakampį. Sudėti plonai supjaustytus agurkėlius

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas

Sutrinkite sausainius ir ištirpinkite sviestą . Sumaišykite sutrintus sausainius ir siestą. Tešlą sudėkite į apvalią formą su išimamu dugnu ir spaudydami pirštais suformuokite pagrindą.
Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Pakepinkite juos svieste kartu su cukrumi ir cinamonu, kol suminkštės.

Blynų tortas

Blynų tortas

Na, visų pirma, pasidarykite blynų tešlą. Turbūt visi moka: į dubenį įmuškite kiaušinius, įpilkite pieną, sudėkite miltus, įberkite drukos, cukraus ir gerai viską išplakite. Pabaigoje įpilkite truputį aliejaus bei vanilės esencijos ir dar kartą viską geria išplakite. Atkreipkite dėmesį į tai, kad šį kartą tešla turi būti šiek tiek skystesnė nei paprastų (mažų) blynų ir šiek tiek tirštesnė nei lietinių.

Rabarbarų kompotas

Rabarbarų kompotas

Jums reikės:

Citrinos ir laimo pagal skonį
150 g rabarbarų
2 šaukštų cukraus
200 g vandens
Trupučio vyno
Kaip gaminti:

Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais (maždaug centimetro ilgio). Tada užplikykite juos verdančiu vandeniu, ir, palaikę 5 min, nukoškite. Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą, įspauskite laimo ir citrinos sulčių, taip pat galite įmesti apelsino žievelių. Į verdantį sirupą sudėkite nuplikytus rabarbarus, supilkite vyną ir ataušinkite. Gerkite šiltą arba atvėsintą su daug ledukų.

Skanaus!

Blynų bokštas

Blynų bokštas

Sviestą išlydykite. Supilkite į dubenį miltus, įberkite druskos. Supilkite pusę kiekio pieno ir gerai išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir supilkite likusį pieną, ištirpintą sviestą. Išmaišę palikite tešlą valandą pastovėti.
Iškepkite nedidelius blynelius. Sluoksniais dėkite blynus ir lašišą