Search Results for: "PIN"
Įdarui skirtus produktus gerai išmaišyti ir padėti į šaldytuvą, kol pasidarysime tešlą.
Tešlai skirtus produktus gerai išminkyti, padalinti į dvi lygias dalis ir iškočioti labia plonus paplotėlius. Ant vieno paplotėlio dėti po šaukštelį įdaro 3-5 cm . , esančius tarp įdaro, suvilgyti vandeniu ir ant viršaus uždėti antrą tešlos paplotėlį. Gerai prispausti viršutinį tešlos sluoksnį ties įdaro vietomis. rateliu ar peiliu išpjauti kvadratėlius ir juos atskirti vieną nuo kito. Virti pasūdytame vandenyje. Išvirtus užpilti norimu padažu. Aš naudojau grietinę su krapais.
Kumpį supjaustykite kubeliais, sūrį sutarkuokite. Įkaitinkite šlakelį aliejaus ir pakepinkite smulkintus špinatus, kol suminkštės t.y. apie 2-3 minutes. Ant sluoksniuotos tešlos lapų dėkite špinatų, kumpio, sūrio ir prieskonių. Susukite. Gautus ritinius supjaustykite 3-4 cm griežinėliais.
Išvirkite kietai kiaušinį ir jį smulkiai supjaustykite. Špinatus, salotas, ridikėlius supjaustykite ir sumaiškykite su susmulkintu kiaušiniu. Įdėkite druskos pagal skonį, krapų ir viską apliekite grietine.
Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabaliukais, įtrinkite prieskoniais ir apkepkite įkaitintoje keptuvėje.
Susmulkinkite špinatų lapus. Sumeskite į keptuvę su vištiena, supilkite grietinėlę. Troškinkite, kol padažas sutirštės.
Grybus išmirkykite, vandenį pasilikite. špinatus nuplaukite, nuplikykite ir nuvarvinkite. Grybus, špinatus, vieną svogūną ir česnaką susmulkinkite, 5-10 minučių maišydami troškinkite su šaukštu riebalų, gardinkite druska, pipirais, muskatų riešutais ir ataušinkite. Masę maišykite su sūriu ir kiaušiniu.
Šiupiniui galima imti bet kurią nekaulėtą žuvį. Visų pirma iš galvos ir uodegos išverdamas sultinys. Paskui į jį sudedamos daržovės, sūdyti agurkai, žuvies gabalėliai, padažas ir verdama 10-15 min.
Į puodą sudedame pjaustytis agurkus, svogūnų laiškus, krapus. Su visu skysčių supilame burokėlius ir kefyrą. Sudedame špinatus ir smulkintus salotų lapus. Įberiame druskos ir viską išmaišome. Pabaigoje sudedame stambiai pjaustytus virtus kiaušinius. Valgome su šiltomis virtomis bulvėmis.
Skanaus!
Bulves supjaustome kubeliais. Svogūną susmulkiname ir apkepame dviejuose šaukštuose lydyto sviesto su žiupsneliu druskos, pipirų ir muskato. Viską sukrėsti į puodą su sultiniu ir virti apie 20min. Špinatus perrinkti, nuplauti ir sumesti į sriubą arba naudoti šaldytus. Sriubą sutrinkite maišikliu. Į sriubą supilkite grietinėlę ir užvirinkite.
Visus komponentus sudėkite į virtuvinį kombainą ar elektrinio grūstuvo indelį ir malkite, kol susidarys vientisa konsistencija. Pilkite daugiau arba mažiau alyvuogių aliejaus, priklausomai nuo to, ar norite skystesnio ar tirštesnio padažo. Šis žaliavalgiškas padažas puikiai tiks tiek prie salotų, tiek makaronų patiekalams pagardinti.
Jums reikės:
~ 400 g varškės
lazanijos lakštų
~ 250 g špinatų
2 svogūnų
2 šaukštų sviesto
2 šaukštų miltų
500 ml pieno
2 kiaušinių
1 indelio pomidorų padažo makaronams
200 g tarkuoto sūrio
žalumynų: peletrūnų, bazilikų, mairūnų, krapų ir kt.
maltų pipirų
maltų muskatų
druskos
Kaip gaminti:
Svogūnus nulupkite, supjaustykite ir pakepinkite su sviestu. Tada sudėkite špinatus, maišydami keletą minučių juos patroškinkite ir atvėsinę sudėkite į varškę. Paruoštą masę sumaišykite su tarkuotu sūriu (100 g), kiaušiniais, maltais pipirais, druska, susmulkintomis šviežiomis arba džiovintomis prieskoninėmis žolėmis. Pasūdykite.
Ištirpinkite sviestą nedideliame puode, suberkite miltus ir maišydami pakepinkite 1 minutę. Tada palaipsniui nesustodami maišykite ir pilkite pieną. Pavirkite, kol padažas šiek tiek sutirštės. Pagardinkite druska, pipirais bei muskatu.
Į kepimui skirto indo dugną supilkite pomidorų padažą ir dėkite lazanijos lakštus. Ant viršaus paskleiskite pusę varškės įdaro. Tada dėkite antrą lazanijos lakštų sluoksnį, likusią varškę ir pabaikite lazanijos lakštais. Užpilkite paruoštą padažą ir pabarstykite likusiu tarkuotu sūriu.
Kepkite uždengę folija (baigiant kepti atidenkite, kad sūris apskrustų) iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 40-50 min.
Skanaus!