Search Results for: "O2"
Eksperimentinio repo grupė O2 iš Panevėžio į dienos šviesą išleidžia ilgai brandintą ir jau prinokusį produktą – albumą „ETAPAS“.
Kiaušinių tryniai ištrinami su cukrumi, suberiamos nuplikytos ir 2 kartus sumaltos aguonos. Vėliau sudedami išplakti kiaušinių baltymai, suberiami džiūvėsėliai ir vanilinas.
Pomidorus nuplykiti karštu vandeniu, nulupti odelę, sutarkuoti su tarka ir pertrinti per sietelį. Supilti kefyrą ir gerai išmaišyti. Sudėti supjaustytus svogūnų laiškus, žiupsnelį druskos.
Išvirti grikius pasūdytame vandenyje. Supjaustyti griežinėliais pievagrybius, įpilti į keptuvę aliejaus ir apkepti pievagrybius, kol gražiai pagels. Į keptuvę su pievagrybiais suberti miltus ir išmaišius pakepti keletą sekundžių, maišant įpilti pieno, kol padažas bus norimos konsistencijos. Dar pakaitinti. Įberti druskos, pipirų, susmulkintą sultinio kubelį, dar kartą viską išmaišyti. Išvirtus grikius sudėti į lėkštę ir užpilti padažu.
8 kiaušinius išvirti kietai. Svogūną ir česnakus labai smulkiai supjaustyti. Į indą su faršu suberti svogūnus, česnakus, žalumynus, duonos trupinėlius, įmušti 2 kiaušinius, pagardinti druska bei pipirais. Viską labai gerai išmaišyti. Iš faršo suformuoti du paplotėlius. Į kiekvieno vidurį dėti po virtą kiaušinį ir apspausti faršu iš visų pusių, kad kiaušinis liktų viduje.
Apie 500 g cukinijų nulupti ir supjaustyti kubeliais, o likusias cukinijas nuplauti ir nušluostyti. Svogūnus nulupti ir susmulkinti. Tada dideliame puode įkaitinti pusę aliejaus. Suberti svogūnus ir pakepinti, kol pasidaro visiškai skaidrūs. Suberti kubeliais pjaustytas cukinijas, supilti paukštienos sultinį ir uždengus pavirti apie 15 min. Sriubą sutrinti, suberti druską ir saldžiąją papriką.
Riešutus bei avokadą susmulkinti, sumaišyti su varške bei sutirštintu pienu, apiberti prieskoniais. Valgyti su skrudinta duona.
Į puodą įpilti aliejaus, supilti ryžius ir troškinti 2-3 min. Įpilti 200 ml sultinio, toliau troškinti kol dings vanduo. Supilti likusį sultinį ir maišant troškinti, kol nebeliks sultinio.
Bulves nulupame ir verdame pasūdytame vandenyje. Kai išverda, vandenį nupilame, supilame pieną, dedame sviestą ir viską dar kartą užverdame. Sutriname bulvių košę. Grybus nuplauname, jei reik supjaustome, išverdam. Dedame į keptuvę pjaustytą šoninę, grybus ir pakepinam.
Mėsą supjaustyti 2 cm storio gabaliukais, o svogūnus – kubeliais. Kubeliais supjaustytą šoninę pakepinti aliejuje.
Suberti svogūnus ir maišant kepti, kol suminkštės. Sudėti mėsos gabalėlius, suberti papriką ir supilti sultinį. Pasūdyti ir troškinti uždengtame keptuve.
Užvirti 2 l vandens, suberti ryžius ir virti 15 minučių. Nukošti ir nuvarvinti sietelyje.