Search Results for: "Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditeri"

Geriausi Lietuvos šefai kviečia šventinių pietų

Geriausi Lietuvos šefai kviečia šventinių pietų

Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija lapkričio 21 d. kviečia šventinių pietų su geriausiais Lietuvos virtuvės šefais! Baltijos maisto ir gėrimų parodoje BAF, maisto kultūros šventėje, turėsite galimybę ne tik stebėti, kaip dirba profesionalūs virtuvės šefai, pasisemti gastronominių idėjų, bet pasimėgauti burnoje tirpstančiais naujais skoniais, pasidžiaugti išradingais patiekalais, praplėsti žinias apie pasaulines gastronomijos madas.

Lietuvis – trečias tarp geriausių Šiaurės Europos jaunųjų virėjų

Lietuvis – trečias tarp geriausių Šiaurės Europos jaunųjų virėjų

Savaitgalį Londone vykusiose jaunųjų virėjų varžybose „Hans Bueschkens Young Chef Challenge“ lietuvis Deivydas Praspaliauskas laimėjo bronzos medalį. Pasaulinės vyriausių virėjų organizacijų asociacijos (World Association of Chefs Societies) organizuojamame renginyje, kuriame Lietuvos atstovas dalyvavo pirmą kartą, D. Praspaliauskas buvo trečias tarp Šiaurės Europos šalių deleguotų virėjų ir nusileido tik šiuo metu kulinarijos pasaulio madas diktuojančių Švedijos ir Danijos šalių atstovams.

„Varžybų organizatoriai prieš du mėnesius informavo apie pagrindinius trijų patiekalų, kuriuos turėjau pagaminti, ingredientus, tačiau šios žinios dalyvavimo varžybose nepalengvina. Į renginį vežiausi savo produktus, įrankius, lagaminuose nebeliko vietos įrenginiams. Be to, jo metu svarbu ne tik galutinis rezultatas, bet ir procesas – varžybų ringe išbuvau 5 valandas, per kurias vos kelis kartus pakėliau galvą“, – sakė Deivydas Praspaliauskas, 2010 m. išrinktas geriausiu Lietuvos virėju.

Varžybų Londone dalyviai turėjo pagaminti tris patiekalus po 8 porcijas. Juos vertino penki Pasaulinės vyriausių virėjų organizacijų asociacijos teisėjai. Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos deleguotas D. Praspaliauskas ruošė karštą brandintos jautienos užkandį su karamelizuotais svogūnais burokėlių sultyse, pagrindiniam patiekalui – dviem būdais paruoštą otą – virtą su marinuotais burokėliais ir burokėlių daigais bei keptą su grybų ir rudojo sviesto padažu, desertui – braškių parfė, braškių pyragaitį, braškinį ganache ir tapijoką su braškių padažu.

Jaunųjų kulinarų varžybos „Hans Bueschkens Young Chef Challenge“ šiais metais organizuojamos jau šeštą kartą. Kas dvejus metus vykstančio renginio tikslas – suteikti galimybę jauniems, iki 25 metų amžiaus, virėjams pademonstruoti savo talentą tarptautiniu lygiu bei didinti jų meistriškumą. Pirmasis iš Pasaulinės vyriausių virėjų organizacijų asociacijos narių ėmęsis šio tikslo buvo 1980–88 metais jai vadovavęs virėjas iš Vokietijos Hans Bueschkens, kurio garbei ir pavadintos varžybos.

Kitokie Užgavėnių patiekalai pagal žinomus virtuvės šefus

Kitokie Užgavėnių patiekalai pagal žinomus virtuvės šefus

Vieni geriausių Lietuvos šefų, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos narių – Halina Višnevskaja ir Ruslanas Bolgovas – įmonių grupės „KG Group“ iniciatyva surengtoje Užgavėnių kulinarinėje šventėje pasiūlė naują požiūrį į tradicinius šios šventės patiekalus. Virtuvės profesionalai pristatė patiekalus, kuriuose vienu metu dera keli skirtingi komponentai: vištiena ir blynai, skonis ir sveikumas, tradicijos ir naujovės.

Vilniuje - prieskonių mugė ir atviros kulinarinės pamokos „Paragauk pasaulio“

Vilniuje – prieskonių mugė ir atviros kulinarinės pamokos „Paragauk pasaulio“

Šį savaitgalį, vasario 11-12 dienomis, Vilniuje, prekybos ir pramogų centre „Ozas“, jau antrą kartą organizuojama prieskonių mugė „Paragauk pasaulio“. Renginyje, pristatysiančiame prieskonius iš viso pasaulio, vyks nemokami seminarai apie maisto ruošimą ir gardinimą, atviros įvairių šalių virtuvių maisto gaminimo pamokos, bus kuriamas paveikslas iš prieskonių.
Žymus virėjas, renginio „Paragauk pasaulio“ vedėjas Vladislovas Judickis, patebėjo, kad žmonių noras gaminti patiems namuose neslūgsta: „Tai lemia ir žmonių vidinis noras būti su šeima, ir įvairių kelionių metu besiplečiantis akiratis, ir visuotinis nerimas dėl sintetinių priedų maiste. Galimybė rasti įvairios informacijos apie atskirus patiekalo ingredientus, jų kilmę, vartojimo ypatumus atrišo rankas daugumai, bet tuo pačiu ėmė kelti dar daugiau klausimų,“ – sako garsus virėjas.
Pasak renginio organizatorės, „Gerų minčių magijos projektų“ vadovės Violetos Masteikienės, šiemet mugė bus dar įvairesnė ir turtingesnė. „Kviečiame ne tik įsigyti įvairių prieskonių, bet ir kuo daugiau paragauti, sužinoti apie jų naudojimą. Gal būt naujos žinios padės atsirinkti šių dienų pasiūlymų jūroje, rasti tik jums tinkančius, patinkančius ingredientus, prieskonius, skonius bei jų derinius“, – sako V. Masteikienė.
Mugės dienomis vyks nemokami seminarai, kuriuose apie prieskonius, jų naudą ir gardinimo tradicijas pasakos Lietuvos kulinarinio paveldo fondo vadovė Birutė Imbrasienė, ajurvedinės virtuvės žinovas, Sveikuolių sąjungos lektorius Žilvinas Užkuraitis, arbatos gėrimo ceremonijų meistras ir žolininkas Ramūnas Daugelavičius, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos narys, virėjas- konsultantas Vladislovas Judickis.
Šeštadienį ir sekmadienį PPC „Ozas“ III aukšte įsikūrę restoranai pristatys Japonijos, Italijos, Tailando ir Indijos ir kitų virtuvių patiekalus, stalo serviravimo, puošimo ypatumus.
Sekmadienį, nuo 12 val., renginio lankytojai galės stebėti paveikslo iš prieskonių kūrimo procesą, galės susitikti su kulinarinių knygų autoriais. Vyks atviras „Lietuvos ryto TV“ laidos „Skonio reikalas“, kurią veda Gidonas Bilas Šapiro, filmavimas.
Lankytojų taip pat laukia žaismingi konkursai renkant geriausią prieskonių mišinį, atspariausio skrandžio savininką, smagios aklos degustacijos, šeimos recepto, geriausio deserto konkursai ir prieskonių aukcionai.
Visą renginio programą ir registraciją į konkursus bei seminarus rasite interneto adresu www.paragaukpasaulio.lt

Pristatomas karalių ir karvedžių vynas

Pristatomas karalių ir karvedžių vynas

Šiandien 18.00 val., baras „LivLounge“ kartu su vyno ekspertu Domininku Velička pristatys naujieną Lietuvoje – vyną iš didžiojo karvedžio tėvynės – Makedonijos. Užkandžius prie vyno gamins virtuvės meistrė, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos narė Halina Višnevskaja.

Patiekalai

Patiekalai, kurie ne tik sušildo, bet ir stiprina imunitetą (+receptas)

Sulaukėme pirmojo šaltuko, o tuo pačiu ir žvarbių dienų, tamsių vakarų, kuriais net nesinori niekur eiti iš namų. Tačiau tai puikus metas jaukiai leisti laiką namuose su šeima, draugais, pasigaminti skanią, sušildančią vakarienę.

Šefas

Šefas, skatinantis iš naujo atrasti lietuviškų gėrybių skonius (ir motyvacija kiekvieno jūsų asmeninei karjerai) (interviu)

Tomas Rimydis, tituluotas vienu geriausių dabartinių Lietuvos šefų – be kruopelės arogancijos, griežtas, bet teisingas, kryptingai siekiantis tikslo, altruistiškas, bet tik su tais, kurie to nori, atsidavęs šeimai ir mylintis Lietuvą. O ypač Lietuvos žemėje užaugintas bei subrandintas natūralias gėrybes. Jūsų dėmesiui – nuoširdus ir motyvuojantis, kupinas teisingų patarimų ir suteikiantis peno susimąstymui Tomo Rimydžio padėkos žodis gyvenimo mokytojams ir patariamasis balsas būsimiems šefams.

Susitikimas su Makedonijos krašto vynais

Susitikimas su Makedonijos krašto vynais

Saulėto, pavasariškai nusiteikusio antradienio popietę bare LivLounge rinkosi Vilniaus vyno gurmanai. Vyno žinovas, elegantiškasis Domininkas Velička pristatė vyndarystės šedevrus iš Makedonijos – lengvą ir gaivų vyną Bovin Chardonnay, sodriuosius Bovin Merlot, Bovin Chiraz ir greta desertų tobulai derantį Bovin Muscat.

Restoranai viešai prabilo apie tai

Restoranai viešai prabilo apie tai, kuo maitina savo lankytojus (Foto)

Ketvirtadienį, Vilniuje, restorane „Terrazza“ pristatyta atsakingų restoranų iniciatyva, prie kurios prisijungusios viešojo maitinimo įstaigos be užuolankų pristato savo lankytojams, ką jie gauna lėkštėje užsisakydami patiekalą iš valgiaraščio.