Search Results for: "Lietuvos mada"
Daugeliui mūsų nėra nieko natūraliau kaip vasarą pajūryje išsitiesti ant smėlio, pasikaitinti saulėje, o tuomet panirti į vėsinančias jūros bangas. Šį ratą galime sukti daugybę kartų, dieną ar ilgiau. Vis dėlto nepaisant, atrodytų, atostogų prie jūros savaimingumo, už šios tradicijos kyšo ir ilgos verslo ausys – poilsis paplūdimyje, arba taip vadinamasis „Sun and Sea“ (iš anglų kalbos – saulė ir jūra) poilsio tipas jau kelis dešimtmečius yra vienas didžiausių ir geriausiai išvystytų komercinio turizmo sektorių. Kaip jis susiformavo? Kas jam būdinga ir ar Lietuva patenka tarp šalių, kurioms įdegio kultūra yra artima, pasakoja patirties turizmo tyrėja Rasa Levickaitė.
Kaip sukurti suknelę žvaigždei? Kodėl dizainerio studijoje privaloma atlikti pilną pasirodymą? Kokios aprangos tendencijos užplūs gatves šį sezoną? Atsakymus į šiuos klausimus sužinosite pavasariui ir mados šauksmui skirtoje „Pasaulis pagal moteris“ laidoje, kurioje susitiko dvi mados žinovės: laidos vedėja Renata Mikailionytė bei dizainerė Sandra Yushka.
Norėdami paragauti gurmaniškų patiekalų, ne visi skuba vykti į egzotines šalis ar išlaidauti lankytojų pamėgtuose restoranuose. Konditerijos ir kulinarijos produktais prekiaujančios elektroninės parduotuvės „Gardu Gardu“ plėtros vadovė Giedrė Petkevičiūtė atkreipia dėmesį į Lietuvoje atsirandančias naujas kulinarines pramogas, kurioms tautiečiai drąsiai ryžtasi. „Neįprastas idėjas mėgstantys lietuviai jau kelis metus iš eilės kulinarinius sugebėjimus demonstruoja į svečius kviesdami visiškai nepažįstamus žmones – tokią galimybę jiems siūlo projektų „Running Dinner“ (liet. „Vakarienė bėgte“) ir „Plate Culture“ (liet. „Kultūra lėkštėje“) organizatoriai, kurių dėka restoranais tampa ir nuosavų namų svetainės, ir bendrabučių kambariai.
Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija lapkričio 21 d. kviečia šventinių pietų su geriausiais Lietuvos virtuvės šefais! Baltijos maisto ir gėrimų parodoje BAF, maisto kultūros šventėje, turėsite galimybę ne tik stebėti, kaip dirba profesionalūs virtuvės šefai, pasisemti gastronominių idėjų, bet pasimėgauti burnoje tirpstančiais naujais skoniais, pasidžiaugti išradingais patiekalais, praplėsti žinias apie pasaulines gastronomijos madas.
Tai, kas šiuo metu dedasi Lietuvos mados padangėje, primena judėjimą Londono, Paryžiaus ir Niujorko mados užkulisiuose. Rudens ir žiemos stiliaus tendencijas konferencijoje „Pasimatuok madą“ iššifravę mados industrijos lyderiai pripažino, kad Lietuvoje laukiama visų svarbiausių pasaulio megapoliuose siaučiančių mados naujienų.
Neseniai savo kolekcijas „Mados infekcijoje“ pristačiusios dizainerės Lilija Larionova, Ugnė Martinaitytė ir Lina Gudanavičiūtė vienu balsu sutaria, kad pagrindinės naujojo sezono mados tendencijos – laisvė, patogumas ir minimalizmas.
Visu pajėgumu pavasarį pasitinkantis sostinės klubas „Opium“ informuoja apie kovo renginių programą. Tradiciškai nuo serijos „DJ Culture“ prasidėsiantis naktinis mėnesio kalendorius šįkart gausus jubiliejų ir madai skirtų renginių.
Ne rečiau nei drabužių mados, keičiasi ir šukuosenų tendencijos. Visgi, kad ir kokia šukuosena moterį puoštų, svarbiausia, kad plaukai atrodytų ir būtų sveiki.
Gruodžio 10 diena. Nacionalinė dailės galerija. „Injekcija“. 16 drabužių kolekcijų. Tiek pat jaunųjų dizainerių bei jų duetų. Matyt, ir ne mažiau vilčių nuskinti laurus bei prasibrauti ant „Mados infekcijos“ podiumo. Šiandien kalbiname tris konkurso, šiemet klausiančio, ar mada lygu religija, finalistes ir kiekvienos prašome užbaigti 10 sakinių.