Search Results for: "Kavos likeris"

Šaltas kavos kokteilis

Šaltas kavos kokteilis

stipri juoda kava (500 g)
konjakas (100 g)
likeris (100 g)
cukraus pudra (2 šaukštai)
citrinos sultys
ledo gabalėliai

Savaitgalio receptai. Šaltos kavos receptai karštai vasaros dienai

Savaitgalio receptai. Šaltos kavos receptai karštai vasaros dienai

Nors esame įpratę gerti karštą kavą, tačiau tvankią vasaros dieną nėra nieko skaniau už puodelį šaltos kavos. Norint palepinti save ar draugus visai nebūtina bėgti į artimiausius kavos namus. Ypatingos kavos visai nesunkiai galime pasigaminti ir patys. Laikas.lt savo skaitytojams pateikia keletą receptų.
Mėtinė kava su grietinėle

4 puodeliams kavos Jums reikės:

8 arbatinių šaukštelių tamsios tirpios kavos miltelių
4 arbatinių šaukštelių mėtų sirupo
150 ml plaktos grietinėlės
6 valgomųjų šaukštų cukraus
Pusės arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties
1 arbatinio šaukštelio kakavos miltelių
Žiupsnelio vanilinio cukraus
Kaip ruošti:

Du šaukštelius tirpios kavos užpilkite verdančiu vandeniu ir įmaišykite sirupo. Leiskite atvėsti. Grietinėlę išplakite su cukrumi, citrinos rūgštimi, kakava bei vanilinu. Ant atvėsusios, bet ne visiškai atšalusios kavos, užpurškite arba šaukštu uždėkite grietinėlę.

Šalta graikiška kava „Frappe“
Jums reikės:

1 – 2 šaukštelių tirpios kavos
Cukraus pagal skonį
2 – 3 šaukštų šalto vandens
Pieno
Kelių ledo kubelių
Kaip ruošti:

Į plakimo indą arba storą stiklinę įberkite kavos, cukraus ir įpilkite 2-3 šaukštus šalto vandens – tiek, kad tik apsemtų birius produktus, bet ne daugiau. Plakite, kol cukrus ištirps ir bus daug putų. Šios kavos esmė – kavos suplakimas ir putos, todėl pagal originalų gaminimo būdą praverstų turėti kokteilių plaktuvę. Plakite tol, kol cukrus ištirps ir pasidarys putų. Toliau viskas itin paprasta – į stiklinę įmeskite keletą ledo kubelių, įpilkite virinto atšaldyto vandens ir gerai atšaldyto pieno. Vietoj pieno galima naudoti vanilinius ledus arba grietinėlę, o kavą paskaninti tinka įvairūs sirupai. Kava paruošta. Mėgaukitės.
Lengvai paruošiama braškinė kava

Jums reikės:

Braškių sirupo
Kavos
Pieno
Kaip ruošti:

Išvirkite juodos kavos be nuosėdų ir ją atšaldykite. Įpilkite braškių sirupo bei pieno. Viską išmaišykite. Gerkite šią kavą gerai atšaldytą arba įmeskite kelis kubelius ledo. Štai ir viskas.
Šalta kava su cinamonu
Jums reikės:

160 ml šviežiai užplikytos juodos kavos
Valgomojo šaukšto medaus
Plaktos grietinėlės
Žiupsnelio malto cinamono
Smulkinto ledo
Kaip ruošti:

Stiklinės kraštelius sudrėkinkite ir apvertę pasukiokite ant cinamonu pabarstyto paviršiaus, kad stiklinės kraštelis apliptų cinamonu. Užplikykite kavą, joje ištirpinkite šaukštelį medaus ir atvėsinkite. Įberkite cinamono. Sudėkite smulkintą ledą į stiklinę, supilkite kavą ir gerai išplakite plakikliu. Gėrimą supilkite į stiklinę, ant viršaus užpurškite grietinėlės ir apibarstykite cinamonu.
Šalta kava su prieskoniais
Jums reikės:

1 puodelo stiprios espresso kavos
200 ml pieno
1 valgomojo šaukšto „Jogų“ arbatos mišinio (cinamono žievelės, kardamonai, pankoliai, imbierai, gvazdikėliai, juodieji pipirai)
Kaip ruošti:

Kavos aparatu ar espresso kavinuku išvirkite stiprią espresso. Į puodelį supilkite pieną, suberkite prieskonius ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir pavirkite dar porą minučių, išjunkite ir leiskite kelias minutes pastovėti. Perkoškite pieną per sietelį ir supilkite į kavą. Galima pagardinti cukrumi.
Šalta kava su likeriu
Jums reikės:

1 puodelio šaltos kavos
1 valgomojo šaukšto „Amareto“ likerio
Plaktos grietinėlės
Pakepintų migdolų plokštelių
Kaip ruošti:

Kavą supilkite į taurę. Taip pat įpilkite likerio ir viską išmaišykite. Papuoškite plakta grietinėle ir ant viršaus užbarstykite migdolų plokštelių.
Šaltos kavos gėrimas su itališkais džiuvėsėliais „Kantučini“
Jums reikės:

4 puodelių espresso kavos
4 puodelių pieno
Itališkų džiūvėsėlių „Kantučini”
Cukraus
Ledukų
Šokolado papuošimui
Kaip gaminti:

Į plakiklį supilkite pieną, sudėkite itališkus džiūvėsėlius, cukrų, supilkite espresso kavą ir sudėkite ledukus. Viską gerai suplakite ir supilstykite į stiklines ir papuoškite šokoladu.
Skanaus!

Šiurpą keliantys alkoholiniai kokteiliai Helovinui

Šiurpą keliantys alkoholiniai kokteiliai Helovinui

Nustebinkite savo draugus Helovino naktį kokteilias iš akies obuolių, raganų gleivių, pelėsių, pelkių dumblo ir t. t. Išsamūs receptai, kaip juos pasidaryti ir iš kur gauti neįprastų ingredientų.

Žinoma, kad planuojate švęsti Heloviną. Puiki proga padaryti vakarėlį namuose, pavyzdžiui, tema Raganų puota. Ruošiantis jam puikiai pravers žemiau pateikti vaiduoklių nakties kokteiliai – iš akies obuolių, raganų gleivių, pelėsių, pelkių dumblo ir t. t.
Saulėlydis

Ingredientai: baltasis romas – 50 ml, grenadino sirupas – 50 ml, mangų arba mandarinų sultys – 100 ml, ledo kubeliai.

Kaip gaminti: į stiklinę su ledukais įpilkite romo, sulčių ir tik ant viršaus grenadino. Sumaišius gėrimą, jis nusidažo ryškia oranžine spalva.

Kraujuojanti širdis

Ingredientai: sausas vermutas – 50 ml, džinas – 200 ml, ledo kubeliai, marinuoti burokėliai.

Kaip gaminti: atšaldykite taures (palaikykite jas šiek tiek šaldytuve arba šaltame vandenyje), įpilkite į jas atšaldytą vermutą. Džiną su ledukais išplakite kokteilių plaktuvėje. Tada supilsčius jį į taures, įdėkite ant kokteilių pagaliuko užmautą supjaustyto burokėlio gabaliuką ir nedelsiant gėrimus patiekite.
Kruvini dantys

Ingredientai: viskis – 50 ml, granatų sultys – 50 ml, bet koks sirupas – 50 ml, šviežios citrinų sultys – 50 ml, ledo kubeliai, granatų sėklos.

Kaip gaminti: viskį, granatų, citrinų sultis ir sirupą supilkite į plaktuvę su ledukais. Supilstykite į stiklines ir įdėkite granatų sėklų.

Nukirsta galva

Ingredientai: citrinų sultys – 2 stiklinės, rupi druska – 2 šaukštai, obuoliai – 8 vnt., gvazdikėliai – sauja, obuolių sidras – 4 l, limonadas – 2 skardinės atšaldyto limonado, romas – 2 stiklinės.

Kaip gaminti: nulupkite obuolius, perpjaukite juos pusiau, išimkite sėklas ir su aštriu peiliuku išskutinėkite ant apvaliosios pusės veidukus. Sumaišykite citrinų sultis su druska ir į mišinį vienai minutei įmerkite obuolių puseles. Ištraukę popieriniais rankšluosčiais jas nusausinkite ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Įkiškite ją į iki 250 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol obuoliai pradės ruduoti. Obuoliams į „akių“ vietas įstatykite gvazdikėlius. Sumaišykite sidrą su limonadu ir romu, įdėkite į gautą gėrimą obuolius veidukais į viršų.
Akies obuoliai

Ingredientai: vermutas – 100 ml, juodos ir žalios alyvuogės.

Nulupkite alyvuogių odelę iki pusės, išpjaukite vidurį ir į jį įdėkite mažesnę žalią alyvuogę. Užmaukite abi „akis“ ant kokteilių pagaliuko ir įdėkite į taurę su martiniu.

Juodoji lagūna

Ingredientai: degtinė – 100 ml, citrinų sirupas – 50 ml, šviežios citrinų sultys – 2 šaukšteliai, į ledo kubelius sušaldytos vynuogių arba juodųjų serbentų sultys.

Kaip gaminti:į kokteilių plaktuvę supilkite degtinę, citrinų sirupą ir sultis. Gautą mišinį išpilstykite į stiklines su tamsiais ledo kubeliais.
Pelkių gėrimas

Ingredientai: tekila – 50 ml, žaliųjų citrinų arba geriau žalių vaisių sultys (jų galima gauti sveiko maisto parduotuvėlėse) – 50 ml, žalioji arbata.

Kaip gaminti: sušlapintus stiklinės kraštus įdėkite į lėkštelę su žaliąja arbata. Tada į paruoštą stiklinę supilkite plaktuvėje gautą mišinį iš tekilos ir sulčių.

Šmėklų gėrimas

Ingredientai: juoda degtinė – 50 ml, kavos likeris – 50 ml, vaniliniai ledai – vienas kaušelis, tarkuotas muskatas – žiupsnelis.

Kaip gaminti: į stiklinę įdėkite ledų ir užpylę degtinės bei likerio mišinį, apibarstykite muskatu. Nedelsiant patiekite.
Raganų gleivės

Ingredientai: žaliosios vynuogės be kauliukų – 2 stiklinės, cukrus – 2 stiklinės, šviežios žaliųjų citrinų sultys – stiklinė, sodos vanduo – 2 stiklinės, džinas – stiklinė.

Kaip gaminti: valandą vynuoges palaikykite šaldymo kameroje. Cukrų ir citrinų sultis virkite puode, kol skystis taps panašus į sirupą. Jam atšalus, supilkite šaldytas vynuoges, sodos vandenį, sultis ir džiną. Patiekite nedelsiant.

Kruvina ašara

Ingredientai: kukurūzų sirupas – 3 šaukštai, raudoni maistiniai dažai – lašelis, apelsinų sultys – 2 stiklinės, kokosų kremas – 1 skardinė, grietinėlė – 1/2 stiklinės, apelsinų sultys – stiklinė, romas – stiklinė, ledukai.

Kaip gaminti: supilkite sirupą į negilų dubenį ir, dantų krapštuku pakabinę maistinių dažų, pamaišykite jį, kol nusidažys raudonai. Tada į jį įdėkite stiklinės kraštus ir pasukiokite, pastatykite stiklinę ant kojelės ir leiskite sirupui varvėti stiklinės kraštais. Sultis, kremą, grietinėlę ir romą suplakite kartu su ledukais. Supilstykite į taures.
Į sveikatą!
Laikas.lt

Naminis itališkas tortas su maskarponės sūriu

Naminis itališkas tortas su maskarponės sūriu

Perpjauti biskvitą į tris dalis ir apšlakstyti kavos likeriu arba brendžiu. Sudėti likusius ingridientus į dubenį (jogurtą, rududu, maskarponės sūrį, tirpią kavą) ir išplakti viską mikseriu, kad susidarytų vientisą masė. Ištepti biskvitą pagamintu įdaru. Galima ant viršaus ir tarp biskvito lakštų pridėti migdolo riešutų.

Savaitgalio receptas. Idėjos Naujametiniams kokteiliams

Savaitgalio receptas. Idėjos Naujametiniams kokteiliams

Ruošiantis Naujųjų Metų vakarėliui dažnai kyla klausimai, ne tik kokį maistą patiekti svečiams, bet ir kokius vakaro gėrimus pasirinkti.

Ar vėl apsiriboti „klasikiniu variantu“ – šampanu, ar sugalvoti kažką naujo ir neįprasto, kas nustebintų svečius ir dar nebūtų atsibodę? Kol dar liko laiko iki vakarėlio ir pasiruošimo jam, pateikiame keletą gėrimų receptų, kurie galbūt tiks ir Jūsų šventei…

Tiramisu

Tiramisu

Kiaušinių trynius ir cukrų gerai išplakite elektriniu plaktuvu, kol masė taps tąsi ir balkšva. Įmaišykite maskarponės sūrį. Standžiai išplakite baltymus. Baltymų masė turi būti tokia standi, jog apvertus dubenį aukštyn kojom neišbėgtų. Atsargiai įmaišykite baltymus į maskarponės sūrio, trynių ir cukraus masę iki vientisos kremo konsistencijos.

Paruoštą espresso kavą sumaišykite su brendžiu/romu. Kiekvieną biskvitinį sausainį 0,5 s merkite į kavą ir dėkite į indą vieną greta kito, kad padengtumėte visą indo dugną sausainių sluoksniu. Sukrėskite pusę paruošto kremo ir atsargiai paskirstykite ant sausainių vienodu, lygiu sluoksniu. Paviršių gausiai pabarstykite tarkuotu šokoladu ir kakava (kakavos galima ir neberti, jei norite, kad desertas nebūtų kartus).

Vėl dėkite sluoksnį kava suvilgytų sausainių ir antrą sluoksnį kremo. Pabarstykite kakava ir likusia puse kiekio tarkuoto šokolado. Desertą mažiausiai 5-6 valandas laikykite šaldytuve, kad skoniai susimaišytų ir susivienytų. Geriausia, jei desertas šaldytuve pabus pernakt.

Alkoholiniai gėrimai pagal zodiako ženklą

Alkoholiniai gėrimai pagal zodiako ženklą

Zodiako ženklas gali padėti apsispręsti dėl daugelio dalykų – partnerio pasirinkimo, tinkamiausios kelionės ir net… patinkančio alkoholinio gėrimo.