Search Results for: "H"

Alkoholinis pieno kokteilis

Alkoholinis pieno kokteilis

Atšaldykite užvirintą pieną. Ištrinkite trynius su cukrumi ir į šią masę suberkite vanilinį cukrų. Visą gautą masę sumaišykite su pienu ir supilti spiritą arba degtinę. Iškarto gerti negalėsite, reikia palaikyti parą.

Indiška manų chalva

Indiška manų chalva

Jums reikės:

1 stiklinės manų
1/2 stiklinės aliejaus
2 stiklinių vandens
2/3 stiklinės cukraus
1/2 stiklinės smulkintų riešutų ar sėklų
1/2 stiklinės razinų
1 šaukštelio cinamono
1 šaukštelio malto kardamono
Kaip gaminti:

Į puode įkaitintą aliejų suberkite riešutus ir manus. Sumažinkite ugnį ir nuolat maišydami pakepinkite viską apie 5 minutes.

Į atskirą indą įpilkite vandens, jame ištirpinkite cukrų ir supilkite paruoštą manų masę.

Suberkite prieskonius, razinas ir nuolat maišydami pakaitinkite dar keletą minučių, kol gausis tiršta, prie puodo sienelių nelimpanti košė.

Gautą masę sukrėskite į norimą formą, suspaudykite mentele ir palikite bent porai valandų atvėsti bei sustingti.
Skanaus!

Cheesecake – sūrio pyragas

Cheesecake – sūrio pyragas

Sutrupinkite sausainius (kadangi neturiu virtuvinio kombaino aš juos sutarkuoju „burokine“ tarka) ir juos užpilkite ištirpintu sviestu.

Gerai sumaigykite sausainius su sviestu iki vientisos masės ir išklokite torto formos dugną.

Išplakite grietinėlę, įmaišykite sūrį.

Pagal instrukciją ant pakelio pasidarykite želė, palaukite kol atvės ir pilkite į grietinėlės ir sūrio mišinį. Gerai išmaišykite, bet nepersistenkite, kad neatsirastų oro burbuliukų.

Gautą masę pilkite ant sausainių pado ir iki kitos dienos pamirškite šaldytuve. 🙂

Skanaus!

Vokiškas obuolių pyragas "gedeckte apfel kuchen"

Vokiškas obuolių pyragas „gedeckte apfel kuchen”

Obuolius nulupti, išimti sėklytes, supjaustyti didesniais gabaliukais. Iš obuolių, vandens, cukraus ir cinamono išvirti košę. Nepervirti, reikia, kad obuolių gabaliukai dar matytųsi. Į virimo pabaigą sudėti migdolus. Košę truputį atvėsinti.

Iš tešlai skirtų ingredientų pasiruošti kapotą tešlą.Trečdalį tešlos atsidėti į šoną, likusia tešla aplibdyti kepimo formą, dugną pabadyti šakute. Supilti įdarą. Iš likusios tešlos iškočioti „dangtį”, juo užkloti pyragą ir taip pat pabaksnoti šakute. Kepti iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., kol gražiai paruduos. Atvesintą pyragą glima papuošti glazūra iš cukraus pudros ir karšto vandens.

Virtuvės svečiai – eteriniai aliejai ir hidrolatai

Virtuvės svečiai – eteriniai aliejai ir hidrolatai

Tai, ką paprastai naudojame odai prižiūrėti ir puoselėti, aromaterapinėms reikmėms, gali atverti dar nepažintą pasaulį – kvapų ir skonių virtuvę. Į ją kviečia sveikos „Marmozel“ kosmetikos gamintoja Vilma Žmakova, šiai vasarai sukūrusi naujų receptų rinkinį. Gėrimų, užkandžių ir desertų sudėtinės dalys tokios pat kaip ir kosmetikos – eteriniai aliejai ir hidrolatai.

Alkoholinis kokteilis Ramunė

Alkoholinis kokteilis Ramunė

šviežiai spaustas citrinų sultis perkošti, supilti miltinį cukrų ir maišyti, kol ištirps. Supilti sirupą ir degtinę. Į aukštas stiklines įdeti 3 ledo kubelius ir cirtinos žievelę, supilti degtinės ir vaisių sulčių mišinį.

Patiekti su šiaudeliu.

Vaisinis kokteilis (Smoothie)

Vaisinis kokteilis (Smoothie)

Nulupkite ir supjaustykite apelsinus. Sutrinkite elektriniu plaktuvu visus ingredientus. Patiekite aukštoje stiklinėje.

Vyšnių alkoholinis kokteilis

Vyšnių alkoholinis kokteilis

Ingredientai:
20 ml brendžio
10 ml vyšnių sirupo
10 ml grietinėlės
20 ml apelsinų sulčių
2 ledo gabalėliai
vyšnia su kauliuku

Melionių alkoholinis kokteilis

Melionių alkoholinis kokteilis

Ingredientai:
100 ml. balto romo,
ledo gabaliukų,
200 g kubeliais supjaustyto meliono,
0,5 stiklinės saldaus kondensuoto pieno.
Gaminimas:
Sutrinkite melioną maišikliu. Trinant supilti visus kitus komponentus. Į taurę įdėti ledo ir supilti paruoštą gėrimą.

Hummus su saulėje džiovintais pomidorais

Hummus su saulėje džiovintais pomidorais

Suberkite visus komponentus į virtuvinį smulkintuvą ir smulkinkite iki vientisos masės. Užtepo tirštumą reguliuokite avinžirnių nuoviru arba vandeniu.