Search Results for: "G"

Vištienos sriuba su bambukų ūgliais

Vištienos sriuba su bambukų ūgliais

Grybus 1/2 valandos pamirkykite karštame vandenyje. Vištieną supjaustykite plonomis juostelėmis. Bambuko ūglius nuvarvinkite ir supjaustykite plonomis juostelemis. Grybus nuvarvinkite, nupjaukite kietus kotelius, kepurėles supjaustykite juostelėmis. Grybus, vištieną, bambuko ūglius sudėkite į dubenį, sumaišykite su sojų padažu bei ryžių vynu arba cheresu palikite pastovėti 1val. Vištienos sultinį užvirinkite, sudėkite visus produktus ir 1 min. pavirkite. Pabarstykite druska ir pipirais, užbarstykite kalendra.

Aguoninis pyragas

Aguoninis pyragas

Jums reikės:  Tešlai:  250 gr. sviesto 250 gr. miltų 250 gr. cukraus 50 gr. bulvių krakmolo 5 kiaušinių 2 šaukštelių…

Glazūruota anties krūtinėlė su bulvių apkepėle

2 asmenims: 1 anties krūtinėlės, šiek tiek Naujosios virtuvės paukštienos prieskonių, 2 valg. š. aliejaus, 1 šlakelio obuolių acto, 4…

Kalėdinis aguonų keksas

Kalėdinis aguonų keksas

Kiaušinių tryniai ištrinami su cukrumi, suberiamos nuplikytos ir 2 kartus sumaltos aguonos. Vėliau sudedami išplakti kiaušinių baltymai, suberiami džiūvėsėliai ir vanilinas.

Vištienos salotos su mangu

Vištienos salotos su mangu

Vištos krūtinėlę smulkiai supjaustyti ir išvirus šiek tiek pakepinti aliejuje,kol apskrus. Mangą supjaustyti kubeliais, pekino salotas – šiaudeliais.

Grikių košė su pievagrybių padažu

Grikių košė su pievagrybių padažu

Išvirti grikius pasūdytame vandenyje. Supjaustyti griežinėliais pievagrybius, įpilti į keptuvę aliejaus ir apkepti pievagrybius, kol gražiai pagels. Į keptuvę su pievagrybiais suberti miltus ir išmaišius pakepti keletą sekundžių, maišant įpilti pieno, kol padažas bus norimos konsistencijos. Dar pakaitinti. Įberti druskos, pipirų, susmulkintą sultinio kubelį, dar kartą viską išmaišyti. Išvirtus grikius sudėti į lėkštę ir užpilti padažu.

Kalėdinis pyragas

Kalėdinis pyragas

Sviestą išplakti su cukrumi, sudėti kiaušinius ir juos išplakti. Suberti miltus ir kepimo miltelius. Į masę įdėti vieną trečdalį miltų ir trečdalį grietinės. Taip daryti tol, kol bus sudėti visi miltai ir visa grietinė. Viską gerai išplakus aguonas ir vėl gerai plakti. Visą masę į paruoštą formą ir kepti apie 40 min. Kai pyragas iškeps, aptepti Rududu ir apibarstyti migdolais.

Vištienos salotos su vynuogėmis

Vištienos salotos su vynuogėmis

Jums reikės:

500 g rūkytos vištienos krūtinėlės
300 g besėklių vynuogių
Saujos pakepintų graikiškų riešutų
Nedidelio pekino kopūsto
Majonezo
Kaip gaminti:

Vištienos krūtinėlę supjaustykite kubeliais, vynuoges perpjaukite pusiau. Taip pat supjaustykite pekino kopūstą. Viską sudėkite į didelį dubenį, apiberkite riešutais ir įdėkite majonezo. Viską gerai išmaišykite ir galite valgyti.

Skanaus!

Baklava  - saldu iki negalėjimo

Baklava – saldu iki negalėjimo

Siūlome namuose pasigaminti tradicinį rytietišką saldumyną – baklava. Riešutai, sluoksniuota tešla ir daug sirupo. Tikrai saldu, tačiau nenusivilsite!

Paprasta rugštynių sriuba

Paprasta rugštynių sriuba

Šį kartą gaminsime paprastesnį variantą su konservuotomis rugštynėmis (žiemą turbūt ir nerastume šviežių). Užvirinkite 2 l vandens, į jį įmeskite 2 kubelius sultinio, sumeskite susmulkintą svogūno galvą.
Kietai išvirkite kiaušinius, juos supjaustykite ir kartu su rugštynėmis suberkite į vandenį tuomet, kai bulvės bus beveik išvirusios. Sriubą pagardinkite grietine.