Search Results for: "Beata Nicholson"

Beata Nicholson: net ir du virėjai šeimoje gali sutarti (video)

Beata Nicholson: net ir du virėjai šeimoje gali sutarti (video)

Ar iš tiesų dviem šefams vienoje virtuvėje per ankšta? Garsi kulinarė, kulinarinių knygų autorė ir TV laidų vedėja Beata Nicholson įsitikinusi, kad viską galima suderinti, tačiau tam reikia nemažai pastangų. Jos ir vyro Tomo, restoranų „Jurgis ir Drakonas“ įkūrėjo, virtuvėje galioja savos taisyklės.

Kiaušinių marginimas dažais iš gamtos pagal Beata Nicholson (foto)

Kiaušinių marginimas dažais iš gamtos pagal Beata Nicholson (foto)

Kiaušinius dažyti natūraliai yra brangesnis pasirinkimas nei maistiniais dažais – ir laiko, ir išlaidų prasme, nes reikia bent kelių skirtingų komponentų, juos paruošti ir dar kantrybės būsimą margutį išlaikyti juose pernakt, o po to – kol apdžius. Tačiau atradimo (būsimų spalvų) džiaugsmas ir jaudulys tikrai atpirks pastangas, o nulupus margutį nemalonių pojūčių neskatins spalvotas baltymas.

Beata Nicholson taps diplomuota kulinare

Beata Nicholson taps diplomuota kulinare

Perkamiausių Lietuvoje virtuvės knygų autorė Beata Nicholson jau šią vasarą turėtų tapti diplomuota kulinare. Žinių ji šiuo metu semiasi „Leiths“ – prestižinėje, vienoje garsiausių Londone kulinarijos mokykloje.

„Apie šiuos mokslus aš jau seniai galvojau, – gyvenimo būdo žurnalui „Londonietė“ pasakoja Beata. – Nors lankiau visokius kulinarijos kursus, vis masčiau apie „Leiths“. Jurgiui buvo gal tik kokie keturi mėnesiai kai pirmą kartą nuėjau į atvirų durų dieną. Tuo metu supratau, kad taip pasiaukoti negalėsiu, nes tai bus užsiėmimas nuo ryto iki vakaro. Pagalvojau, kad Jurgis, vis dėlto, svarbiau. Be to, mokslai didelis finansinis įsipareigojimas. O dabar nusprendžiau, kad šie metai pats laikas“.

Knygų „Beatos virtuvė“ ir „Metai Beatos virtuvėje“ autorė pripažino, kad mokslai ne tik daug kainuoja, bet ir atima daug laiko. „Nors mokytis labai įdomu ir jaučiu, kad tikrai daug pasiimu iš jų, bet su laiku ir šeimyniniu gyvenimu tikrai striuka“, – atvirauja ji.

„Dabar, lankydama kulinarijos mokyklą, matau, kad vieni gali mokytis, kiek tik nori, turėti žinių, bet vistiek jiems nesiseka taip gerai, kaip tiems, kurie turi kažką tokio: talentą gaminti, natūralų jausmą“, – įsitikinusi Beata.

Beveik dešimt metų Anglijos sostinėje gyvenančiai B. Nicholson Londonas tapo namais. “Man labai patinka gyventi Londone. Bet tikrai nesimaivysiu ir pasakysiu, kad kartais pagalvoju, jog dažniau norėčiau matyti savo sesę, tėtį ir Lietuvoje likusius draugus, nors į Lietuvą važiuoja kas porą mėnesių. Man Londonas yra puiki vieta gyventi ir galėčiau čia gyventi ilgai“, – teigia Izabelę (5 m.) ir Jurgį (3 m.) auginanti moteris.

Visas interviu su Beata Nicholson spausdinamas „Londonietės“ vasaros žurnale, kurį įsigyti galima ir internetu www.londoniete.lt.

Beata Nicholson: „Kalėdos ateina ir be dovanų

Beata Nicholson: „Kalėdos ateina ir be dovanų, didelių išlaidų“

Įsisiautėjus prieššventiniam šurmuliui taip ir norisi sustabdyti laukimo prisipildžiusį laiką. Bet, kaip sako Beata Nicholson, „tos dienos gruodžio mėnesį bėga kaip zuikis nuo vilko“ – jų nei pristabdysi, nei pratęsi. Nespėji mirktelt, o Kalėdos jau čia pat – gali net užuosti jų kvapą.

Sekmadienio receptas - Beatos Nicholson vafliai ant pagaliuko

Sekmadienio receptas – Beatos Nicholson vafliai ant pagaliuko

Šią savaitę Beata Nicholson dalijosi patarimais, kaip surengti smagų ir skanų vaikų gimtadienį namuose, o šiandien ji atskleidžia vaflių ant pagaliuko receptą.

Beatos Nicholson patarimai vaikų gimtadieniui paruošti – nuo dekoracijų iki torto

Beatos Nicholson patarimai vaikų gimtadieniui paruošti – nuo dekoracijų iki torto

Gimtadienis yra svarbiausias metų įvykis nuo tada kai pradedi juos skaičiuoti. Vaikams – tai jų svajonių išpildymo laikas, o tėvams…

Išmanioji Beatos Nicholson uogienė per 15 minučių

Išmanioji Beatos Nicholson uogienė per 15 minučių

Bent jau mane naujienos visada veža. Štai, pavyzdžiui, aš dar niekada nesu pati įsipylusi automobilio langų plovimo skysčio… Bet greitai tai ketinu padaryti. O štai mano žurnalistikos kursiokas Mantas niekada gyvenime nėra viręs uogienės. Kiek yra tokių mūsų, nepažįstamų su uogiene? Manau, ne vienas.

Beatos Nicholson virtuvės gudrybės sveikesniam maistui

Beatos Nicholson virtuvės gudrybės sveikesniam maistui

Kulinarė ir virtuvės žurnalistė Beata Nicholson jau šešerius metus kiekvieną dieną bendrauja su savo blogo skaitytojais ir dažniausias jų klausimas būna – kaip greitai ir neišleidžiant papildomai nė lito pagaminti skanesnį ir sveikesnį maistą sau ir artimiausiems žmonėms.

Netrukus didžiąsias šalies parduotuves pasieks Beatos Nicholson sukurta duona

Netrukus didžiąsias šalies parduotuves pasieks Beatos Nicholson sukurta duona

Šią savaitę didžiuosius Lietuvos prekybos centrus pasieks kulinarės ir žurnalistės Beatos Nicholson sukurta sumuštinių duona „Beatos virtuvė“ ir to paties pavadinimo šviesi duona su rugiais.

Beata labdaros valgykloje: kviečiu visus į svečius

Beata labdaros valgykloje: kviečiu visus į svečius

Paskutinį rugsėjo savaitgalį, 27-29 dienomis, kulinarinių knygų autorė ir TV3 laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson kviečia visus rengti vaišes, dalintis ir taip dalyvauti jau trečius metus Beatos ir „Maisto banko“ rengiamoje iniciatyvoje „Kviečiu į svečius“. Aktyviausią šios iniciatyvos dalyvį Beata pasikvies į svečius ir pati asmeniškai padėkos už nuveiktus gerus darbus.