Search Results for: "žalia"
maišytuvą sudedame cukrų ir baziliko lapus. Sutriname iki vientisos žalios masės.
Tuomet įmaišome ištirpintą sviestą. Po to kiaušinius, migdolus, miltus, kepimo miltelius ir šokoladą.
Riebalais patepame kepimo skardą ir sudedame tešlą.
Įkaitiname orkaitę iki 180° C laipsnių. Kepame apie 35-40 minučių.
Paruoškite biskvitą: atšaldytus baltymus plakite iki stangrios putos, palaipsniui suberkite cukrų ir plakite, kol išnyks cukraus kristalai. Po to į trynius dėkite ¼ išplaktų baltymų, sumaišykite, sudėkite likusius baltymus ir viską sumaišykite. Miltus sumaišykite su krakmolu, persijokite, suberkite į plaktų baltymų-trynių masę ir viską lengvai sumaišykite. Paruoštą masę pilkite į popieriumi išklotą pailgą kekso formą ir kepkite 8-10 minučių 200-220 °C. Atvėsinkite.
Paruoškite sirupą: cukrų suberkite į vandenį ir ant nedidelės ugnies kaitinkite, kol ištirps cukraus kristalai. Pavirkite porą minučių. Kai sirupas pravės, supilkite citrinos sultis.
Paruoškite sūrio sluoksnį: želatiną užpilkite vandeniu ir išbrinkinkite, ištirpinkite. Bazilikus sudėkite į grietinėlę ir užvirinkite. Perkoškite ir dar karštą grietinėlę užpilkite ant baltojo šokolado gabalėlių. Maišykite, kol masė taps vienalytė. Atvėsinkite. Maskarponės sūrį išplakite, supilkite atšaldytą šokolado mišinį ir gerai išplakite. Supilama ištirpintą želatiną, išmaišykite.
Paruoškite bazilikų sluoksnį: želatiną užpilkite vandeniu ir išbrinkinkite, ištirpinkite. Paruoškite sirupą kaip ir biskvitui. Bazilikus blanširuokite, sutrinkite iki vienalytės masės ir sumaišykite su paruoštu sirupu bei želatina.
Paruoškite papuošimus: švarius bazilikų lapelius padenkite garų vonelėje ištirpintu baltuoju šokoladu ir kelioms minutėms įkiškite į šaldymo kamerą. Šokoladui sustingus, bazilikų lapeli
Teigiamas žalios spalvos poveikis žinomas jau seniai. Psichologų teigimu, jeigu norite, kad aplinka būtų rami, tačiau darbinga, reikėtų pasirūpinti, kad jus suptų kuo daugiau žalių daiktų.
Daima – jaunutė, vos 1,5 metukų katytė, kuri ieško namų ir atsakingo bei mylinčio žmogaus. Ši miela žaliaakė trispalvytė gana santūraus būdo, dažnai mėgsta apsimesti žavinga interjero detale ir minkštai įsitaisiusi snausti. Bet visas jos santūrumas išnyksta išgirdus traškant šlapio maistelio pakiukui, kurį ji labai mėgsta arba paglosčius jai pilviuką, tą ji taip pat dievina ir gali ilgai ilgai murkti, kol vyksta „glostymo darbai“.
Plutas – mielas, nemažo ūgio, tačiau laibo sudėjimo patinėlis. Draugiškas, gražiai, ramiai vaikšto su pavadžiu. Ramiai uostinėjasi aplinkui, pasiūlius nusifotografuoti, papozuoja.
Lietuvoje, kurios nacionalinė virtuvė pasižymi riebiais bulvių ir mėsos patiekalais, vis dažniau išgirstame apie žaliavalgystę – mitybos būdą, kuomet valgomas tik termiškai neapdorotas maistas. Žinią apie žaliąjį maistą viena pirmųjų ėmė skleisti Olga Dzindzeleta. Prieš ketverius metus įkūrusi pirmąjį žaliavalgių restoraną mūsų šayje „Raw Raw“, šiomis dienomis ji sukasi „Samsung“ projekto #Fresh sode ant stogo, kur vilniečiams ir miesto svečiams siūlo pasimatuoti sveiką gyvenseną.
Ačiū jums, Miško broliai! Ačiū už tai, kad visada buvote ir esate pasipriešinimo priespaudai simbolis. Ačiū už tai, kad pamiršę mirties baimę, kovojote už savo žemę, jos žmones ir laisvę – pagrindinę vertybę pasaulyje. Tokiais žodžiais žinomi šalies žmonės išreiškė palaikymą partizanų judėjimo atminimui, ant rankos užsirišdami žalią juostelę ir paskelbdami savo nuotrauką socialiniuose tinkluose.
Įpusėjus didžiajai pavasario šventei – pats laikas pagalvoti apie žaliuojančią virtuvę. Žinoma, jei tik dar nespėjote to padaryti. Dalijamės kiek neįprastais būdais, padėsiančiais papuošti palanges skaniais vitaminais.
Žmonių planetoje ne visi norai pildosi, bet šį kartą reikalas labai rimtas. Privalo pavykti. Žaliam Sauliui ir Geltonam Augiui labai reikia naujų namų. Lukiškių žvirbliai ir varnos kategoriškai atsisako juos priimti į savo getą. Taigi, jei žinote, kas norėtų gražiai dainuojančios ir špinatus dievinančios itin temperamentingos kanarėlės bei jos tiek pat mylimos kiek nekenčiamos papūgos – rašykit! Papūga labai greitai randa kalbą su šunimis, o jie su ja.
Sekmadienio receptas – žaliavalgiškas šokoladas su džiovintais abrikosais ir erškėtrožių žiedlapiais
Šio sekmadienio receptas – norintiesiems išbandyti žaliavalgiškus saldumynus. Skaitytoja Ventė Viteikaitė atsiuntė žaliavalgiško šokolado su džiovintais abrikosais ir erškėtrožių žiedlapiais receptą. Labai paprasta ir skanu!