Search Results for: "šviežios braškės"

Pagrindinis ingredientas – šviežios braškės

Pagrindinis ingredientas – šviežios braškės

Populiariausia uoga pasaulyje – braškė. Vasara – laikas, kai gali mėgautis šviežiomis braškėmis. Žinoma, skaniausia jas valgyti, skinant nuo krūmelio ir dedant tiesiai į burną. Tačiau yra keletas receptų nuostabių patiekalų būtent su šia uoga. Juk taip smagu pasirodyti išradingam.

1. Braškiu ir arugulos salotos.

Jums reikės: acto, medaus, alyvų aliejaus, druskos, pipirų, braškių, raudonojo svogūnų, kumpio, arugulos, fetos arba ožkos sūrio.

Kalorijos: 155.

Braškės – jaunatviškumo ir sveikatos variklis

Braškės – jaunatviškumo ir sveikatos variklis

Nustatyta, kad braškės gali sulėtinti senėjimo procesą ir apsaugoti organizmą nuo vėžio. Šiose uogose esančios medžiagos padidina antioksidantų kiekį kraujyje.

Blynų tortas

Blynų tortas

Na, visų pirma, pasidarykite blynų tešlą. Turbūt visi moka: į dubenį įmuškite kiaušinius, įpilkite pieną, sudėkite miltus, įberkite drukos, cukraus ir gerai viską išplakite. Pabaigoje įpilkite truputį aliejaus bei vanilės esencijos ir dar kartą viską geria išplakite. Atkreipkite dėmesį į tai, kad šį kartą tešla turi būti šiek tiek skystesnė nei paprastų (mažų) blynų ir šiek tiek tirštesnė nei lietinių.

Sekmadieninis Jurgos receptas. Blynų tortas

Sekmadieninis Jurgos receptas. Blynų tortas

Laikas.lt toliau džiaugiasi savo tarpe turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, apsigimusią kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Taigi, pristatome šėštąjį Jurgos blyną, o tiksliau – netgi visą blynų tortą.

Šiandien minima Šampano diena

Šiandien minima Šampano diena

Šiandien, rugpjūčio 4-ąją, šampano gerbėjai visame pasaulyje mini Šampano dieną. Nors šios dienos kilmę ir amžių atsekti sunku, tačiau kaip ir daugelis nacionalinių maisto bei gėrimų švenčių, ji pagrįsta daugkartiniais paminėjimais įvairiuose istoriniuose šaltiniuose.
„Neretas mūsų šalies gyventojas, užsigeidęs paragauti ne įprasto putojančio vyno, o tikro šampano, pagal ilgus metus puoselėtas tradicijas pagaminto Šampanėje, dažnai šią mintį atideda išskirtinei progai. Tačiau šio kilmingo gėrimo žinovai akcentuoja, kad prie šampano dera ne tik solidumas, bet ir spontaniškumas. Taigi Lietuvoje dar ne kiekvienam žinoma Šampano diena – puiki proga ir vertinantiems reikšmingas datas, ir netikėtumų mėgėjams atkimšti butelį tikro prancūziško šampano“,– sako MV gėrimų ekspertas Gintautas Jašinskas.
Pasak jo, šios šventės pažymėjimui tradiciškai rengiami pusryčiai arba priešpiečiai su šampanu, taigi jos paminėjimas gali vykti ir dviese, ir su būriu svečių. Pusryčių ar priešpiečių paruošimas mylimam žmogui daug laiko ir pastangų nepareikalaus, mat prie šampano tinka rafinuoti, bet paprasti užkandžiai – prancūziškos pusryčių bandelės, skrebučiai, saldūs sausainėliai, lašiša ar ikrai, šokoladu glaistytos braškės ar kiti vaisiai. Serviravimo padėklą galima papuošti prie elegantiškų šampano taurių derančiu šviežiu gėlės žiedu.
Atostogaujantiems sodyboje ir norintiems surengti draugams ankstyvą vakarienę, MV gėrimų ekspertas rekomenduoja prie ant grotelių keptos žuvies ar paukštienos su skrudintomis daržovėmis, derinti rožinį šampaną, kurio charakterį išryškins patiekalams naudojamos kvapiosios žolelės ir šviežios daržovės.
Jei laukia įprasta darbo diena, šampano dienos proga galima suorganizuoti netikėtus priešpiečius kolegoms susitikimų kambaryje, terasoje, ant pastato stogo ar meno galerijoje. Tuo tarpu norintiems susipažinti su šio gėrimo istorija, gamybos tradicijomis bei paragauti skirtingų jo rūšių, MV siūlo pasinaudoti stilinga MV gėrimų parduotuvės degustacijų sale, kurioje įkurdinta vyndarystės ekspozicija ir rengiamos privačios degustacijos.
Tai, kad puikus šampano skonis išgaunamas maišant kelias vynuogių rūšis (Pinot Noir, Pinot Meunier ir Chardonnay) dar XVII a. atrado benediktinų vienuolis Dom Perignon. Šis vardas puikiai pažįstamas „Moët&Chandon“ gaminamo prestižinio šampano „Dom Perignon“ gerbėjams.
Kai kurie šaltiniai D.Perignon laiko šampano technologijos išradėju. Tačiau net ir alternatyvių versijų autoriai pripažįsta, kad jo išradimai buvo ypatingai reikšmingi šampano kokybei ir jo tapimui prestižiniu gėrimu. Šis aistringai šampano technologijas tobulinęs vienuolis pirmasis nusprendė vynuogių derlių rinkti ne kaip įprasta vasaros pradžioje, o daug vėliau, kas šampanui suteikia gaivesnį ir elegantiškesnį skonį. Be to, tai jis pirmasis ėmėsi vynuoges spausti tik jas surinkus, prie pat vynuogynų, ir daryti tai itin švelniai, kas radikaliai pagerino gėrimo kokybę.

Savaitgalio receptai. Ką įsidėti į iškylos krepšį?

Savaitgalio receptai. Ką įsidėti į iškylos krepšį?

Jei savaitgalį geras oras, negaiškite laiko veltui – čiupkite pledus, krepšius, mašinos raktelius ar dviračius ir lėkite į gamtą. Kadangi grynas oras skatina apetitą – pasirūpinkite maistu. Siūlome keletą idėjų-receptų jūsų savaitgalio iškylai.

Prancūziška iškyla
Vietinėje bandelių kepyklėlėje nusipirkite šviežios duonos ar tiesiog prancūzišką batoną. Greta jo krepšyje turėtų atsirasti sūrio, alyvuogių, vynuogių, jei kas mėgstate – džiovintos dešros, ir, žinoma, butelis vyno.

Itališka iškyla
Labai paprasta, bet be proto skanu. Nusipirkite mocarelos sūrio, pomidorų ir baziliko prieskonių. Idealu, jei bazilikas šviežias. Neapsiriksite, jei viską apliesite alyvuogių aliejumi. Prie šio užkandžio taip pat labai tinka vynas. Turbūt italai kitaip jo ir nevalgo.

Aštrus piknikas
Čia jau privaloma nusipirkti alaus, nes prie jo itin tinka aštrūs vištienos sparneliai. Juos pasiruošti teks namuose. Tačiau esate garantuotas, kad tikrai pavyks nustebinti iškylos draugus.

Vištienos sparnelių odą įpjaukite aštriu peiliu, po ja pakiškite česnako skiltelę, tada įtrinkite sparnelius pasiruoštu mišiniu iš aliejaus, čili ir paprikos miltelių bei raudonėlio. Sudėkite sparnelius į skardą, pabarstykite juos druską ir pipirais. Kepkite apie 15 minučių, kol jie paruduos. Kai atvės, sudėkite į dėžutę kartu su citrinos skiltelėmis.

Saldus piknikas
Braškės su grietinėle. Pridurti tikriausiai nieko ir nebereikia. Itin paprasta ir labai skanu. Ypač tinka pasimatymui gamtoje.

Vaisių salotas pasigaminti šiek tiek užtruks. Tačiau turėsite komandinį užsiėmimą, kol supjaustysite vaisius. Namie to nepatariama daryti, nes pastovėję vaisių gabaliukai prarandą skonį. Salotas galite gaminti iš visų vaisių ar uogų, kokius tik mėgstate, ir aplieti viską, kokiu tik mėgstate jogurtu.

Nepamirškite vienkartinių indų, įrankių ir drėgnų servetėlių!

Gero apetito!

Laikas.lt