Search Results for: "šviežiai spaustos sultys"
Iš vaisių ir daržovių šviežiai išspaustos sultys ar trinti kokteiliai daugeliui žmonių tapo kasdienio maisto raciono dalimi. Šviežias Lietuvoje užaugintų daržovių derlius, soduose sunokę obuoliai, vėlyvos rudens uogos vis dažniau keliauja į šviežių sulčių barų sulčiaspaudes. Tačiau posakis, kas per daug – tas nesveika, galioja ir šiuo atveju.
Vakaruose jau nuo XX a. pradžios, Lietuvoje – pastariasiais metais vis labiau populiarėjantis žaliasis maistas (angl. raw food) siūlo naują požiūrį į maistą ir jo ruošimo kultūrą.
Iš vyšnių išimti kauliukus. Jei naudojamos iš kompoto, nusunkti, jei šaldytos, . Sviestą sukapoti su miltais. Suberti cukrų, druską ir viską gerai išmaišyti. Suspaustą tešlą dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 200 laipsnių orkaitėje 15-20 min. grietinę sumaišyti su cukrumi, išplaktais kiaušiniais, sultimis ir sukrėsti ant apkepto papločio. Ant vyšnias ir dar pusvalandį kepti 180 laipsnių orkaitėje.
Abitūros egzaminai – jau ne už kalnų. Prisiklausiau visokių įdomybių, ką reikėtų valgyti, o ko ne, kad geriau „veiktų“ galva. Norėčiau žinoti, kokių produktų reikėtų vengti?