Now Reading
Nelaimėliai

Nelaimėliai

Nelaimėliai

Kanų festivalio programos „Dvi režisierių savaitės“ žiūrovus šis filmas prajuokino iki ašarų. Istorijoje pasakojama apie visiškų nelaimėlių šeimyną. Suaugę vyrai vis dar gyvena pas rūpestingą mamą, girtauja ir krečia infantilius pokštus. Jie – tai keturi broliai Strobai, mėgstantys nuogi lenktyniauti dviračiais, matuotis moteriškas sukneles ir įsilaužti pas kaimynus. Tokioje aplinkoje auga 13 metų Giunteris. Berniukas ne savo noru „dalyvauja“ nesibaigiančiose alkoholizmo fiestose, jis svajoja ištrūkti iš šio beprotnamio. Giunteris Strobas tikrai žino, kad bus visiškai kitoks tėvas. 

Filmas sukurtas remiantis populiariu autobiografiniu romanu. Jo autorius Dimitris Verhulstas nostalgiškai prisimena pasiutusią vaikystę su laisvamaniu tėvu ir nevengdamas aštraus juodojo humoro parodo, kaip vis dėlto sunku išsilaisvinti nuo žmonių, kuriuos labiausiai myli.

Metai: 2009
Šalis: Belgija
Trukmė: 108 min.
Režisierius: Felix van Groeningen
Scenarijaus autorius: Christophe Dirickx, Felix van Groeninge
Aktoriai: Kenneth Vanbaeden, Valentijn Dhaenens, Koen De Graeve, Wouter Hendrickx, Gilda De Bal
Operatorius: Ruben Impens
Dialogai: Olandų
Titrai: Lietuvių
Amžiaus cenzas: N-16

Režisierius Felix van Groeningen (g. 1978) mokėsi karališkoje Gento meno akademijoje. Jis režisavo tris trumpametražius filmus, rašė scenarijus, vadovavo kelių pjesių statymui teatro scenose. Belgas sukūrė ir tris vaidybinius filmus. Kanų festivalyje dėmesio sulaukę „Nelaimėliai“ suteikė progą pirmą kartą atstovauti šaliai atrankoje į „Oskarų“ apdovanojimus. Perspektyvus režisierius yra laikomas Belgijos Naujosios bangos kino atstovu. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top