„Happyendless“ 3D vaizdo koncertų turas

„Happyendless“ 3D vaizdo koncertų turas

Grupė „Happyendless“ pristato Lietuvoje analogų neturintį projektą „Happyendless 3D Cinema“ - gyvo garso ir 3D vaizdo renginių turą. Jo metu „Happyendless“ žiūrovams suteikiama unikali galimybė išgirsti ir „išvysti“ geriausius bei naujausius grupės kūrinius. 

„Happyendless 3D Cinema“ video siužetų režisierius - Oskaras Koršunovas, gyvo garso koncertų kostiumų dizainerė - Agnė Kuzmickaitė. Pirmą kartą Lietuvoje 3D vaizdą sukūrė studijos „Recream“ duetas Klaudija Kairaitytė ir Šarūnas Kuckailis. Pasak projekto organizatorių, tai pirmasis Lietuvoje sukurtas 3D video vaizdas. „Recream“ komandos nariai Klaudija Kairaitytė ir Šarūnas Kuckailis 3D vaizdo istorijas filmavo daugiau kaip pusmetį skirtingose Lietuvos vietose – Klaipėdos pajūryje, Vilniaus lengvosios atletikos manieže, ant Palangos tilto, Vilniaus oro uoste, mėsos kepimo orkaitėje ir kitose vietose. „Stereografijos terminas Lietuvos kino industrijoje dar visiškai naujas. Šis projektas - tai pirmas lietuviškas 3D formatas. Nepaisant to, kad mūsų ir garsiųjų 3D filmų biudžetai skiriasi šimtus milijonų kartų, naudojome tokią pačią gamybos technologiją. Vaizdus filmavome studijoje, lauke, naudojome specialiuosius efektus ir 3D animaciją. Gyvenimo dokumentiką perkėlėme į trečiają dimensiją ir pagražinome kompiuterine grafika. 3D video siužetai papildys gyvą „Happyendless“ koncertą - tai originalu ir novatoriška“, - sakė „Recream” narė Klaudija Kairaitytė. Dešimt 3D vaizdo istorijų „Happeyndless“ kūriniams Dešimčiai geriausių „Happyendless“ dainų sukurta po trumpą 3D vaizdu perteikiamą istoriją. „Happyendless 3D cinema“ ture norime parodyti savo viziją, kurią kiekvienas žiūrovas galės interpretuoti savaip“, - sako grupės vokalistas Saulius Prūsaitis.

Idėja surengti tokį projektą grupei kilo daugiau nei prieš pusę metų, o 2010 m. gegužės mėnesį pradėti pirmieji filmavimo darbai. Kartu su žinomu teatro režisieriumi Oskaru Koršunovu ir filmavimo bei post-produkcijos studija „Recream“ „Happyendless“ gvildeno ir kūrė dešimties savo dainų asociacijas bei filmavo jų interpretacijas. Siekiant išlaikyti aukščiausią 3D vaizdo kokybę „Happyendless” surengia koncertinį turą, kurio scena taps didžiųjų Lietuvos miestų kino teatrų salės. Muzikantai teigia nerimaujantys, kaip visa tai pavyks įgyvendinti, bet kartu ir džiaugiasi, jog vėl taps novatoriais.

„Happyendless“ tarsi muzikiniai inžinieriai nuolat ieško vis naujų raiškos formų. „Mums patinka iššūkiai ir tai, kas įgyvendinama sunkiai, bet yra dar niekur nematyta ir niekieno nedaryta. Džiaugiamės, kad suradome partnerį „Pepsi“, kuris visam turui mums išnuomojo kino teatrų 3D sales su itin aukštos kokybės 3D vaizdo aparatūra. Vieni to sau negalėtume leisti“, - sakė „Happyendless“ vokalistas Saulius Prūsaitis. Kino teatrų tinklą Lietuvoje valdančios bendrovės „Forum Cinemas“ atstovas Dainius Beržinis teigia likęs maloniai nustebintas „Happyendless“ video siužetų 3D kokybe, kuriuos pamatė bandomųjų peržiūrų metu. Ankstyvais rytais, kuomet dar nevyksta kino seansai, tokių peržiūrų per pusmetį surengta jau per 20. „Recream“ studijos vaizdo medžiagą filmavo 3D kamera ir vaizdo rezultatai yra bent kelis kartus geresni nei mes tikėjomės. Neabejotinai tai bus įdomus eksperimentas, galintis konkuruoti su kitais populiariais 3D filmais. Šiuo atveju itin džiugu, kad tai yra lietuviškas produktas, o jo užkulisiuose – komanda, sukūrusi garso takelį itin sėkmingam lietuvių filmui „Zero 2“. Nekantraudami laukiame premjeros. Tai naujas pramogų formatas – 3D vaizdo koncertas“, - apie projektą „Happyendless 3D Cinema“ pasakojo „Forum Cinemas“ rinkodaros vadovas Dainius Beržinis.

Pasak „Happyendless“ muzikantų, kovą ir balandį jie surengs gyvų 3D vaizdo koncertų turą po didžiuosius Lietuvos miestus. Tai bus puiki proga susitikti ir pabendrauti su savo gerbėjais ne tik Vilniuje, bet ir Kaune, Klaipėdoje bei Šiauliuose.

Renginio vieta: „Forum Cinemas Vingis“, Savanorių pr. 7, Vilnius Renginio data: 2011 kovo 11 diena, 19:00 val., 21:00 val. Renginio vieta: „Forum Cinemas“, „Akropolis“, Karaliaus Mindaugo pr. 49, Kaunas Renginio data: 2011 kovo 18 diena, 19:00 val., 21:00 val. Renginio vieta: „Forum Cinemas“, „Akropolis“, Taikos pr. 61, Klaipėda Renginio data: 2011 balandžio 1 diena, 19:00 val., 21:00 val. Renginio vieta: „Forum Cinemas“, „Akropolis“, Aido g. 8, Šiauliai Renginio data: 2011 balandžio 8 diena, 19:00 val., 21:00 val. Renginio vieta: „Forum Cinemas Vingis“, Savanorių pr. 7, Vilnius Renginio data: 2011 balandžio 18 diena, 19:00 val., 21:00 val.

Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai