Now Reading
Vėžliuko Semio nuotykiai

Vėžliuko Semio nuotykiai

Vėžliuko Semio nuotykiai

Trečiosios dimensijos revoliuciją kino ekranuose kultyvuoja ne tik Holivudo milžinai, bet ir nuo jų neatsiliekančios Europos kino studijos. 21 mln. eurų kainavęs filmas užmetė meškerę į animacinio pasaulio vandenynus. Džiaugsmingas ir nuoširdus nuotykis burbuliuoja rimtą tikslą – vaizdiniais apžavėtus vaikus supažindinti su opiomis gamtosaugos problemomis.

Scenaristai nežada apkrauti jaunų galvų begalybe dokumentinės informacijos. Jie nori tik visiems suprantamais, neįkyriais ir žaismingais metodais atkreipti dėmesį į klimato pasikeitimus, vandenynų užterštumą, sparčiai besikeičiantį motulės gamtos veidą. Filmo veiksmas panardins ištisus 50 metų, kai jūrų vėžlys Semis išplauks į gimtąjį krantą po ilgų, nenuspėjamų, spalvingų ir įdomių povandeninių klajonių su penkiais draugais vėžliukais.

Nuotaikingus Semio susitikimus su rykliu, anakonda, pingvinais ir aštuonkoju (bet ne tuo, kuris futbolo rezultatus spėliojo) trejus metus piešė patikima Belgijos dailininkų komanda, o už šturvalo stovėjo režisierius Benas Stassenas.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top