Now Reading
SCAN: Armadillo

SCAN: Armadillo

SCAN: Armadillo

NAUJIENOS IŠ ŠIAURĖS

Madsas ir Danielis vykdo pirmą operaciją Helmando provincijoje, Afganistane. Jų būrys dislokuotas bazėje „Armadillo“, praktiškai /ties fronto linija su Talibanu Helmande. Kareiviai turėtų padėti afganams, tačiau žūtbūtinės kovos Madsą, Danielį ir jų draugus paverčia tikrais cinikais ir taip tik gilina prarają tarp jų ir vietinių gyventojų. „Armadillo“ – tai savotiška kelionė po kareivio mąstymą, klasikinio mito apie vyrą ir karą versija, kurios veiksmas nukelia žiūrovus į Afganistano nūdieną.

Tai, kad „Armadillo“ buvo vienintelis Kanų kritikos savaitės programos dokumentinis filmas, nesutrukdė jam nukonkuruoti vaidybinių filmų ir pelnyti apdovanojimo. Filmas sumušė lankomumo rekordus Danijoje ir šiuo metu yra vienas iš „geidžiamiausių“ filmų tarptautiniuose kino festivaliuose.

„Ruošdamasis šiam projektui kalbėjausi su jaunais kareiviais. Mane nustebino, jog dauguma trokšta grįžti į mūšio zoną. Nors ir regėję daug smurto bei kraujo, apie mūšius Afganistane kareiviai pasakoja su užsidegimu, pabrėžia, jog tokiose situacijos pasijunti tikru būrio nariu, patiri stiprų ryšį su kitais. Pabuvojus karo zonoje ir grįžus namo, kiekviena diena atrodo tikra nuobodybė. Kareiviai tampa priklausomi nuo karo. Šios istorijos mane taip sujaudino, jog pats nusprendžiau paragauti kareiviškos duonos“, – sakė režisierius Janusas Metzas.

Apdovanojimai / Awards – dalyvavo Kanų kino festivalio kritikų savaitės programoje ir pelnė apdovanojimą

Režisierius: Janus Metz
Operatorius: Lars Skree
Montažas: Per K. Kirkegaard
Muzika: Uno Helmersson

Trisdešimt ketverių Janusas Metzas yra daugybės apdovanojimų laureatas. Jo filmai buvo rodomi įvairiuose Europos festivaliuose. Metzas taip pat turi tarptautinės plėtros ir komunikacijos magistro laipsnį, yra parašęs daug straipsnių apie dokumentinius filmus. „Armadillo“ yra pirmasis jo ilgametražis filmas.

Originalo kalba – anglų, danų
Titrai – lietuvių, anglų

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top