Now Reading
SCAN: Gyvenimo garai

SCAN: Gyvenimo garai

Vien žinojimas, kad esi ne vienas, yra neįtikėtina paguoda.

Nuogi suomiai pirtyje atvirai lieja širdį draugams ir kamerai, karštyje apsivalydami ne tik kūnus, bet ir sielas. Trumpi ir labai jausmingi etiudai vis iš naujos ir kitokios pirties pasakoja meilės, mirties ir draugystės istorijas. Istorijas apie gyvenimą. Bemaž nejudanti kamera seka iš pirmo žvilgsnio rūsčių vyrų išpažintis, kurias režisieriai pateikė pilnas, nebandydami iškirpti emocijos ar prilipdyti tinkamos atmosferos. Vyrai pirtyje labai atviri, o pasakojimai kartais tokie graudūs, kad darosi sunku žiūrėti. „Gyvenimo garai“ be galo poetiškai ir intymiai apnuogina daugiau sielą nei kūną.

„Pastaruosius dešimt ar net dagiau metų Suomijoje buvo daug diskutuojama ir kuriama filmų apie moterų emocijas ir gyvenimą. Mes pagalvojom, kad atėjo laikas pasakoti apie švelniąją vyro pusę ir emocijas“, – sakė filmo režisieriai Joonasas Berghäll, Mika Hotakainenas.

Režisieriai Joonas Berghäll, Mika Hotakainen
Scenarijus Joonas Berghäll, Mika Hotakainen
Operatorius Heikki Färm, Jani Kumpulainen
Montažas Timo Peltola
Muzika Jonas Bohlin

Joonas Berghällis gimė 1977 metais. 2000 – 2005 mteais mokėsi prodiusavimo Tamperės Taikomojo mokslo universitete, Meno ir Medijų akademijoje. Kino srityje dirba nuo 1998 metų.
Mika Hotakainenas gimė 1977 metais. 2004 metais baigė režisūros mokslus Helsinkio taikomojo mokslo universitete. Nuo 1998 metų jis dirba kino srityje ir kuria dokumentinius bei trumpametražius filmus.

Originalo kalba – suomių
Titrai – lietuvių, anglų

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top