VDFF: Sąvartynas

Waste Land


Filmas pasakoja apie žymaus menininko Viko Munizo kelionę į gimtąją Braziliją ir „Gramačo sodais“ vadinamą didžiausią pasaulio sąvartyną Rio de Žaneiro pašonėje. Čia jis fotografuoja spalvingą grupelę „katadorų“ – perdirbamų atliekų rinkėjų.

Munizas susidraugauja su jais ir leidžia patiems atkurti iš šiukšlių savo fotografinius atvaizdus. Atsiskleidžia „katadorų“ orumas ir neviltis.

Režisierius: Lucy Walker
Žanras: dokumentika
Filmo kilmės šalis: Didžioji Britanija, Brazilija
Filmo sukūrimo metai: 2010
Filmo trukmė: 98 min.
Filmo kalba: originalo
Titrų kalba: lietuvių

Vilniaus dokumentinių filmų festivalis (VDFF) šiemet sveikinasi šiek tiek anksčiau nei įprasta – laiką prieš Kalėdas iškeitėme į darbingąją rudens pradžią. Nuo rugsėjo 23 iki spalio 3 d. visas mūsų dėmesys – dokumentiniam kinui.

7-ojo VDFF pagrindinėje programoje – filmai, kuriuos žiūri viso pasaulio dokumentinio kino gerbėjai, gausiai susirenkantys į svarbiausių kino festivalių ir forumų sales. Viena pagrindinių filmų temų – įvairialypė žmogaus egzistencinė patirtis.

Specialiąją programą šiemet skyrėme meno ir kūrybos temai. Programos „Meno pavidalai“ filmai – kūrybos proceso dokumentai. Kaip gimsta menas, kas yra menas, svarsto filmų herojai – kompozitoriai, gatvės meno atstovai, choreografai, pramoninio dizaino kūrėjai, rašytojai.

Šiemet surengėme net dvi retrospektyvas. Išsamiai pristatysime lenkų dokumentinio kino virtuozo Paweło Łozińskio ir lietuvių kino poeto maestro Roberto Verbos kūrybą.

Trečią kartą rengiamoje konkursinėje programoje varžysis Baltijos šalių geriausieji. Tarptautinė žiuri, vadovaujama Paweło Łozińskio, išrinks tris filmus – jų autoriams bus įteiktos premijos.

Pirmą kartą VDFF parodysime ir „Skalvijos“ kino akademijos dokumentinio kino studentų darbus. Manome, kad atėjo laikas pristatyti pačių jauniausiųjų žvilgsnį į pasaulį.
Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai