Now Reading
KP: Prarasti laikai

KP: Prarasti laikai

KP: Prarasti laikai

1997-ieji, kaimelis prie rytinės Vengrijos sienos. Čia gyvena bedarbis mechanikas Ivanas su autiste seserimi Estera. Ivanas naudojasi dėkinga geografine padėtimi ir šiek tiek užsidirba į savo šalį nelegaliai gabendamas kur kas pigesnį benziną iš Ukrainos. Jaunuolis svajoja prie planuojamo tiesti greitkelio atidaryti degalinę ir tokiu būdu išlaikyti šeimą. 

Idealistiškos svajonės dūžta, kai jo mylimoji išvyksta studijuoti į miestą, o Esterą išprievartauja nepažįstami vyrai. Po traumuojančio įvykio Estera liaujasi kalbėjusi, o policijos tyrimas stringa. Nenorėdamas taikstytis su policijos išvadomis, Ivanas nusprendžia pats surasti prievartautojus ir juos nuteisti savaip.

2009 m. Vengrijos kino savaitės nugalėtoju pripažintas režisierius Aronas Matyassy realistiškai perteikia skurdų gyvenimą kaime ir perspektyvų neturinčius žmones. Išskirtinis ir filmo operatoriaus Mate Herbai'aus darbas, kurį „Kino pavasario” žiūrovai galėjo įvertinti pernykščiame konkurse dalyvavusiame vengriškame trileryje „Tyrėjas”.

Režisierius / Director Aron Matyassy
Scenarijaus autorius / Screenplay Aron Matyassy
Aktoriai / Cast Jozsef Kadas, Terez Vass, Eszter Foldes, Attila Kasvinszki, Mariann Szalay
Operatorius / Cinematographer Mate Herbai
Dialogai / Dialogues Vengrų / Hungarian
Subtitrai / Subtitles Lietuvių, anglų / Lithuanian, English

Arono Matyassy (g. 1978) 2009 m. į Karlovy Varų kino festivalio pagrindinį konkursą atrinktas debiutinis pilno metražo filmas „Prarasti laikai“ pelnė tradicinės Vengrijos kino savaitės pagrindinį prizą. Jo žmona Terez Vaz šiame filme atliko pagrindinį vaidmenį. 1978 m. Budapešte gimęs režisierius ir scenaristas žinių ir patirties sėmėsi Vengrijos kino ir dramos akademijoje, o po studijų eksperimentavo savo trumpametražiais filmais.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top