Now Reading
KP: Optinės iliuzijos

KP: Optinės iliuzijos

KP: Optinės iliuzijos

Pietų Čilės provincijoje prasideda žiema. Aklas slidininkas atgauna regėjimą po sudėtingos operacijos, kurią apmokėjusi privati medicinos kompanija verčia filmuotis jos veiklą šlovinančiame reklaminiame klipe. Bet tamsoje tūnojusiam Chuanui visai nepatinka pilna manipuliacijų realybė. 

Prekybos centro apsauginiui staiga sustoja širdis, kai šis suvalgo sumuštinį. Senyvo amžiaus vyrą pakeitęs Rafa įsimyli elegantišką ir paslaptingą vagišę, kurią nuolat stebi per kameras. Jo seseriai Manuelai rūpi krūtinės dydis, nes mano šis komponentas yra proporcingas aistrai, sklindančiai iš karjeristo Davido akių. Įmonei atsidavusiam ir darbščiam specialistui nušvinta visai nemalonios perspektyvos, kai jis paaukštinamas pareigose ir perkeliamas į kitą skyrių, kuriame dirbantys žmonės masiškai atleidinėjami. 

Visos situacijos atrodo lyg netikros ir niekas iš tikrųjų nelabai supranta, kas vyksta jų gyvenimuose. O iš tiesų režisierius karikatūriškai piešia šiuolaikinės Čilės visuomenės portretą, kur humoras persipina su melancholija. Jis yra sakęs, kad vaikystėje negalėjo apsispręsti, kuo nori būti: sociologu ar komiku. Tad šis filmas – subtili abiejų kombinacija.

Režisierius / Director Cristian Jiménez
Scenarijaus autorius / Screenplay Cristian Jimenez, Alicia Scherson
Aktoriai / Cast Ivan Alvares de Araya, Gregory Cohen, Eduardo Paxeco
Operatorius / Cinematographer Inti Briones
Dialogai / Dialogues Ispanų / Spanish
Subtitrai / Subtitles Lietuvių, anglų / Lithuanian, English

Cristian Jimenez (g. 1975) – tai autorius, kurio debiutinis filmas buvo pristatytas San Sebastijano kino festivalio programoje „Lotynų horizontai“. Prieš pradėdamas režisieriaus karjerą Cristianas studijavo sociologiją, rašė trumpas noveles, buvo TV laidų prodiuseris.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top