Now Reading
KP: Sveiki atvykę

KP: Sveiki atvykę

KP: Sveiki atvykę

17-metis kurdų kilmės vaikinas Bilalas iš Irako nelegaliai atkeliauja į Prancūzijos miestą Kalė. Tai paskutinė ilgos kelionės stotelė prieš kertant Anglijos sieną. Ten jo laukia mylimoji Mina. Bandymas apgauti britų pasieniečius baigiasi nesėkmingai ir tik supriešina kartu keliaujančius kurdus.

Nė cento kišenėje neturintis Bilalas nepraranda vilities ir sugalvoja perplaukti sąsiaurį, skiriantį Prancūziją nuo Anglijos. Filme atskleidžiama niūri realybė – Prancūzijos valdžia nedrįsta išsiųsti nelegalių imigrantų namo dėl ten vykstančio karo, bet ir draudžia vietiniams gyventojams suteikti jiems bent kokią pagalbą.

Metai: 2009
Šalis: Prancūzija
Trukmė: 110 min.
Režisierius: Philippe Lioret
Scenarijaus autorius: Olivier Adam, Emmanuel Courcol, Philippe Lioret
Aktoriai: Vincent Lindon, Firat Ayverdi, Audrey Dana, Derya Ayverdi, Thierry Godard
Operatorius: Laurent Dailland
Dialogai: Prancūzų, anglų, kurdų 
Subtitrai: Lietuvių, anglų 

Philippe Lioret 1955 m. gimęs garso režisierius ir scenaristas pradėjo rašyti scenarijus ir juos režisuoti nuo 1993 m. Jo debiutinis filmas „Pasiklydę tranzitiniame maršrute” buvo apdovanotas San Sebastjano kino festivalio prizais už geriausią režisūrą ir scenarijų. 2004 m. režisuota romantinė drama „Šviesa” pretendavo į 3 „Cezario” premijas, o 2006 m. komedija „Nepergyvenkite, jaučiuosi gerai” – jau į 5 „Cezarius” ir 2 iš jų gavo. 2009 m. Berlyno kino festivalyje pristatyta drama „Sveiki atvykę” gavo „Europa Cinemas” kino teatrų tinklo prizą ir Ekumeninės žiuri apdovanojimą.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top