Now Reading
KP: Išėjusieji

KP: Išėjusieji

KP: Išėjusieji

Violončele simfoniniame orkestre grojantis Daigo Kobajašis priverstas ieškoti kito darbo po to, kai trupė išformuojama dėl prasto koncertų lankomumo ir neišparduodamų bilietų. Muzikantas nebesugeba pragyventi Tokijuje ir su žmona Mika persikelia gyventi į vaikystės namus provincijoje. Laikraštyje jis aptinka darbo skelbimą, tačiau klaidingai supranta žodžio „Departures” (Išvykimai) reikšmę, manydamas, kad tai turizmo kompanija.

Iš tikrųjų toji agentūra ruošia savo „klientus“ į visai kitokias keliones. Daigo vis tiek nusprendžia įsidarbinti, tačiau dar kurį laiką nedrįsta prisipažinti žmonai, nors pats patiria vis didesnį malonumą. Maža to, jis įsitikina turįs talentą šiai išskirtinei profesijai, tačiau ima vis labiau blaškytis tarp pareigos šeimai ir tikrojo pašaukimo.

Metai: 2008
Šalis: Japonija
Trukmė: 130 min.
Režisierius / Director Yojiro Takita
Scenarijaus autorius / Screenplay Kundo Koyama
Aktoriai / Cast Masahiro Motoki, Ryoko Hirosue, Tsutomu Yamazaki, Kimiko Yo, Takashi Sasano, Kazuko Yoshiyuki
Operatorius / Cinematographer Takashi Sasano
Dialogai / Dialogues Japonų / Japanese
Subtitrai / Subtitles Lietuvių, rusų / Lithuanian, Russian

Yojiro Takita 2009 m. Amerikos kino meno ir mokslo akademija įteikė dramai „Išėjusieji” „Oskarą” už geriausią užsienio šalies filmą, kuris taip pat laimėjo net 10 Japonijos kino meno akademijos apdovanojimų. Iki to, 1955 m. gimęs ir per 40 filmų sukūręs režisierius buvo žinomas tik Japonijos žiūrovams. Karjeros pradžioje jis režisavo gimtinėje ypač populiarias švelnios pornografijos dramas. Tačiau finansiškai sėkmingos Japonijos rinkoje, bet perdaug specifinės veiksmo dramos ir komiksų ekranizacijos gana retai sudomindavo užsienio šalių platintojus.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top