Now Reading
KP: Didžioji svajonė

KP: Didžioji svajonė

KP: Didžioji svajonė

Policininkas Nikola svajoja kada nors suvaidinti kine, o skyriaus vadovams atrodo, kad Nikola būtų puikus žvalgas. Tad jaunas policininkas tampa studentu. Nikola išsiunčiamas į Romos universitetą, kur jau formuojasi pogrindinė studentų organizacija. Jos lyderis komunistinių pažiūrų studentas Libero užmezga aistringą romaną su Laura, kuri neabejinga ir naujajam studentui Nikola. Pastarasis pasinaudoja proga ir sąmoningai įsivelia į pavojingą žaidimą.

Tačiau tolimesni įvykiai apvers visų trijų gyvenimus aukštyn kojom. Prieš pradėdamas karjerą kine Michele Placido dirbo policininku, tad filme yra autobiografinių motyvų. Pats režisierius filmą vadina savo gyvenimo dienoraščiu ir nevengia sentimentalumo, norėdamas priminti, ką reiškė būti jaunam 1968-ais.

Režisierius / Director Michele Placido
Scenarijaus autorius / Screenplay Doriana Leondeff, Angelo Pasquini, Michele Placido
Aktoriai / Cast Riccardo Scamarcio, Luca Argentero, Jasmine Trinca, Michele Placido
Operatorius / Cinematographer Arnaldo Catinari
Dialogai / Dialogues Italų / Italian
Subtitrai / Subtitles Lietuvių, anglų / Lithuanian, English

Michele Placido Daugeliui lietuvių jis žinomas iš TV serialo „Aštuonkojis”, kur suvaidino komisarą Katanį. 1946 m. gimęs aktorius karjerą pradėjo teatre, o išgarsėjo kareivio vaidmeniu dramoje „Pergalės maršas” ir gavo nacionalinę „Davido” premiją. 1978 m. Berlyne jis buvo pripažintas geriausiu aktoriumi už vaidmenį romantinėje dramoje „Ernesto”. 1990 m. pats pradėjo rašyti scenarijus, režisuoti ir jau sukūrė 8 filmus. Didžiausio populiarumo iki šiol susilaukė už dramą „Kriminalinis romanas” (2004), kuri dalyvavo Berlyno kino festivalio konkurse ir buvo nominuota Europos kino meno akademijos apdovanojimui. Naujausias jo filmas „Didžioji svajonė” buvo įtrauktas į 2009 m. Venecijos kino festivalio konkursinę programą.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top