Now Reading
KP: Plačiai atmerktos akys

KP: Plačiai atmerktos akys

KP: Plačiai atmerktos akys

Uždraustos ir paslapčia puoselėjamos meilės drama pagal griežtas taisykles gyvenančioje Jeruzalės ortodoksų bendruomenėje. Apie laisvą valią ir asmeninį pasirinkimą delikačioje situacijoje atsidūrusiems žmonėms galima tik pasvajoti.

Kanų festivalio programos „Ypatingas žvilgsnis” sensacingame debiutiniame filme režisierius Haimas Tabakmanas drąsiai ir užtikrintai ėmėsi itin kontroversinės temos, kvestionuodamas jo paties praktikuojamos judėjų ortodoksų religijos moralės normas, kur homoseksualumas yra radikaliai netoleruojamas.

Po tėvo mirties giliai tikintis ortodoksas Aronas darbui mėsinėje pasisamdo jauną pagalbininką. Keturis vaikus auginantis tėvas kantriai moko benamį studentą subtilaus verslo niuansų, taip pat suteikia jam nakvynę parduotuvės pastate įrengtame tuščiame kambaryje ir kiekvieną penktadienį kviečiasi į šeimos vakarienes. Jausmams nepasipriešinsi ir prireikia nedaug laiko, kad Aronas ir Ezri suvoktų, jog juos sieja žymiai gilesnis jausmas, kad būdami dviese jie jaučiasi neapsakomai laimingi. Visuomenėje gerbiamas mėsininkas ir į sūnus jam tinkantis jaunuolis nebesugeba atsispirti aistros pagundai.

Du vyrai pasineria į karštos meilės labirintus, tačiau privalo išlaikyti pavojingą paslaptį bet kokia kaina. Priešingu atveju pasekmės gali būti neprognozuojamos. Slapstytis šešėliuose sulig kiekviena diena bus sudėtingiau, nes uždaros ortodoksų bendruomenės akys neišvengiamai pastebės „padorumo“ ribas peržengusį ir draugiškiems pasiūlymams ištaisyti klaidą nepaklususį narį.

Haim Tabakman Tel Avivo Universitete studijavęs kiną ir televiziją studijavęs režisierius pradėjo karjerą dvejais trumpo metražo filmais, kurių premjeros įvyko Kanų festivalyje. 2007 m. jis buvo filmo „Mano tėvas, mano valdovas” montažo režisierius, kuris Niujorko Tribekos kino festivalyje gavo geriausio filmo apdovanojimą. Kanų festivalio programoje debiutavusi drama „Plačiai atmerktos akys” yra pirmasis jo pilnametražis filmas.

Režisierius / Director Haim Tabakman
Scenarijaus autorius / Screenplay Merav Doster
Aktoriai / Cast Zohar Strauss, Ran Danker, Ravit Rozen
Operatorius / Cinematographer Axel Schneppat
Dialogai / Dialogues Hebrajų, žydų / Hebrew, Yiddish
Subtitrai / Subtitles Lietuvių, anglų / Lithuanian, English

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top