Now Reading
KP: Grėsmingas signalas

KP: Grėsmingas signalas

KP: Grėsmingas signalas

Filmas pateikia šokiruojančius ir niekur iki šiol negirdėtus faktus apie vieną didžiausių šio amžiaus biologinių eksperimentų – masinį mobiliųjų telefonų ir jų skleidžiamos elektromagnetinės spinduliuotės plitimą.

Mobiliaisiais telefonais naudojasi daugiau kaip pusė pasaulio gyventojų. Skaičiai – didėja kasmet. Bazinės mobiliojo ryšio stotys, idant pasaulis galėtų kalbėti mobiliuoju telefonu, masiškai dygsta greta gydymo įstaigų, vaikų darželių, mokyklų, gyvenamųjų namų. Gero ryšio kaina – pavojus gyvybei. Apie tai kol kas tik šnibždamasi, o elektromagnetinės spinduliuotės sukeltų ligų istorijos kruopščiai slepiamos.

Viename iš savo interviu, kalbėdamas apie 18 mėnesių trukusį faktų rinkimą filmui, režisierius teigia: ,,Įvertinęs tai, kad tema nepalanki milijardinei mobiliųjų telefonų industrijai, o filmą kuriu savo lėšomis, negalėjau sau leisti padaryti nė menkiausios faktinės klaidos”. Filme pateikiamos autoritetingų mokslininkų ir tyrėjų išvados, pasakojamos tikros, nuo elektromagnetinės spinduliuotės poveikio kenčiančių žmonių istorijos. Daugiau nei 20 asmenų, gyvenančių skirtinguose pasaulio kraštuose, pateikia drąsius biologinio eksperimento faktus, kuriuos režisierius meistriškai panaudoja pasakodamas žiūrovą prikaustančią istoriją.

Metai: 2009
Šalis: Palestina, JAV
Trukmė: 61 min.
Režisierius: Talal Jabari
Aktoriai: Suleiman Abu Rukun, Samira Azzam, Dr. Johann Bosman, Dr. David Carpenter, Leonore Gordon
Scenarijaus autorius: Talal Jabari
Operatorius: Talal Jabari, Sonja Stark
Dialogai: Anglų, arabų
Titrai: Lietuvių
Amžiaus cenzas: T

Talal Jabari TV ir kino industrijoje dirba daugiau nei dešimtmetį, o jo darbai žinomi visi pasaulyje. Esminis lūžis režisieriaus karjeroje – darbas didžiausioje pasaulyje naujienų tarnyboje BBC, kur Talal Jabari keletą metų rengė reportažus smurto ir prievartos temomis. BBC įgyta patirtis režisieriui praverčia prodiusuojant tarptautinius dokumentinius filmus bei realybės šou projektus Lagose, Nigerijoje, Gvatemaloje, Belgrade, Serbijoje ir kt. Prieš sukurdamas ,,Grėsmingą signalą”, Talal Jabari prodiusavo dokumentinį TV filmą ,,Ateities forma” (rež. John Marks). ,,Grėsmingas signalas” – debiutinė režisieriaus pilno metražo dokumentinė juosta, jau apdovanota aplinkosaugos temoms skirtų filmų festivalyje, Vašingtone, taip pat gavusi apdovanojimą už geriausią dokumentinį filmą Myrtle Beach tarptautiniame filmų festivalyje (Pietų Karolina).

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top