Ar Jums yra buvę tokių momentų, kai vaikščiojate parduotuvėje tarp lentynų lyg kokiame labirinte, vis dairotės, bet ingredientų vakarienei negalite išsirinkti? Tai saldumo, tai sūrumo...
Nors lietuviai didžiąją atlyginimo dalį išleidžia maistui, nemažas jo kiekis lieka nepanaudotas ir patenka į šiukšliadėžę. Kokios to priežastys ir ką turėtume apsvarstyti prieš...
Šventos Kalėdos – tai metas, kai visi šeimos nariai ir artimieji susirenka pabūti kartu, juk tai šeimos šventė. Po paslaptingo Kūčių vakaro ir mėnesį trukusio pasninko, per Kalėdas...
Nėra pasaulyje kito tokio konditerinio kepinio, kuris labiau simbolizuotų Kalėdas nei imbieriniai sausainiai. Šio deserto istorija skaičiuoja jau daugiau nei 4000 metų ir siekia net senovės...
Kiekvienas lietuvis žino traškaus kibino skonį, ne kartą yra valgęs jį su karštu vištienos sultiniu. Ar žinote, kad šis patiekalas Lietuvoje populiarus dar nuo Lietuvos Didžiojo...
Sulaukėme pirmojo šaltuko, o tuo pačiu ir žvarbių dienų, tamsių vakarų, kuriais net nesinori niekur eiti iš namų. Tačiau tai puikus metas jaukiai leisti laiką namuose su šeima,...
Raudonoji rooibos arbata – tai skanus ir aromatingas gėrimas, stimuliuojantis bei tonizuojantis mūsų organizmą ir aprūpinantis jį naudingais mikroelementais ir vitaminais. Ji itin mėgstama...
Įtraukti į kasdieninę mitybą šie produktai ne tik padės sulieknėti, bet ir nebepriaugti svorio ateityje. Įtraukite į savo mitybą bent kelis produktus iš šio sąrašo, ir antro bandymo...
Lietuvos verslo bei pramogų pasaulio grietinėlė rinkosi „Ogmios mieste“ įsikūrusioje gurmaniškoje parduotuvėje „Assorti.lt“, kur vyko šviežio sveriamo maisto baro atidarymas.
Šių metų spalį Pasaulio sveikatos organizacijai (PSO) paskelbus, kad perdirbta mėsa sukelia vėžį, visuomenėje kilo daugybė klausimų. Ar tai reiškia, kad derėtų tapti vegetaru? Kiek...
Šiais laikais turime kaip niekad daug galimybių pasilepinti egzotiškais produktais. Tarp jų – akiai neįprasti vaisiai, uogos ir riešutai, pasižymintys tokiomis organizmui naudingomis...
Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija lapkričio 21 d. kviečia šventinių pietų su geriausiais Lietuvos virtuvės šefais! Baltijos maisto ir gėrimų parodoje...
Artėja Helovyno šventė, ypač pamėgta aštraus pojūčių mėgėjų, tų, kurie mėgsta nustebinti ne tik save, bet ir kitus įvairiausiais pokštais, kostiumais, žaidimais, na ir žinoma –...
Dažnas pusryčiams renkasi kiaušinius - virtus, keptus, plaktus, paruoštus, kaip omletą su įvairiais priedais. Puikus pasirinkimas! Kiaušiniuose gausu baltymų, jie gan lėtai virškinami,...
„ArArAt“ vardas puikiai žinomas vyresniems brendžio gerbėjams, tačiau ir jaunesnė karta vis labiau vertina karštos saulės, tvirto Kaukazietiško ąžuolo, ilgamečių meistrystės...
Vieno didžiausių Lietuvos prekybos centrų atlikta apklausa parodė, kad 49 proc. tautiečių į savo mitybą įtraukia grūdinius produktus ir pusryčiams dažnai renkasi košes (27,3 proc.)....
Kruopos bei iš jų pagamintos košės yra ne tik maistingas, vertingas, bet ir labai lengvai virškinamas maisto produktas. Ne veltui maisto piramidėje grūdiniai produktai apatine, pačia...
Net ir stengiantis maitintis sveikai, ne visuomet užtenka laiko tinkamai numalšinti alkį. Kebliausias metas – pavakarė darbe: tuomet neretai išgeriamas kavos puodelis, užsikandant kuo nors...
Vitaminų ir kitų antioksidantų bei maistinių skaidulų žmogui reikia kasdien, tačiau artėjant šaltajam metų laikui, daržovių ir vaisių pasirinkimas ypač sumažėja. Anot mitybos...
Rudens pradžia grybautojams – tarsi medaus mėnuo. Metų laimikio į miškus pabyra šimtai gamtą įsimylėjusių grybų patiekalų mėgėjų. Kai kurie jų ieško ne paprastų grybų, o tikro...