Vasara mums primena, kad dabar pats laikas leistis į savaitgalio išvykas su draugais ar šeima. Ir nors lietuviška vasara gali vieną dieną žadėti +30, o kitą siekti vos +19 būkite...
Alergija - viena iš iš dažniausių civilizacijos ligų. Dažnu atveju nemaloni kūno reakcija pasireiškia pieno produktams. Tačiau kaip atskirti – tai alergija, ar maisto netoleravimas? Ar...
Virtuvėje mėgstančios triūsti šeimininkės neleis sumeluoti: ant maisto ruošimo prietaisų prikepusių nešvarumų ar jų paliktų dėmių valymas – viena nemaloniausių buities...
Šiltas oras, žalia gamta ir čirškančios mėsos kvapas... Ne paslaptis, jog vasaros sezono metu lietuviai mielai renkasi ant grilio keptą mėsą. O ar moka ją kepti?
Jeigu planuojate šią vasarą keliauti į Italiją, tikriausiai jau pasižymėjote plane punktą – paragauti tikros itališkos picos. Tačiau šis patiekalas, anot įvairių šaltinių, leidžia...
Norėdami paragauti gurmaniškų patiekalų, ne visi skuba vykti į egzotines šalis ar išlaidauti lankytojų pamėgtuose restoranuose. Konditerijos ir kulinarijos produktais prekiaujančios...
Jautiena vertinama dėl savo maistinių ir skoninių savybių. Tačiau kaip išsirinkti išties gerą ir kokybišką šios rūšies mėsą ir kokiose prekybos vietose jos pirmiausia ieškoti?
Atšilus orams dažnas stengiasi kuo daugiau laiko praleisti gamtoje. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai perspėja, kad stovyklautojams atidarius iškylų sezoną, pagausėja...
Saldumynų asortimentas iš skirtingų pasaulio šalių prekybos centruose dažnam apsuka galvą ir stipriai palengvina piniginę. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos informacija rodo,...
Grilio patiekalais pavaišinti draugus, kolegas ar šeimos narius tikrai nesudėtinga, bet nustebinti – iššūkis rimtesnis. Ieškantiems originalių idėjų, siūlome naujovę – svečius...
Turguose pasirodė pirmieji Lietuvos ūkininkų užauginti žalumynai – salotos, svogūnų laiškai, ridikėliai. Jau galima rasti ir lietuviškų agurkų bei krapų. Gydytoja dietologė Laura...
Augantis restoranų Lietuvoje skaičius ir didėjantis gyventojų poreikis specializuotiems restoranams ir išskirtiniam maistui tik parodo, jog ši rinka – gyva ir reikalinga. Skonį išlavinę...
Mes, žmonės, keistos būtybės – vieninteliai visoje žemėje nesiliaujame ieškoję būdų, kaip nuspėti ateitį. Horoskopus ir būrimus iš kavos tirščių šį kartą atidėsime į šalį,...
Sultys dažniausiai mums asocijuojasi su pilnomis prekybos centro lentynomis, nukrautomis įvairiausiais sulčių gėrimais iš koncentrato, nektarais. Nors iš išorės jie panašūs, skirtumai...
Svarbiausia pavasario šventė nenumaldomai artėja, tad pats metas puošti namus bei planuoti Velykinio stalo vaišes. Visgi įsisukus į darbus neretai pritrūksta laiko viską suspėti ar...
Visiems gerai žinoma, jog riešutai yra natūralus mineralų ir vitaminų šaltinis. Juose gausu baltymų, kurie yra viena iš svarbiausių medžiagų žmogaus organizmui, bei sveikųjų riebalų,...
Išgirdus, kiek valgyti tinkamo maisto išmetama, gali atvipti žandikaulis. Išmetama maždaug trečdalis visos planetos maisto, nors šio kiekio pakaktų pamaitinti 2 mlrd. žmonių. Dalis maisto...
Senovėje afrodiziakais būdavo laikomos medžiagos, kurios sužadina žmonių libido. Tokiomis medžiagomis laikyti įvairūs gėrimai, maisto produktai. Buvo manoma, kad net tam tikras elgesys...
Atšilus orams, vis dažniau susimąstome apie artėjančią vasarą ir apie tai, kad derėtų susirūpinti nuo rudens apleista figūra. Deja, retkarčiais net ir uoliai sportuojantys niekaip...
Blynai. Vien nuo šio žodžio paminėjimo daugeliui žmonių sužimba akys. Šis patiekalas yra namų jaukumo sinonimas, nesvarbu ar juos valgysite ryte įsispyrę į šlepetes, ar mėgausitės...
1 ... 3 / 4 / 5 / 6 / 7 ... 33