Dar visai neseniai kokosų pienas parduotuvių lentynose visiems atrodė egzotika – prabangos dalykas, kuris neaišku, kam skirtas ir kur bei kaip naudojamas. Šiuolaikinės šeimininkės jau...
Įsibėgėjus šiltajam metų laikotarpiui, daugėja progų paiškylauti gamtoje. Sotūs, kepsninėje paruošti mėsos patiekalai – būtinas tokių iškylų elementas tiek keliaujant į pikniką...
Kivanas, pitaja, granadilja – daugeliui šie žodžiai skamba kaip rebusas, nors iš tiesų tai itin gurmanų mėgstami egzotiniai vaisiai. Šiuos ir kitus tropinius vaisius pamačius prekybos...
Sinoptikams prognozuojant karščiausią vasarą pateikiame vienuolika šaltos kavos receptų kurie net ir tvankiausią vasaros dieną padės atsigaivinti bei kartu pasikrauti energijos...
Vasaros karštymetį išgyvensime lengviau, jei rinksimės organizmą vėsinantį maistą bei gėrimus. Ir nors lietuviški šaltibarščiai nepabos niekada, vasara – puiki proga išmėginti...
Tolygiai plintančiai kavos kultūrai auga ir vieno regiono ar ūkio kavos populiarumas, tačiau šiandien kavos mišiniai – vis dar bene labiausiai paplitusi šio gėrimo forma. Dažnai...
Net jei ir laikote save virtuvės asu, vertingų patarimų vengti nereiktų, nes kartais tai gali išgebėti nuo kulinarinių nesėkmių, kurios pasitaiko visiems. Siūlome 30 praktinių patarimų,...
Daugelio rytas prasideda nuo kvapnios, garuojančios kavos puodelio, kuris padeda greičiau pabusti ir suteikia energijos naujai dienai, tačiau net ir kasdien kava besimėgaujantys tiki gajais...
Darželis ant palangės pastaruoju metu tampa vis dažnesne miestiečių virtuvės interjero detale, dar ir pagardinančia ruošiamą maistą. Savomis rankomis užaugintas daržoves bei prieskonius...
Ar pastebėjote, kad nedidelis desertas po pietų daro stebuklus? Tiesioginis vadovas nebeatrodo toks reiklus ir pretenzingas, klientai tampa malonesni, mes pasijuntame laimingesni, o gyvenimas...
Išvykus svetur, maistas – viena įdomiausių, labiausiai intriguojančių patirčių. Per jį galima ne tik pažinti šalį, bet ir iki šiol dar neatrastais skoniais ar jų deriniais nustebinti...
Baltymai, kitaip dar vadinami proteinais, sudaro maždaug 20 proc. kūno svorio, be to, trečdalis dienos kalorijų normos turi būti gaunama iš baltymų Nors proteinų nauda dažniausiai...
Vis didesnė maisto pasiūla parduotuvėse priverčia suabejoti, kaip pasirinkti tinkamą produktą, todėl dažnas vadovaujasi tokiais kriterijais, kaip pakuotės patrauklumas, neseniai matyta...
Vieniems pomidorų padažas ir kečupas – vienas ir tas pats. Kitiems – du skirtingi gaminiai. Kol dauguma žmonių neranda vieningo atsakymo, kulinarai tikina, kad pomidorų padažas ir...
Sveikatą kartais bandome stiprinti įvairiais vitaminais ir papildais, pamiršdami, kad organizmas geriau įsisavina tai, kas natūralu. Gamta pati sukūrė beveik tobulą baltymų, sveikų...
Pusryčiai – svarbus energijos šaltinis sėkmingai dienos pradžiai. Pusryčius verta valgyti ne tik dėl geros savijautos, puikios nuotaikos, sotumo jausmo, bet ir dėl savo fizinės sveikatos....
Verčiant iš prancūzų kalbos, etiketas (pranc. etiquette) nusako visuotinai priimtas gero elgesio taisykles, kurios galioja net ir kalbant apie alų. Alaus etiketas – gana naujas terminas...
Juoda, balta, žalia, raudona, - arbatos rūšių ir apdorojimo būdų skaičius stulbinamas. Jei jau nutarėte susipažinti su kasdieninėmis ir egzotinėmis rūšimis, nuo ko pradėsite? O ką...
Kasdien pasaulyje išgeriama begalė puodelių kavos. Vieniems šis gėrimas – energijos šaltinis, kuris asocijuojasi su gera dienos pradžia, kitiems kavos gėrimas tai tam tikras ritualas....
Japonams neatrodo, kad pasikviesti kelis draugus ir išgerti arbatos puodelį yra paprastas dalykas. Dailė, gėlių komponavimas, poezija, choreografija, filosofija, religija ir kulinarija...
1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 ... 33