Baltymai, kitaip dar vadinami proteinais, sudaro maždaug 20 proc. kūno svorio, be to, trečdalis dienos kalorijų normos turi būti gaunama iš baltymų Nors proteinų nauda dažniausiai...
Daugelis šeimininkių ruošdamos žuvį ją ruošia panašiai kaip mėsos patiekalus. Dažnai pasitaiko, kad termiškai apdoroja, pavyzdžiui kepant orkaitėje, ilgiau nei valandą. Kas gi lieka...
Pasak kulinarų, garstyčios - nuvertintas ir skurdžios virtuvės pagardo etiketę nepelnytai užsitarnavusęs prieskonis. Klaidingai manoma, kad garstyčios dera tik su pieniškomis dešrelėmis...
Dešrainio receptų variacijų įvairiose šalyse yra nesuskaičiuojama galybė. Nors įprastai dešrainiai, kaip ir mėsainiai, priskiriami greito ir paprasto maisto kategorijai, jų renesansas...
Panašu, kad svorio mažinimo strategijos niekada nepraras aktualumo. Dietos, kalorijos, angliavandenių ribojimas, badavimas... Ko tik netenka griebtis kovoje su nereikalingais kilogramais....
Spalvingi ir skanūs trintų vaisių ir daržovių kokteiliai nepalieka abejingų. Kreminė tekstūra ir švelnus skonis - glotnučių vizitinė kortelė. Daugelio jau pamėgti vaisių kokteiliai...
Kelias dienas namuose ant virtuvės stalo palaikius maisto produktus ar neplautą lėkštę, jų paviršių netrukus padengs pelėsis. Tai – grybas, tik, nebent specialiai gamintumėte pelėsinį...
Nors visi žinome, kad greitas maistas nėra pats sveikiausias pasirinkimas, kartais visgi susigundome paragauti riebesnį mėsainį ar bulvyčių – juk skanu! Taigi, saugodami jūsų sveikatą...
Transriebalai, hidrinti riebalai, riebalai žudikai. Šiuos terminus girdime, skaitome produktų etiketėse, bet ar tikrai žinome, kokie tai riebalai? Kaip atpažinti sveikatai nepalankius...
Lietuvoje sparčiai daugėjant restoranų darosi sunku atskirti, kuri vieta – išties gera ir verta dėmesio, o kur užsukus gali tekti nusivilti. Kad suprasti būtų lengviau, projekto „30...
Konditerijos gaminiai – ne tik prisiekusių smaližių džiaugsmas, bet ir kiekvieno virtuvės meistro pasididžiavimas. Yra vienas desertas, sukeliantis daugiausiai diskusijų dėl savo...
Dažno vaikystėje nemėgtos, bet suaugus įvertintos sriubos šiandien išgyvena kulinarinį atgimimą. Net ir tie, kurie išsijuosę kartoja, kad mamos sriuba skaniausia, kartais džiugiai...
Visuomenėje sparčiai populiarėjant sveikos mitybos idėjai, vis daugiau žmonių renkasi pradėti atidžiai stebėti tai, ką valgo kasdien. Nuo jų neatsilieka ir restoranai, keičiantys savo...
Atėjus pavasariui imame galvoti apie liesesnį maistą, nes rūpinamės savo savijauta ir figūra. Tačiau nepulkite maitintis tik salotomis ar žaliavalgiškais kokteiliais. Mėgstamus...
Raudoni vynai gaminami (kaip jau tikriausiai įtariate) iš raudonų vynuogių veislių. Vynas spalvą įgauna fermentacijos proceso metu sultyse palikus uogų sėklas ir odeles. Iš odelės...
Vynų lentyna prekybos centre jums primena džiungles? Keisti prancūziški pavadinimai ant butelių jums reiškia maždaug tą patį, ką ir kvantinės fizikos terminai? Pagrindiniai...
Japonai neretai teisėtai vadinami ilgaamžių tauta, o jų virtuvė – viena sveikiausių pasaulyje. Išskirtinis dėmesys šviežiems ir kuo mažiau apdorotiems produktams aprūpina organizmą...
Mitybos specialistės Deimantės Rapalytės teigimu, mėgautis maistu – privaloma. Pakeisti mitybos įpročius bus sunku, jeigu įstatysite save į rėmus, pradėsite save riboti, skaičiuosite...
Visame pasaulyje spurgų vardas žinomas vis kitu pavadinimu ir kita išvaizda – raitytos, apvalios, su skyle viduje, su glaistu, įdaru ar tiesiog tarsi pynė. Tačiau ar kada nors girdėjote,...
Vienu populiariausių maisto produktu laikomas kefyras. Taip yra dėl daugelio teigiamų šio produkto savybių. Kefyras naudojamas ne tik kaip maisto produktas, tačiau ir grožio procedūroms,...
1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 ... 32