Now Reading
Britai „Dirty Goods“: Mes ateitume į lietuvių grupės koncertą Anglijoje (Interviu)

Britai „Dirty Goods“: Mes ateitume į lietuvių grupės koncertą Anglijoje (Interviu)

Britai „Dirty Goods“: Mes ateitume į lietuvių grupės koncertą Anglijoje (Interviu)

Karolis Vyšniauskas

Kylančias britų muzikos grupes Lietuvoje matai ne taip dažnai, tad kai taip nutinka, reikia naudotis proga ir remti juos prie sienos diktofonu. Savaitgalį „LoftFest’e“ publikos pamilta trijų velsiečių kompanija „Dirty Goods“ yra tokie, su kokiais kalbėtis įdomiausia: jauni, vis dar besidžiaugiantys kiekvienu koncertu ir neturintys iš anksto paruoštų atsakymų į visus galimus klausimus.

Susikūrę 2009-aisiais „Dirty Goods“ dabar yra trampline į naujas aukštumas: šiemet jie išleido debiutinį (mini)albumą ir surengė pirmuosius turus už Jungtinės Karalystės ribų. Lietuva – tik trečioji šalis po JAV ir Prancūzijos, kurioje grupė koncertavo.
 
„Laikas.lt“ viešina festivalio užkulisius menantį interviu su „Dirty Goods“ vokalistu Antony ir bosistu Jamesu ir laukia, kol jų nuotrauka atsidurs ant „Q“ ar NME viršelio.


„Dirty Goods“ koncertas Vilniuje

Vaikinai, jūsų pasirodymas „LoftFest’e“ buvo puikus, ačiū. Pirmą kartą koncertuojate šioje Europos dalyje. Koks įspūdis?
 
JamesasLabai geras! Jautėmės puikiai, publika buvo labai šilta.
 
Antony: Taip, žmonės čia labai geri ir draugiški. Mes tuo mėgaujamės.
 
Jungtinėje Karalystėje žmonės ne tokie šilti?
 
A: Na, jie gali būti šilti. Kiekvienas koncertas skirtingas. Į vienus yra išperkami visi bilietai ir publika šėlsta, kiti būna ramesni.
 
J: Žmonės Britanijoje mėgsta labai skirtingą muziką, nes yra platus spektras skirtingų muzikantų ir muzikos stilių. Bet visiems pavyksta rasti ištikimų klausytojų.
 
Kas dabar yra karščiausia grupė Britanijoje?
 
J: Net nežinau. Gal „Dirty Goods“?
 
A: Taip, „Dirty Goods“ yra karščiausi.
 
J: O jei rimtai, muzikos pasirinkimas priklauso nuo to, kaip tuo metu jautiesi. Labai svarbu būti atviram įvairiems stiliams.
 
Jums atvirumo netrūksta. Grupės biografijoje nurodote, kad tarp „Dirty Goods“ įtaką padariusių atlikėjų yra ir Prince ir Michaelas Jacksonas. Neįprasta, kaip roko grupei.
 
J: Sutinku, bet jei mums šie muzikantai patinka – kodėl reikėtų tai slėpti? Nematau rimtų priežasčių apsimesti „kietu“ ir sakyti, kad neklausai pop muzikos.

 
Grojate indie roką. Kokia šios muzikos situacija Britanijoje šiandien? Ar tikrai gitaromis grojančios grupės negrįžtamai praradę tas pozicijas, kurias turėjo prieš kelis metus, kai visi ėjo iš proto dėl „Arctic Monkeys“, „Franz Ferdinand“ ir kitų?
 
A: Viskas tikrai yra pasikeitę. Dabar aplink daug daugiau šokių muzikos kūrėjų, nei gitaromis ir būgnais grojančių grupių.
 
J: Taip, dubstepas, drum’n’bass, hip-hopas – dabar šios muzikos metas. Bet žinai, viskas sukasi ratu, ateina ir praeina. Muzikos stiliai turi savuosius ciklus.
 
Kaip manot, kodėl gitaros pasidarė nepopuliarios?
 
J: Aš nesakyčiau, kad gitaros nebėra populiarios, – jos tiesiog nebėra mainstreamas. Žmonės vis dar mėgsta roko grupes, patikėk manimi.
 
A: Gitaromis grojančių grupių Britanijoje visada buvo ir bus, tiesiog kai įsijungi „Radio 1“, jų beveik nebegirdi.
 
Ar tai jums nekelia nerimo?
 
A: Mes tiesiog kuriame tokią muziką, kuri mums patinka. Visa kita yra nesvarbu.


Jamesas deda parašą ant Lofto karvės, ant kurios pasižymėjo visų festivalyje grojusių grupių nariai

Atrodo jog Jungtinėje Karalystėje yra neišsemiamas muzikos grupių šaltinis. Turėtų būti labai sunku prasimušti, kai konkurencija tokia didelė.
 
A: Taip, dėl to reikia koncertuoti taip dažnai, kaip tik gali. Kuo daugiau groji, tuo dažniau esi matomas, tuo labiau žmonės į tave atkreipia dėmesį.
 
J: Svarbu eiti pirmyn ir nesustoti. Kito kelio nėra.
 
Nemažai grupių iš Lietuvos, kaip ir iš kitų šalių, svajoja išpopuliarėti Jungtinėje Karalystėje. Bet, kalbant nuoširdžiai, ar joms yra šansų? Ar Lietuvos grupės gali būti įdomios britams, kurie ir taip yra apsupti muzikos?
 
A: Kodėl gi ne. Mums būtų labai įdomu išgirsti vietines lietuvių grupes Anglijoje. Taip, ten daug įvairios muzikos, bet grupių iš Lietuvos nėra. Tai būtų kažkas visiškai naujo.
 
J: Tik reikėtų, kad lietuvių grupės kažką darytų kitaip, nei daro vietinės grupės. Reikėtų kažko unikalaus. O tada jau galima rengti turą po Jungtinę Karalystę.
 
A: Tai būtų sunkus žaidimas – nuvažiuoti į Londoną ir nustebinti klausytojus. Grupės turėtų susitaikyti, kad žmonės į juos žiūrėtų kaip į ateivius, nes jie niekada gyvenime nėra matę tokio dalyko, kaip muzikos grupė iš Lietuvos.
 
J: Bet britai apskritai matę mažai grupių iš kitų šalių. Jie žino apie Prancūzų grupes, tokias kaip „Daft Punk“ ar „Phoenix“, bet nežino jokios muzikos iš, sakykim, Ispanijos.
 
A: Dėl to būtų įdomu, kad tokie dalykai atsirastų. Mes ateitume į Lietuvių grupės koncertą Anglijoje.


Grupės vokalistas Antony: 
„Žmonės vis dar mėgsta roko grupes, patikėk manimi.“

 
Lietuvių grupių galėjote išgirsti ir čia, „Lofto“ festivalyje. Ar kas nors paliko įspūdį?
 
A: Taip, buvo puikių pasirodymų. Pavyzdžiui dabar neseniai grojusi mergina. Koks jos vardas?
 
Alina Orlova.
 
A: Ji nuostabi! Aš buvau sužavėtas.
 
Grįžtant prie „Dirty Goods“. Kai pasirodys ši interviu, jau būsite grįžę į Velsą. Ką veiksite?

J: Koncertuosime toliau. Mes neseniai darėme turą po Jungtinę Karalystę, kuriame pristatinėjome debiutinį savo albumą. Dabar po koncerto Lietuvoje mes jaučiamės tarsi užbaigę turą, tačiau grįžę vėl lipsime į sceną. Mums tai labai patinka. Kaip kažkas pasakė – susirask darbą, kuris tau patinka, ir tau daugiau nereikės dirbti apskritai. Mes taip ir jaučiamės.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


Daugiau informacijos apie „Dirty Goods“:
Grupės „Facebook“ puslapis.
Oficialus grupės puslapis internete.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top