Now Reading
Tarpinis variantas tarp motelio ir „CouchSurfing“ – „AirBnb“ (Foto)

Tarpinis variantas tarp motelio ir „CouchSurfing“ – „AirBnb“ (Foto)

Tarpinis variantas tarp motelio ir „CouchSurfing“ - „AirBnb“ (Foto)

Dovilė Raustytė

Pigių bilietų ir nakvynės variantų ieškojimas – vis dažniau tarp jaunų, kiekybei, o ne kokybei pirmenybę teikiančių žmonių pasitaikantis kelionės planavimo būdas.

Miesto centre esančius nakvynės namus, jaunimo motelius, kur kaina vienam asmeniui neviršija 10 eurų, keičia vis populiarėjantis CouchSurfing’as. Nesusipažinusiems su juo trumpai – tai galimybė apsistoti pas nepažįstamus žmonės, kurie suteikia nemokamą stogą virš galvos ir labai dažnai savo kompaniją. Ši, pavadinkime bendruomenė, buriuojasi tinklalapyje „CouchSurfing.com“.

Tačiau šiame rašinyje ne apie jį, o apie kiek kitokį gyvenimą kelionės metu, kuris taip pat gali virsti pramoga. Tinklalapyje – „AirBnb.com“ žmonės įsileidžia keliautojus į savo gyvenimus, kiek kitaip nei CouchSurfer’iai. Atitikmuo lietuviams – kambarių nuoma pajūrio kurortuose. Tikriausiai ne vienas yra apsistojęs Palangoje ar Nidoje pas kokią senutę, kuri ne tik pakloja švarią lovą, bet ir pasitinka ryte su karštais blynais. Čia, žinoma, pavyzdys, iš tų sėkmingų atostogų variantų.


Apartamentai Paryžiuje

Taigi tie, kurie savo viešnagės svečioje šalyje metu nenori praleisti po svetimų žmonių stogu, tiksliau keliauja ne tam, kad susirastų naujų draugų, tingi visą laiką primestinai bendrauti, juk visokių būna žmonių, tie susimoka už naktį. Kambarį pigiuose moteliuose dažnai tenka dalintis su nepažįstamais žmonėmis, pasitaiko įvairių lovos gyvūnėlių, o ir patalynė dažnai nekvepia taip, kaip norėtųsi. Prie bendro motelio dušo ar tualeto taip pat retkarčiais reikia luktelėti. Taigi galimybė už panašią kainą išsinuomoti apartamentus tikrai vilioja.


Apartamentai Barselonoje

Svetainėje „Airbnb.com“ – žmonės sukelia savo gyvenamų butų, namų nuotraukas. Tereikia išsirinkti labiausiai tinkantį ir patinkantį. Pasitaiko atvejų, kad atvykus svečiams, žmonės tiesiog jiems palieka raktus, o patys nuomos laikui išvyksta. Jausmas turėtų būti toks, tarsi įsiveržus į kito žmogaus gyvenimą. Jie palieka viską taip, kaip buvo. Atsiliepimuose rašoma, kad būna atvejų, kai net šaldytuvą prikrauna maisto ir leidžia naudotis šiltesniais drabužiais, jei prireiktų. Kainos čia labai įvairios – nuo 10 iki kelių šimtų dolerių už naktį žmogui. Apsistoti pasirinktuose apartamentuose galite nuo vienos nakties iki mėnesio ar ilgiau. O jeigu šeimininkai neišvyksta, dušu, tualetu, virtuve reikia dalintis su jais. Žinoma, tokiu atveju tenka ir bendrauti, bet gal tai tik į naudą, juk iš jų galima išgirsti apie puikias, turistiniuose bukletuose neminimas vietas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


Apartamentai Vilniuje

Žinoma, ir čia tyko pavojai. Atsiliepimuose rastas atvejis, kuomet žmogus, palikęs savo nuomininkams raktus, pasigedo, neva, namie būtos knygos, kurios svečiai net akyse nebuvo regėję. Bet tai tik vienetiniai atvejai, iš „laimingų“ istorijų sąrašo, kai kelyje sutinkami ne visai dori žmonės.

Skaitote ir galvojote, kad į savo būtą ar namą įsileisti nepažįstamuosius už kelias dešimtis dolerių gali tik visiški pamišėliai? Žinokite, kad „AirBnb.com“ nuo 2008 m. padarė virš 4,5 mln. rezervacijų, dabar turi virs 100 tūkst. pasiūlymų 192 šalyse, o keliautojų pervestas 15 proc. nuomos kainos siekiantis depozitas sudaro 500 mln. dolerių. Taip, skaičiai stulbinantys. Apgyvendinimo pasiūlymai, beje, taip pat – pabandykite patys. Tarp siūlančiųjų gyventi yra ir lietuvių… 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top