Now Reading
Pasidaryk pats – naminė dantų pasta

Pasidaryk pats – naminė dantų pasta

Pasidaryk pats - naminė dantų pasta

Vis daugiau ir daugiau žmonių, pirkdami maisto produktą, paskaitinėja jo etiketę ar bent jau suskaičiuoja ilgainiui neigiamą konotaciją įgijusias raideles „E”. Tačiau ar bent kartą pasidomėjote savo dantų pastos sudėtimi?

Be dantims ir dantenoms naudingų medžiagų, deja, jose randama ir sintetinių saldiklių, dažų, kvapų, konservantų bei fluorido, kuris gali būti kenksmingas žmogaus sveikatai, o vaikams yra išvis draudžiamas. Norėdami, kad dantų valymas būtų ne tik efektyvus, bet ir nekenksmingas, galite vietoj įprastinių dantų pastų pirkti ekologiškas, kurios dažnai būna šiek tiek brangesnės. Taip pat dantų pastą galite visai nesunkiai pasigaminti namuose!

Pagrindinė naminės dantų pastos medžiaga – baltasis molis, kuris dėl savo antiseptinių ir konservuojančių savybių nuo seno yra naudojamas ne tik kosmetikos, bet ir medicinos srityje. Tai natūrali balinamąjį ir šveičiamąjį poveikį turinti medžiaga, kuri taip pat naikina nemalonų burnos kvapą ir skatina dantenų gijimą. Baltojo molio galima nusipirkti vaistinėse arba natūralios kosmetikos parduotuvėse. Soda – kita natūrali balinamoji medžiaga, kurios rasite kiekvienoje virtuvėje. Pipirmėčių eterinis aliejus naudojamas siekant dantų pastai suteikti gaivinančių ir vėsinančių savybių, tačiau jį galima pakeisti bet kuriuo kitu aliejumi, atsižvelgiant į tai, kokio poveikio norime (arbatmedžio eterinis aliejus pasižymi antiseptinėmis savybėmis, bergamočių – naudojamas prieš burnos ertmės infekcijas ir t. t.)

Balinamoji dantų pasta

20 g valgomosios sodos
20 g baltojo molio
2 g jūros druskos
5 lašai pipirmėčių eterinio aliejaus
vandens

Ramunėlių dantų pasta skirta jautresniems dantims. Ramunėlės turi gydomąjį, dezinfekuojamąjį ir raminamąjį poveikį, todėl yra naudingos dantenoms bei padeda išvengti uždegimų. Ramunėlių pudra, kaip ir baltasis molis, glicerinas ar eteriniai aliejai, yra parduodama natūralios kosmetikos parduotuvėse (taip pat internetu).

Ramunėlių dantų pasta

30g baltojo molio
17g kalcio karbonato
2g valgomosios sodos
4g glicerino
6 lašai pipirmėčių eterinio aliejaus
2g ramunėlių pudros
vandens

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pirmiausia pasverkite visus ingredientus (svėrimui tiks ir virtuvinės elektroninės svarstyklės), tada juos gerai išmaišykite medine arba plastmasine mentele, galiausiai, vis po truputį įpildami vandens, maišykite masę iki tyrės tirštumo. Paruoštą dantų pastą sudėkite į sandarų indelį. Nepamirškite, kad namuose gaminta dantų pasta yra be konservantų, todėl ją sunaudoti reikėtų maždaug per dvi – tris savaites.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top