Now Reading
Kaip pačiam pasidaryti mašinų ir patalpų kondicionierių (Foto)

Kaip pačiam pasidaryti mašinų ir patalpų kondicionierių (Foto)

Kaip pačiam pasidaryti mašinų ir patalpų kondicionierių (Foto)

Uzsidirbkpats.lt

Jeigu nusprendėte pasidaryti kondicionierių savo automobiliui, visų pirma įsisąmoninkite – lengvojo automobilio elektros įtampa yra 12 voltų.

Tad visa kondicionieriaus elektrinė dalis turi būti orientuota būtent į šią įtampą. Pats elementariausias kondicionieriaus prijungimo būdas – į cigarečių pridegiklio lizdą įstatyti kištuką, laidu sujungtą su elektrine kondicionieriaus dalimi.

Paimkite nebenaudojamą kelioninį konteinerį arba seną krepšį-šaldytuvą.

Jums reikės automobilio salono apšildymo radiatoriaus. Atkreipkite dėmesį į jo dydį. Radiatorius turi tilpti į krepšį-šaldytuvą.

Kondicionieriaus gaminimui reikės panardinamo siurbliuko, dviejų ventiliatorių – nuo jų dydžio priklausys kondicionieriaus galingumas. Žiūrėkite, kad ventiliatoriai sutilptų ant krepšio-šaldytuvo dangčio. Taip pat reikės vamzdelių, laidų, mobilaus telefono automobilinio pakrovėjo kištuko.

Siurbliuką pritvirtinkite prie konteinerio dugno. Laidus išveskite į išorę.

Vidinėje dangčio pusėje išpjaukite kvadratinę skylę, o išorinėje – dvi ventiliatorių dydžio apvalias. Ventiliatorius sujunkite laidais ir pritvirtinkite.

Dangčio vidinėje dalyje pritvirtinkite radiatorių. Galima jį priklijuoti silikonu. Radiatoriaus vamzdeliai turi būti nukreipti į krepšio-šaldytuvo dugną.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Dangtį su krepšio-šaldytuvo korpusu galima sujunti vyriais. Taip bus patogiau naudotis kondicionieriumi.

Siurbliuko išėjimą sujunkite su radiatoriaus įėjimu. Kad vanduo nekeltų triukšmo, ant radiatoriaus išėjimo patartina užmauti guminę žarną. Visus laidus sujunkite su mobilaus telefono pakrovėjo kištuku. Štai jums ir kondicionierius. Kaip jis veikia? Į krepšio-šaldytuvo vidų įberkite ledo. Jį užpilkite vandeniu. Siurbliukas šaltą rezervuaro vandenį ims pumpuoti pro radiatorių, o ventiliatoriai atšaldytą orą išpūs į aplinką. Sistema efektyviai veiks maždaug valandą. Po to į rezervuarą reikės įberti naujo ledo. Kondicionierių galima pasigaminti ir didesnių matmenų. Tada jį bus galima naudoti patalpų oro atvėsinimui. Tokiu atveju šiek tiek keisis elektrinė kondicionieriaus dalis. Ją reikės perorientuoti į 220 voltų įtampą.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top