Now Reading
R. Goslingas – aktorius, įkvėptas Disneilendo (Foto)

R. Goslingas – aktorius, įkvėptas Disneilendo (Foto)

R. Goslingas – aktorius

„Jei 46 metų vis dar vaidinsiu, bus tikras stebuklas“, – sako naujoje veiksmo juostoje „Drive“ kietą vyruką įkūnijęs aktorius Ryanas Goslingas. Trisdešimt pirmąjį gimtadienį už poros savaičių švęsianti kino žvaigždė nesididžiuoja ypač pastaruoju metu padidėjusiu populiarumu, tiesiog laiko tai darbine sėkme.

Paklaustas kiek vaidmenų dar planuoja sukurti, R. Goslingas lošteli ir priminęs, kad vaidina nuo 12 metų, viliasi, kad jo, kaip aktoriaus karjera baigsis per pastarąją dekadą. Šį rudenį pasirodė netgi trys juostos, kuriose nusifilmavo šis aktorius – „Drive“, „The Ides of March“ ir „Crazy, Stupid, Love“. Tad galima suprasti tokį Holivudo žvaigždės pareiškimą.

„Jei ekrane pasirodo Ryanas, žiūrovų dėmesys garantuotai prikaustytas. Tai dovana, kurią turi labai retas žmogus, suteikianti daugiau drąsos nei bet kam kitam, kurti tik patinkančius vaidmenis“, – pasakojo veiksmo filmo „Drive“ režisierius.

Filme „All Good Things“ su R. Goslingu nusifilmavusi aktorė Kirsten Dunst jį vadina žaviu, natūraliu, maloniu, bet tuo pačiu keistoku ir kiek bauginančiu žmogumi. O tai, pasak jos, yra viskas, ką privalo turėti kiekvienas tikras aktorius.

Filmuojant filmą „Blue Valentine“, R. Goslingas ir jo žmoną vaidinusi aktorė Mitchelle Williams aštuonioms valandoms buvo užrakinti viename kambaryje, kad jų santykiai ekrane atrodytų kuo tikroviškesni. „Mes darėme viską, ką daro poros, tik nesimylėjome“, – sako M. Williams. Ji buvo be galo dėkinga R. Goslingui, padėjusiam apsispręsti dėl pagrindinio vaidmens filme „ My Week with Marilyn“. „Jis sakė man, kad tai visų laikų sekso simbolis ir kuri moteris gali nenorėti nors trumpai juo pabūti“, – prisiminė kolegos padrąsinimus aktorė.

Gimus R. Goslingui, jo šeima persikėlė iš Londono į Kanadą, kur jo tėvas dirbo popieriaus fabrike. Būsimas aktorius buvo išdykęs, neramus vaikas, tempiantis namo prastus pažymius. Be viso to, dar dažnai įsiveliantis į muštynes. Vaikystėje R. Goslingas gan keistai buvo įkvėptas filmo „Rambo“. Atėjęs į mokyklą bandė nužudyti vaiką ir tik gavęs antausį nuo mamos jis suprato, kad jis ne Rambo ir, kad čia mokykla, o ne filmas. Nuo to laiko jam buvo leista žiūrėti tik Nacionalinės geografijos dokumentiką.

Paklaustas, kodėl vaikystėje jis buvo toks piktas, R. Goslingas rimtai atsako, kad toli gražu toks nebuvo, tiesiog jam sunku buvo atskirti filmą ir tikrovę. Pažiūrėjęs „Rocky“ jis išėjo į gatvę, išprovokavo muštynes ir gavo į kaulus, o po filmo „Dancing in the Rain“ jis įsivaizdavo, kad gyvenimas – tai miuziklas: kur eidavo, ten šokdavo ir dainuodavo. Mama turėjo daug vargo atrinkdama, ką jis gali žiūrėti ir ko ne.

Augant su vyresne seserimi ir mama, R. Goslingas pripažįsta, jo besiformuojančiai pasaulėžiūrai buvo ir yra iki šiol būdingas moteriškumas. „Jau vien dėl to aš negalėjau būti blogas, nes mąsčiau kaip mergaitė“, – sako R. Goslingas.

Mokyklą Ryanas baigė mokydamasis namie, nes jo mama buvo mokytoja. Pamažu jis pradėjo gauti vaidmenis Kanados televizijos šou „The Mickey Mouse Club“ ir tapo daugiausiai uždirbančiu šeimos nariu. Galiausiai laidos prodiuseriai pastebėjo, kad jis nėra toks talentingas kaip kiti vaikai, nemoka taip dainuoti ir šokti kaip dauguma jų, tad jų užsakymai pradėjo smarkiai retėti. Tada R. Goslingas ir pradėjo lankytis Disneilende, kur, kaip jis pats sako, ir sutiko savo lemtį, išlaisvino vaizduotę ir suprato, kad tikrai nori būti aktoriumi, nes jam vaizduojamoji tikrovė buvo daug patrauklesnė už realią kasdienybę.

„Ryanas ne tik protingas vyrukas, bet ir protingas aktorius. Mes, režisieriai, dažnai girdime pagyras, kad mums pavyko Goslingą padaryti žvaigžde. Visada turime, ką į tai atsakyti – Ryanas atėjo pas mus ir prisipažino norintis būti žvaigžde; mes pasakėme „Veiksmas“ ir nufilmavome. Mums tiesiog buvo garbė dalyvauti šiame procese“, – apie R. Goslingo karjerą Holivude pasakojo režisierius John Requa.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Nepaisant jo populiarumo tarp moterų, R. Goslingas iki šiol turėjo tik dvi drauges, su kuriomis rimtai draugavo: Sandra Bullock ir jo mylimąją filme „Notebook“ vaidinusią aktorę Rachel McAdams.

Filmo „Crazy, Stupid, Love“ režisierius Glenn Ficarra sako, kad Ryanas tikrai patinka moterims, būdamas šalia jų, vaidindamas sceną su moterimi, jis tarsi identifikuojasi, labiausiai būna savimi.

Po filmavimų romantiškose juostose R. Goslingas pradėjo jaustis nepatogiai su jam Holivude prilipdyta karšto vyruko, galinčio suvilioti bet kurią moterį, etikete. Tačiau, kaip teigia jis pats, tuo pačiu supranta, kad tai buvo jo sėkmės kaina, padaryta autopilotu.

Iš tikro labai sunku neįsimylėti šio aktoriaus. Kita vertus, žiūrint visus iš eilės filmus, kuriuose jis vaidina, laikas tikrai neina veltui.

Parengta Telegraph. co.uk duomenimis

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top