Now Reading
Vyrai, moterys ir kokainas – kitokia Davido Bowie biografija (Foto, video)

Vyrai, moterys ir kokainas – kitokia Davido Bowie biografija (Foto, video)

Vyrai

„Kas jis? Gėjus, heteroseksualas, išradingas genijus, ar tik rokeris, vagiantis nugirstas melodijas tam, kad išgarsėtų?“, – taip apie Davidą Bowie rašo jo naujausios biografijos „Starman: David Bowie, The Definitive Biography“ autorius Paulas Trynka.

Davidui Robertui Jonesui (tokie tikrieji muzikanto inicialai) dabar 64 metai. Neseniai jis patyrė širdies priepuolį, išgyveno operaciją. Savo ramias dienas muzikantas leidžia su dešimtmete dukra ir 39 metų sūnumi, kino režisieriumi Dancanu Jonesu, bei ir žmona, modeliu iš Somalio, Iman. Tačiau seniau viskas buvo toli gražu ne taip! Siūlome susipažinti su dar purvinesne ir tuo pačiu žavingesne tamsiąja Bowie asmenybės puse.

Besaikiškumas

Paskutinėje savo biografijoje Bowie pateikiamas kaip nacių ir A. Hitlerio garbintojas, jaučiantis milžinišką alkį narkotikams ir seksui (beje, su vyrais ir moterimis). Bowie neegzistavo jokių ribų, jei kūrė – tai labai gerai, jei vartojo narkotikus ar alkoholį – tai labai daug, o jei mylėjosi – tai labai dažnai ir su bet kuo.

Ir vyras, ir moteris

Bowie buvo kone pirmasis žmogus pasaulyje, viešai paskelbęs apie savo biseksualumą. Aštuntajame dešimtmetyje kai kurie muzikantai, įskaitant ir jo draugus – Marcą Bolaną, Bryaną Ferry ir netgi Micką Jaggerį – eksperimentavo su bikseksualumo įvaizdžiu. Tačiau jo ikona tapo būtent Bowie.

Savo angeliška išvaizda, svajingu žvilgsniu jis naudodavosi, kad sužavėtų bet kokį vyrą ar moterį. Po turputį atlikėjas įtvirtino belytiškumo sąvoką ir įvaizdį. Kaip teigia biografijos autorius P. Trynka, Bowie sakydavo: „Darysiu bet ką, vaidinsiu bet ką, sakysiu bet ką, dėvėsiu bet ką – kad tik tapčiau žvaigžde.“ 

Seksas

Atlikėjo jaunystės draugai pasakoja istoriją, kaip kartą jie važiuodami autobusiuku Bowie prašymu sustojo pakelėje pavežėti valkatos. Žinoma, tik tam, kad atlikėjas galėtų su ja prie visų pakeleivių pasismaginti. Tačiau važiavusieji drauge paprašė ją išlaipinti.

Pasklido kalbos apie Bowie nepralenkiamą „vyriškumą“ ir reta moteris jam atsispirdavo. Tačiau žurnalistų paklaustas muzikantas visada atsakydavo, kad jam labiau patinka vyrai. Jį buvo įsimylėję visi, o Bowie tuo naudojosi. Vyrus palikdavo dėl moterų, o jas išduodavo su vyrais.

Žmona, buvusi meilužio draugė

Su savo pirmąja žmona Angie jie susipažino 1969 metais. Prieš tai abu susitikinėjo su tuo pačiu vyru, muzikos įrašų prodiuseriu Kalvinu Lee. Vienas sutuoktinius dažnai lankydavęs draugas pasakojo: „Pas juos būdavo tiek daug sekso. Aš atsibusdavau po krūva kūnų. Maniau, kad turų po Ameriką metu sužinojau, ką reiškia rokenrolas. Pasirodo, net nenutuokiau kas tai, kol nenuvykau pas Davidą ir Angie į Angliją.“

Angie jam niekada nebuvo vienintelė, jau vestuvių naktį Davidas šoko su kitu vyru. Tačiau moteris labai daug prisidėjo prie jo sceninio įvaizdžio. Angie padedant, Bowie atsikratė Mod įvaizdžio (šešiasdešimtaisiais metais Anglijoje populiari moderniu, madingu, manieringu stiliumi pasižyminti jaunimo subkultūra – aut. past.). Ji pripratino savo vyrą prie blizgančio ryškaus įvaizdžio ir pavadino jį Rainbowman (liet. rainbow – vaivorykštė, man – vyras). Taip gimė Glam Rock stilius.

Kokaino dieta

Angie pastojus, Davidas iškeliavo į JAV, kurioje pasirodė pasipuošęs ekstravagantiško šeštojo dešimtmečio dizainerio Mr. Fisho suknele. Los Andželo gatvėse jis atrado daugybę vaikinų ir merginų, roko žvaigždėms siūlančių seksą ir narkotikus. Pirmiausia – migdomieji, o tada – kokainas, kuris anuomet laikytas įkvėpimo ir kūrybinio proceso šaltiniu. Nuo to laiko jo kišenėse nuolat buvo grynojo medicininio kokaino.

Sakoma, kad garsusis roko muzikantas Iggy Popas psichiatrinėje ligoninėje atsidūrė ne be Bowie pagalbos. Būtent jis pastūmėjo savo draugą į nuosmukį, pasirodęs tarpduryje su maišu kokaino.

Bowie koncertuose netilpdavo žmonės, jo populiarumas pasiekė viršūnę, tačiau scenos užkulisiuose viskas nebuvo taip gražu. Bowie supę žmonės baisėjosi jo suvartojamais kokaino kiekiais. Bowie išseko, beprotiškai sulyso, jį kankino paranojos bei kokaino vartotojų gerai pažįstamas „peršalimas“ – aukšta temperatūra ir varvanti nosis. Muzikantas taip pat įniko į okultizmą, jį kankino baimė, kad žmona pagimdys Šėtono vaiką.


 

Meilė A. Hitleriui

Bowie žavėjosi Adolfu Hitleriu ir Trečiuoju Reichu. Kai jo turas pasiekė Stokholmą, jis jau buvo žinomas kaip asmuo, pasakęs, jog Didžioji Britanija galėtų daug ko pasimokyti iš nacistinės Vokietijos.

Netrukus Bowie su Iggy Popu ir meiluže išsikėlė į Berlyną. Angie, kuri vis dar tebebuvo jo žmona, pasiliko Šveicarijoje. Nors ji dar ir tikėjo judviejų neįprasta santuoka, naujoji biografija atskleidžia, kad tada Bowie turėjo meilužę – naktinių klubų atlikėją, gimusią vyru ir pasikeitusią lytį.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Berlyne Bowie ir Iggy Popas ilgai vaikštinėdavo gamtoje, sekdami nacių sveikatos idėjas. Tačiau tuo pačiu jie toliau uostė kokainą, kad neužmigtų ir turėtų jėgų pernakt aplankyti tris ar keturis garsius miesto kabareto klubus, įskaitant ir seną nelegalų, karo metais esesininkų pamėgtą barą.

Vokietijos sostinėje Bowie atšventė savo trisdešimtąjį gimtadienį. Čia praleistą laiką jis vadina vienu laimingiausiu savo gyvenime, nors tuo metu avarijoje žuvo jo draugas Marcas Bolanas, o ilgai kentėjusi žmona Angie bandė nusižudyti, jo netikras brolis savo noru pasitraukė iš gyvenimo palindęs po traukiniu.

Bowie sustoja

Po Johno Lennono mirties, apie 1980 m., Bowie atsikraustė į Niujorką. Čia jis vėl pradėjo vartoti narkotikus, išsiskyrė su Angie, per dieną surūkydavo apie 80 cigarečių, gerdavo nesuskaičiuojamus kiekius kavos ir miegojo su tokiu pat skaičiumi moterų. Kartais per valandą jo miegamajame apsilankydavo kelios merginos.

43 metų Bowie populiarumas ėmė po truputį blėsti. Iš populiariausių šimtukų viršūnių jį išstūmė Michaelas Jacksonas, Prince’as, Madonna. Tuo metu jis taip pat kovojo su jį į teismą padavusia moterimi dėl seksualinio išpuolio viešbučio kambaryje Dalase.

1990 m. rugsėjo 29 d. D.Bowie susipažino su 35 metų modeliu iš Somalio Iman. Ji tuo metu dirbo pas žymųjį prancūzų dizainerį Yves St Laurentą. Po metų Bowie jai pasipiršo koncerto metu Paryžiuje. 1992 m. jie susituokė Šveicarijoje. Tai Bowie buvo naujas gyvenimo etapas. Jis atsisakė narkotikų ir beveik nustojo gerti.

Šiandien D.Bowie jau pasitraukęs į šešėlį. Ir nors dabar muzikantas nei iš tolo savo išvaizda nebeprimena senojo Bowie, tačiau jis vis dar gyva legenda.

Parengė Dovilė Raustytė

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top