Now Reading
Šeimininkams nereikalinga Džiulė ieško namų

Šeimininkams nereikalinga Džiulė ieško namų

Šeimininkams nereikalinga Džiulė ieško namų

Esu Džiulė, gyvenu vienoje Vilniaus sodų bendrijoje, man vos daugiau nei dveji. Pirmuosius metus pragyvenau po atviru dangumi, pririšta prie trumpos grandinės, atvedžiau kelias vadas mažylių, kuriuos šeimininkai kažkur pradangino. Tiesa, mane nuolat lydėjo troškulys ir alkis, vargu, ar būčiau sugebėjusi juos užauginti…

Antraisiais metais mane pradėjo lankyti kažkokie žmonės, vis pripildavę dubenį maisto ir vandens. Iš pradžių jie pasitikėjimo nekėlė, bet paskui pamačiau, kad nėra ko bijoti. Nuolat pamaitinama pasijutau tvirtesnė. O ir pavasarį atvestų mažylių niekas nebeatėmė. Užauginau visus šešis. Pamažu visus padovanojo. Pati nuotraukų nemačiau, bet sakė, kad jie gyvena gerai.

Kai namo išlydėjau paskutinę dukrytę, mane nuvežė pas kažkokius žmones su chalatais. Buvo baisoka, nes iki tol mieste lankytis neteko. Apčiupinėjo man koją… ir neatsimenu kas atsitiko, staiga sąmonė aptemo. Kai prabudau, kojos sunkiai laikė, pilvą maudė, kažkokiu rūbu aprengė. Bet greit atsigavau. Sakė, kad sterilizavo, kad ir ką tai reikštų… Po kelių mėnesių vėl nuvedė pas tuos žmones su chalatais, paspraudžiau uodegą, galvojau, kad vėl tą patį darys, bet tik po oda kažkokius skiepus suleido. Lengvai išsisukau…

Štai toks mūsų globotinės Džiulės gyvenimas. Šeimininkams ji nereikalinga ir menkai terūpi, o jos dubenėlius paprastai užpildome mes arba kaimynystėje gyvenantys žmonės. Skamba baisiai, bet tokia mūsų globotinių kasdienybė – nemylimų, neprižiūrimų, retai pamaitinamų ir pagirdomų keturkojų apstu bet kurioje Vilniaus sodų bendrijoje.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Ieškome Džiulei naujų namų. Tai energinga, truputį padykusi, labai meili šeimininkams, neagresyvi, bet kartu ir itin sargi 25 kg svorio kiemo šeimininkė, kuri visad prie jūsų prieis, prisiglaus, aplaižys veidą. Švelni šeimos nariams, atsargiai žaidžia su vaikais (nekanda net stipriai suerzinta), bet labai nemėgsta kačių. Džiulei maždaug dveji metai, ji paskiepyta nuo pasiutligės ir sterilizuota. Organizacija apmokės ir pažymėjimą mikroschema. Jei laikysite lauke, galime pridėti ir erdvią prieš metus jai pirktą būdą.

Džiulė gyvena Vilniuje, bet galime organizuoti jos atvežimą į kitus miestus. Paskambinkite, susitarsime. Džiule rūpinasi neprižiūrimų gyvūnų globos organizacija VšĮ „Kaimo grandinė“, tel. 860263641.
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top