Now Reading
Kur slepiasi geriausios kalėdinės dovanos?

Kur slepiasi geriausios kalėdinės dovanos?

Kur slepiasi geriausios kalėdinės dovanos?

Kiekvieną sezoną, pasibaigus Kalėdoms, kada kalėdinės dovanos jau išdovanotos, o eglutės nupuošiamos, dažną aplanko jausmas, kad bus nelengva vėl priprasti prie nešventinio ritmo. Nespėji pasidžiaugti pavasarišku gamtos atgimimu, vasaros šiluma, rudens spalvomis ir į prekybos centrus, gatves, televizijos ekranus vėl grįžta kalėdinės reklamos, melodijos ir dekoracijos. Vieni pyksta, kad siekdami naudos prekybininkai kalėdinį „bumą“ pradeda gerokai per anksti, kiti priešingai – su malonumu įsileidžia ankstyvas šventes į kasdienybę. Kaip ten bebūtų, daugelis pripažįsta, kad nors ir kaip anksti apie Kalėdas imtų skelbti televizija ir prekybos centrai, laiko supirkti kalėdinėms dovanoms dažnai pritrūksta. Kaip žmonės stengiasi išvengti kalėdinių spūsčių prekybos vietose ir nesudėtingai išrinkti originalias dovanas savo artimiesiems, pasakoja didžiausio internete prekybos portalo komanda.

Visus „dovanotojus“ galima būtų suskirstyti į kelias grupes.  Yra tokių, kurie perka gražias smulkmenas, nesukdami galvos apie gautos dovanos praktinę naudą. Apdovanodami visus žvakutėmis, žvakidėmis, rėmeliais ir kitomis mielomis smulkmenomis, sutaupo nemažai laiko ir nervų. Yra ir tokia dovanotojų grupė, kurie siekia, kad jų kalėdinė dovana duotų kuo didesnę emocinę vertę. Turbūt tokiems žmonėms išrinkti dovaną sudėtingiausia, kadangi  atrasti gerą, į pačią artimojo širdį nukeliausiančią, idėją nėra taip paprasta. Trečia dovanotojų grupė galėtų būti „praktiškieji“. Tokiems tereikia žinoti, koks buitinis prietaisas sugedo mylimo žmogaus namuose, kokio dydžio kojines šis nešioja, ar pasibaigė jo mėgstamų kvepalų buteliukas. Ketvirtą dovanotojų grupę galėtume pavadinti „ dovanoju, kas papuola“. Šmaikštu, bet tokie žmonės dovanas pirkti susigriebia paskutinę akimirką ir jau perka ne tai, kas patinka jiems ar patiktų dovanos gavėjui, tačiau tai, kas tiesiog dar likę dovanų lentynose. Taigi, akivaizdu, kad ir koks malonus būtų dovanojimo procesas, jis reikalauja ir laiko, ir pastangų. Smagu tai, kad šiandien esti nemažai internetinių prekybos portalų, kuriuose dovanas rastų visos minėtos dovanotojų grupės. Vos keliais kompiuterio pelytės paspaudimais kalėdinės dovanos gali atsidurti jūsų namuose.

Vieno didžiausių Lietuvoje internetinio prekybos portalo pigu.lt atstovai teigia, kad artėjant šventėms bene visų rūšių prekių pardavimai išauga kone keturgubai.  Kvepalai ir kosmetika, buitinė ir elektroninė technika, interjero detalės, tekstilės gaminiai – būtent šių kategorijų prekių sandėliai ištuštėja greičiausiai. Pastebima tendencija, kad tuštėti tie sandėliai pradeda jau nuo lapkričio pradžios. Galima spėti, kad žmonės naudojasi interneto teikiamomis galimybėmis ir siekia taupyti savo brangų laiką. Šiais laikais pirkimas internetu itin palankus pirkėjui:  galima rinktis įvairius išsimokėjimo būdus, suteikiamos puikios garantijos, patogūs  ir itin greiti pristatymo būdai, pardavėjai pasirūpina išsamiais prekės aprašymais. Specialistai išties pataria net ir internetu dovanas suskubti pirkti anksčiau. Labai dažnai nutinka, kad paskutinėmis prieššventinėmis dienomis ištuštėja sandėliai, vėluoja pristatymai, todėl norimos prekės reikia palaukti. Tada kyla grėsmė nesuspėti dovanos įteikti norimą dieną. Taigi, net ir čia galima pritaikyti patarlę „Roges ruošk vasarą“.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kalėdos – stebuklų metas, o kalėdinės dovanos – būdas ne tik nudžiuginti kitą, bet ir išlaisvinti savo kūrybiškumą, fantaziją. Smagių dovanojimo akimirkų ir geros šventinės nuotaikos!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top