Now Reading
Su animacija – per lietuvių literatūros epochas

Su animacija – per lietuvių literatūros epochas

Su animacija – per lietuvių literatūros epochas

Laikas.lt

Pažinti lietuvių literatūrą per žaidimą, meninę raišką – toks jau šiandien startuojančio projekto „Kelionė per literatūros epochas“ tikslas. Per metus jo iniciatoriai VšĮ „Artsfera“ kartu su partneriais planuoja aplankyti daugelį Lietuvos miestų ir miestelių bei kartu su čia gyvenančiais vaikais kurti animacinį vaizdo filmuką, padėsiantį linksmai ir paprastai įsiminti svarbiausius literatūros istorijos momentus.

„Idėja rengti šį edukacinį projektą kilo labai paprastai – mėgstu skaityti, man labai įdomus literatūros pasaulis. Kažkada tiesiog iškilo prisiminimai apie mokyklos laikus, apie tai, kokia sumaištis buvo galvoje, kai reikėjo įsiminti tiek daug informacijos: daugybę autorių, skirtingų epochų…Tikrai ne Žemaitė ar S. Daukantas buvo galvoje. Natūraliai kilo mintis, kaip būtų galima visa tai susisteminti“, – apie šio projekto užuomazgas pasakoja jo idėjos autorė ir VšĮ „Artsfera“ vadovė Sandra Latanauskaitė.

Kadangi mergina dirba su vaikams skirtais įvairiais edukaciniais projektais, rengia stovyklas, nusprendė savo patirtį panaudoti projekte „Kelionė per literatūros epochas“. S. Latanauskaitė kartu su animatore, iliustratore ir vaikiškų knygelių autore Rasa Joni lankys skirtinguose Lietuvos regionuose gyvenančius vaikus, patiriančius geografinę ir ekonominę atskirtį. Kartu su jais organizatorės, remiantis lietuvių literatūros istorija, pieš ir gamins plokščiąsias marionetes – popierines lėles, galinčių judinti atitinkamas kūno dalis. Taip kiekvienas vaikų būrelis su pačių gamintomis marionetėmis po vieną svarbų literatūros istorijos momentą ir prisidės prie edukacinės animacijos kūrimo. Ir, be abejo, smagiai ir prasmingai praleis laiką.

„Šis projektas leis vaikams įsitraukti ir jie net nepajus, kaip išmoks visas literatūros epochas, svarbiausius bruožus, reikšmingiausius autorius. Tai taps ir savotiška Lietuvos vaikų draugyste bei jėgų suvienijimu per animaciją, literatūrą, istoriją: juk, nors niekada vieni kitų matę, jie kuo puikiausiai bendradarbiaus ir pasieks bendro tikslo – filmuko, kuris vėliau bus naudojamas edukaciniais tikslais, sukūrimo“, – pasakoja S. Latanauskaitė.

Jeigu ir jūs norite prisidėti prie projekto „Kelionė per literatūros epochas“ įgyvendinimo, kreipkitės el. paštu [email protected]. Organizatoriai žada aplankyti visus norinčius ir dovanoti jiems nepamirštamas kūrybinių dirbtuvių akimirkas. Primename, jog projekte gali dalyvauti ne didžiųjų Lietuvos miestų 7-14  metų vaikai. Dirbtuvėse vienu metu gali būti iki 12 vaikų ir bent vienas suaugęs.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Projektą organizuoja VšĮ „Artsfera“, remia VšĮ „JoniArt“ ir Lietuvos kultūros taryba.
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top