Now Reading
MC Mesijaus ir Tado Maksimovo projekte – ginkluota muzika už taiką (video)

MC Mesijaus ir Tado Maksimovo projekte – ginkluota muzika už taiką (video)

MC Mesijaus ir Tado Maksimovo projekte – ginkluota muzika už taiką (video)

Linas Justice nuotr.

Avangardinio repo puoselėtojas Lietuvoje, žodžio meistras Žygimantas Kudirka, daugeliui pažįstamas MC Mesijaus vardu, šią savaitę kartu su vizualinių menų kūrėju Tadu Maksimovu pristato naują muzikinį projektą – „The Gun Music Box“.

Po projekto „The Gun Music Box“ pavadinimu slepiasi daugybė sudedamųjų dalių – neįprasto formato bei dydžio – net 1,6 m ilgio plieninė konstrukcija, specialus jos panaudojimo būdas, šaunamieji ginklai, agresijos pasaulyje problema bei mintys apie taiką. „Norėjome padaryti kažką kitokio, kažką, kas dar nebuvo “, – teigia idėjos iniciatoriai.

„The Gun Music Box“ – neįprastos išvaizdos ir sudedamųjų dalių muzikinė dėžutė. Iš plieno pagamintoje konstrukcijoje, įprastai muzikinėse dėžutėse garsą skleidžiančios metalinės plokštelės buvo pakeistos dešimtimi veikiančių pistoletų. Taigi, vietoj įprastai skleidžiamos melodijos, ši muzikinė dėžutė „iššaudo“ ritmą.

„Gimus idėjai, informacijos, kaip tai įgyvendinti, ieškojome visur – internete, muzikinių dėžučių muziejuje, mezgėme pažintis su kitų, išskirtinių muzikinių mašinų kūrėjais visame pasaulyje, pirkome jas ir analizavome.“

„Ilgai vykdėme bandymus, kūrėme prototipą, pagal kurį vėliau konstravome galutinę „The Gun Music Box” versiją, o kur dar licencijų gavimas ginklams įsigyti“, – apie metus trukusį idėjos virtimo realybe procesą pasakoja Tadas Maksimovas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Nepaisant to, jog projekte naudojami šaunamieji ginklai, „The Gun Music Box“ kūrėjai naikina jų sąsaja su agresija. „Visas šis projektas – mūsų komandos noras parodyti, jog ginklai – ne tik agresijos reiškimo priemonė. Juos galima paversti instrumentais, jais kurti muziką, naudoti žymiai geresniais bei pozityvesniais, meniniais tikslais“, – teigia Žygimantas Kudirka.

Idėjai įgaunant fizinį pavidalą, prie komandos prisijungė grupės „Sheep Got Waxed“ būgnininkas, kompozitorius Adas Gecevičius ir jaunosios kartos elektroninės muzikos prodiuseris Leonas Rėčkus – Napo, kurie, panaudodami „The Gun Music Box“, sukūrė muzikinį takelį, kartu su Žygimanto Kudirkos tekstu užfiksuotą projektui skirtame vaizdo klipe.

„Tai, ką sukūrėme, nėra komentaras apie teroristinius išpuolius ar agresiją pasaulyje. Tai – mūsų pasisakymas apie taiką – svarbią ir taip pat pernelyg mažai sureikšminamą. Apie padėtį, kuri kartas nuo karto turi būti iškelta ant pjedestalo, apie kurią reikia prabilti ir šnekėti tam, kad būtų iš naujopastebėta ir įvertinta“, – sako „The Gun Music Box“ komanda.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top