Now Reading
Jurgis Didžiulis pristatė vaizdo klipą: darbą „sudeginęs” biuro darbuotojas ant kaklo nėrėsi kilpą (video)

Jurgis Didžiulis pristatė vaizdo klipą: darbą „sudeginęs” biuro darbuotojas ant kaklo nėrėsi kilpą (video)

Jurgis Didžiulis pristatė vaizdo klipą: darbą „sudeginęs” biuro darbuotojas ant kaklo nėrėsi kilpą (video)

„Bang Bang Photography“ nuotr.

Atlikėjas Jurgis Didžiulis socialiniuose tinkluose savo gerbėjams pristatė jau kurį laiką radijo stotyse skambančios dainos „Build a Fire“ vaizdo klipą, kuriame pats įsikūnija į iš darbo atleisto, juodos virvės ant kaklo smaugiamo ir galų gale visa padegusio biuro darbuotojo vaidmenį.

Klausytojai spėjo pastebėti, kad šis, paskutinysis, debiutinio solinio albumo „Intro/Extro“ singlas nuo kitų atlikėjo kūrinių skiriasi aštresniu skambesiu, tačiau daugelį jų turėjo nustebinti ir dainai skirtas klipas, kuriame netrūksta siurrealistinių vaizdų, dokumentikos fragmentų ir įvairiaprasmės simbolikos.

„Build a Fire“ klipas yra pirmasis toks rimtas mano solinėje karjeroje, o ir pati daina, manau, yra viena stipriausių albume. Klipas skirtas ne visiems, tačiau jį turėtų įvertinti nuolat pasigendantys gylio tekstuose, muzikoje bei vaizde. Jame užkoduotos man pačiam ypač svarbios idėjos bei klausimai – pradedant savanoryste ir baigiant apmąstymais apie nuolatinės kiekvieno žmogaus, o ypač menininko, transformacijos reikalingumą kaip būtiną sąlygą tobulėjimui“, – pasakojo J. Didžiulis.

Vaizdo klipe ambicingai derinami ne tik studijiniai, bet ir dokumentiniai kadrai iš J. Didžiulio socialinio projekto „#Reanimacija“, kuriam, beje, taip pat būdingos asmeninės transformacijos ir visuomenės gydymo per meną idėjos. Todėl naujajame vaizdo klipe matomi ir kartu su Lietuvos ugniagesiais gelbėtojais ir organizacija „RAUDONOS NOSYS Gydytojai klounai“ vykusių akcijų metu užfiksuoti kadrai.

„Leidome sau eksperimentuoti, maišyti vaizdus, pasakojančius apie tai, ką nuveikėme „Reanimacijos“ metu su vaidybiniais kadrais – taip socialinės akcijos rado savo vietą klipe. Galbūt dėl šios sintezės ir klipo nuotaika šiek tiek primena man asmeniškai tokį artimą G. Garcia Marquez’o magiškąjį realizmą, kai laisvai liejasi ir persipina realybė bei fantastiniai prieskoniai“, – svarstė dainininkas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Lotynų Amerikos literatūros įtakos neneigia ir vaizdo klipo režisierius, Lietuvoje daugiau nei metus gyvenantis ispanas Luisas Velasco – anot jo, pasirinktas braižas ne tik geriausiai atspindėjo dainos daugiaprasmiškumą, bet ir tiko žanrų – vaidybinio ir dokumentinio – „Kai Jurgis paprašė manęs sukurti klipą, ilgai mąsčiau kaip vizualiai atskleisti dainą, kuri, be to, kad naujajame jo albume yra man labiausiai patinkanti, yra pilna ir įvairių prasminių kodų. Galiausiai jie tapo įvairiomis tekstūromis, spalvomis ir vaizdinėmis metafaromis. Ir nors klipe veiksmas prasideda realia, net tipiška situacija, vėliau realybė virsta fantazija su tam tikrais tikrovės intarpais – taigi nuspręsti kas jame realu, o kas ne – paliekama žiūrovo interpretacijai“, – intrigavo vaizdo klipo režisierius L. Velasco.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top