Now Reading
Kaip išsaugoti gražų idegį?

Kaip išsaugoti gražų idegį?

Kaip išsaugoti gražų idegį?

Kiekviena moteris puikiai žino, kaip dailiai atrodo įdegęs kūnas. Tačiau norint, kad įdegis būtų tolygus ir išsilaikytų ilgiau, reikia įdėti nemažai pastangų, juk dėmėta, nuo kaitrių saulės spindulių nušerpetojusi oda tikrai nepuošia. Nepamiršk, kad deginantis būtina laikytis tam tikrų saugumo taisyklių.

Visų pirma norėtume labai trumpai pakalbėti apie tai, kaip gražiai įdegti. Pagrindinė taisyklė – tai odos paruošimas. Jei žiemos metu nesilepini dirbtiniais saulės spinduliai, natūralu, kad oda atpranta nuo nuo saulės vonių. Tokiu atveju staigi kaitra gali palikti ne pačius maloniausius pėdsakus. Taigi ruoštis deginimuisi turėtum pradėti iš anksto. Pirmasis darbas, kurį turi padaryti, tai kruopščiai nušveisti odą šveitikliu. Tai padės pašalinti negyvas epidermio ląsteles ir išvengti netolygaus, dėmėto įdegio. Tiesa, šveitimą reikėtų atlikti bent kelios dienos iki deginimosi.

Jei nori, kad įdegis išsilaikytų ilgiau, turėsi pasirūpinti odos drėgme. Jei ji išsausės – gražų įdegį galėsi pamiršti. Kasdienio prausimosi metu reikėtų atsisakyti labai karšto vandens, nes karštis dirgina odą ir naikinta įdegį. Be to, kur kas geriau praustis po dušu, nei mirkti vonioje. Prausimuisi naudok švelnią kempinėlę, o po maudynių odą švelniai nušluostyk, netrindama rankšluosčiu. Kaip žinai, vanduo gali sausinti odą, todėl prausimuisi geriausia naudoti priemones, kurių sudėtyje yra alyvuogių aliejaus.

Kaitros metu su savimi reikėtų nešiotis purškiamo vandens, kad odą galėtum atgaivinti bet kuriuo metu. Tačiau vien išorinio odos drėkinimo tikrai nepakaks. Kur kas svarbiau – palaikyti drėgmę organizmo viduje. Tikriausiai puikiai žinai, kad per dieną reikia išgerti 2 litrus vandens. Vasaros metu, kuomet prasideda karščiai, vandens reikėtų gerti dar daugiau. Ir svarbiausia – gerti reguliariai, nelaukiant kol ištrokši, nes troškulys pasireiškia tik tuomet, kai organizmui jau trūksta skysčių.

Išlaikyti odos drėgmę padės drėkinamieji kremai su vitaminu E (teptis reikėtų rytais ir vakarais), terminis vanduo ir hialurono rūgštis. Labai veiksmingi yra avokado ir vynuogių sėklų aliejai.

Kad įdegis būtų gražus ir ilgiau išsilaikytų – vien odos drėkinimo nepakaks. Tau tikrai prireiks kremų su UV filtrais, apsaugančių nuo kenksmingų saulės spindulių. Negana to, šiuose kremuose yra ir odai naudingų vitaminų. Taigi oda bus ne tik apsaugota, bet ir maitinama.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Išsaugoti gražų įdegį gali padėti natūralios priemonės, t.y. vaisiai, uogos, bei daržovės. Morkos ne tik padeda išlaikyti esamą įdegį, tačiau ir skatina odą ruduoti. Todėl rytinė šviežių morkų stiklinė bus ne tik skanu ir sveika, bet ir naudinga. Išlaikyti gražią ir tamsią odos spalvą taip pat padeda bulvės, špinatai, rokforo sūris, arbūzai, melionai, abrikosai, persikai, mangai, kokosai, moliūgai ir gervuogės.

Vitaminas A – dar viena priemonė įdegio išsaugojimui, taigi valgyk produktus, kuriuose gausu šio vitamino. Tik nepamiršk, kad vitaminą A organizmas įsisavina kartu su riebalais, taigi jei gersi morkų sultis, įlašink į jas ir šiek tiek aliejaus.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top