Now Reading
„ArtVilnius‘15” – iš šaunamųjų ginklų sukurto smuiko melodijos

„ArtVilnius‘15” – iš šaunamųjų ginklų sukurto smuiko melodijos

„ArtVilnius‘15” – iš šaunamųjų ginklų sukurto smuiko melodijos

„Lewben Art Foundation“ stende meno mugės „ArtVilnius’15“ metu galėsite susipažinti su vieno iš pristatomų menininkų – Pedro Reyeso – kūryba. „Visuomenė be ginklų (Smuikas IX)“ (2014) yra šio menininko vykdyto projekto „Visuomenė be ginklų“ (angl. Disarm) dalis.

Projekto idėja – iš ginklų sukurti muzikos instrumentus. P. Reyesas projektą pradėjo 2013 m., po panašaus projekto „Vaizdas“, kuriam Meksikos vyriausybės paprašė apie 6 700 pistoletų, kad galėtų iš jų kurti menines kompozicijas. Šiais įrenginiais, kuriuos P. Reyesas sukūrė kartu su šešiais muzikantais, galima groti. Juos galima užprogramuoti ir valdyti kompiuteriu, o skambesio galimybės tokios plačios, kad galima surengti puikų muzikos koncertą bei kompozicijas parengti iš anksto.

Menininkas gimė 1972 m. Meksike. Ten pat studijavo architektūrą Ibero-Amerikos universitete. Persiorientuodamas į vizualiuosius menus, P. Reyesas dalyvavo ir organizavo gausybę parodų tokiose institucijose, kaip „Serpentine“ galerija Londone, Yvono Lambert’o galerijos Paryžiuje ir Niujorke, Guggenheimo muziejus Niujorke, Dailidės centras Harvardo universitete, MA Kembridže ir daugelyje kitų, taip pat – keliose tarptautinėse meno bienalėse. 2015 m. P. Reyesas gavo JAV valstybės departamento meno ambasados menų medalį. Šiuo metu jis gyvena ir dirba Meksike.

Visos šiuolaikinio meno mugės „ArtVilnius’15“ metu „Lewben Art Foundation“ ekspozicijoje periodiškai vyks performansas – Nacionalinio operos ir baleto teatro orkestro smuikininkas Kęstutis Pleita grieš iš šaunamųjų ginklų P. Reyeso sukurtu smuiku.

Performansai vyks:
25 d. (ketvirtadienis) 14, 17, 19 val.
26 d. (penktadienis) 17, 18 val.
27d. (šeštadienis) 14, 16, 18 val.
28 d. (sekmadienis) 13, 15, 16 val.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Lewben Art Foundation“ stendas (4 salė), „Litexpo“ (Laisvės pr. 5, Vilnius)

Tarptautinė šiuolaikinio meno mugė „ArtVilnius“ vyks birželio 25-28 dienomis Lietuvos kongresų ir parodų centre „Litexpo“. Mugės organizatorius – Lietuvos meno galerininkų asociacija; „ArtVilnius‘15” globėja – Vilniaus miesto savivaldybė, pagrindinis rėmėjas – Lietuvos Kultūros taryba, ypatingasis partneris – „Lewben Group“, mecenatas – COBALT.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top